Bu dünya Türçülük günü saçmalığı nedir? Sabahhatin Ali gibi değerli bir isme çirkince saldıran Nihat Atsız'ın gününü neden kutlayalım? Fikriniz ndr?,
Amacım kimseyi eleştirmek değil ama şunu merak ediyorum şunu söyleyen bir adama sırf Türk diye saygı duyabilir miyiz? Ben duyamam duymuyorum duymayacağım da
Birbirinize saygılı olursanız sevinirim provakatif üyeleri direkt engelleyeceğim
Gurur Verici Bir Söz yaşasın milliyetçilik
İnsanlığımdan utandım. Kahrolsun ırkçılık
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Bu dünya Türçülük günü saçmalığı nedir? Sabahhatin Ali gibi değerli bir isme çirkince saldıran Nihat Atsız'ın gününü neden kutlayalım? Fikriniz ndr?
İlk önce Nihal Atsız, Sabahattin Ali meselesine gelelim bu ikisi başta büyük dosttur. Sabahattin sosyalist olunca araları bozulur, fakat Sabahattin Cumhuriyetin kurucularına hakaret ettiği için hapis yatmıştır Komünisttir *ızıl ordu ve Stalin hayranıdır (bunların yaptığı katliamlada bak bir) dolayısı ile ona iftira atmasına falan gerek o zamanın solcuları kızıl ordu Türkiye'ye insin diye dua ediyordu, bardakçı bunu iyi anlatır. Nazımın Türk askerine Teslim ol diye yazdığı şiir var. Bunlar büyük vatanseverler gibi anlatılır nedense. Atsıza gelirsek kendisi ırkçı olduğunu söyler zaten o dönem devlette ırkçıydı. Fakat son derece vatanperver ve mert bir insandı. İnandığı yoldan dönmediği ve asıl kendisi İnönü tarafından iftiraya uğradığı için 3 Mayıs günü mahkemelere çıkıp sürü sürü eziyet gördü, işte bu yüzden kutlanır Türkçülük günü. son olarak şunu diyeyim bu millet zora düştüğünde solcu sosyalistler değil her zaman milliyetçi gençler geldi gelecektir ben vatanı uğruna ölen bir solcu göremedim varsa özür dilerim fakat aksine onlar tarafından öldürülen birçok asker vatan evladı biliyorum saygılar.
Nihal Atsız Türkçülüğün önderi olarak kabul edilse bile gerçek bu değildir. Daha öncesi vardır neyse şimdi konuyu dağıtmayalım soruyu cevaplayalım.
Türkkoloji bir bilim dalıdır ve Türkçülük günü kutlanmasında bir sakınca yoktur. Şahsen hiç bir ırkın ırksal günlerini kutlamam ve hoşuma gitmez ancak insanların şiddet ve hakarete varmadıkça mensubu olduğu toplumların, ırkların, milletlerin günlerini kutlaması beni rahatsız etmez.
Bizim hoşumuza gitmiyor ve bize göre hatalı diye insanlara kutlamayın! dememiz karşı çıktığımız baskıcı zihniyete götürür.
Evrensel insan haklarını çiğnemediği sürece dünya karıncalar günü ve uzaylı yaratıkların ilk dünya ziyareti günleri kutlanabilir.
Yahu bir mayısı ele alma o zaman. Kutlanan gün mü yok? Sevgililer gününü al, kızılay gününü al, anneler günün al, babalar gününü al vs. vs. Hepsi bazı kişilerce saçma bulunabilir ama kalkıp o kişi saçma buluyor diye diğer saçma bulmayan insanlara laf edilmemesi gerekir.
Dediğim gibi seversin sevmezsin Türkoloji diye bir bilim dalı var ve bilim dalı ile uğraşan Türkologlar var.
Tekrar edeceğim ama şiddet ve hakaret içermeyen her gün kutlanabilir, karşı değilim.
Bu günleri tasdik edip kutladığım anlamına gelmez, ilkesel bir duruştan bahsediyorum.
bende sana soruyorum bu türk nedir yenilir mi içilir mi?
Vatanımı çok seviyoruma * doğarken tesadüfen sahip olduğum bir şeyle gurur duymakta onun dışında gurur duyulacak vasıfının olmadığına işaret değil midir bir insan için?
Her daim yazarım insanın kendi elde etmediği, başarmadığı şeylerle övünmesi kültürsüzlüktür diye bunda bir beis yok ama bu benim görüşümdür.
