Biyoloji ödevim için ekosistem yapmam lazım bunun için kurbağa yavrusu topladım bunlaeı nasıl büyüteceğim nasıl besleyip nereye koyacağım anlayanlar lütfen yardım edebilir mi?

Ben bayagi buyutmustum larvalarindan cikmisti ayakları falan ama o zaman yari kuru zemine koymadigim için ölmüşlerdi :) pratik olarak balik yemi alirsan ufatip ufatip atabilirsin ise yariyor :)
aslında su piresi lazım ama sen balık yemini un kıvamına getir at.
Peki nasıl bir kapta besliycem
yavru oldukları için derin suya ihtiyaç yok, plastik bir leğen işini görür. ama güneş gören bir yere koy.
Plastik olması sorun olmaz yani zararlı diye düaünmüstüm
bişey olmaz yahu, normalde otun bokun içinde yaşıyor onlar :) ne kadar büyütmeyi düşünüyorsun onları.
Kuyruğu düşene kadar 1