Hayır, Türk olmak övünülecek bir şey diyen birisine kalkıp "Benim dediğim doğrudur saçmalıklarla uğraşma" demem söz konusu olmaz çünkü o kişi için benim bakış açım saçmalıktır.
İnsanları kendi fikir ve düşüncelerin ile yargılama zira hayat senden ibaret değil, bir çok fikir düşünce mevcut.
Hadi eig yi hak ettin afacan sözüne hediyem olsun :) eig i Editör olman konusundaki fikirlerim sen ben editörlüğü bırakıyorum diyene kadar değişmeyecek ama insanın dün söylediği ile bugün söylediği bir olmalı bence senden çnce çok sevdiğim sitedeki bir abimin daha ilkesiz olduğunu gördüm üzüldüm :/
Bu atsizcilarin kesinlikle piskolojik olarak tedavi görmeleri lazim ırkcılık ile kafayi sıyırmis hepsi insanliktan cıkmıslar..
Bu gibi insanlar daima cevreye zarar verir katliami destekleyen birinden dünyaya hayirli olmasi beklenilemez.. Zarardan baska hic bir sey degil bu atsızcılar..
Siyasilerin beslendigi bir konu iste yoksa insanlar daha zor olani talep edecek. Yani adamlar rant amacli bir seylerle ugrasip cebine atmak varken neden toplumun faydasina olabilecek isler yapsin ki?
Dini ve vicdani duygulardan yoksun insanlardan ancak bu kadar hastalıklı fikirler çıkar. Bu ırkçılığın ve akıl tutulmasının en daniskasıdır. Böyle insanlar acınası insanlardır. Bir de müslümanım deyip de bu fikirlere sahip çıkan insanlar var. Onlara da acıyorum. Dinimiz, daha doğrusu bütün dinlerde, ırkçılık haram kılınmıştır. Yazık!..
İİşte kesinlikle bu milliyetçi muhafazakar geçinen kesimler benimde canımı sıkıyor sözde vatansever ve dinini savunuyor ama her zaman faşizme hizmet ediyorlar
Bizim ülkede kendileri milliyetçi diye tanımlayanlar, aslında milliyetçi falan değiller, ırkçılar. Yani ırkçılık yapmayı milliyetçilik sanıyorlar. Irkçılık ve milliyetçilik bambaşka kavramlar. Milliyetçilik, kendi milletinin yararı ve faydasına güzel şeyler yapmaktır; ama kendi milletinden, ırkından olmayanlara iyi davranarak. Irkçılık ise kendi ırkı dışında her ırka kin ve düşmanlık besleyerek, onlara yaşam ve yaşam alanı bırakmadan elinden gelen her türlü kötülüğü yapmak demektir. Tıpkı Naziler'in, Alman olmayanlara yaptıkları gibi. Tam da bizim ülkemizde yaşayan, kendilerini milliyetçi sananların yaptığı gibi.
İnsanı gruplaştıran , ayıran , bōlen içinde bulunduğu kültür , dili veya teni değildir.. İnsanı yaşarken yaşam kalitesine ve standartlarına ve yapay statüler ile ayrıştıran ekonomik sınıfsal farkların varoluşudur..
Bu yüzden Türkçülük gunü değil 1 Mayıs emek gunüne kulak vermek daga doğrudur..
Asıl saçmalık, TÜRKÜN Anavatanında yaşayıp moskofculuk yapmak ve utanmadan Türklüğü, Türkçülüğe ve Turancılığa karşı çıkıp onlara küfür etmek. YAŞASIN TÜRK IRKI
Ülkeyi karıştırmıyorlar mı? Al şimdide suriyeli a*aplar Türkiye Türklerindir demiş Başbuğ Atatürk Biz Atsızın öğrencisiyiz. Onlar işin ucunda suç var diyince dönmediler Kana kan ama Türklük var olsın
Bu konuyu açmak gerek aslında abartılıp yanlış anlaşılmaması için ama çok uzun sürer. Ve 2. Olarak Türkçülük gününün kutlanmasında bir sakınca görmüyorum.
Ana Sayfa > Diğer > Anketler > Bu dünya Türçülük günü saçmalığı nedir? Sabahhatin Ali gibi değerli bir isme çirkince saldıran Nihat Atsız'ın gününü neden kutlayalım? Fikriniz ndr?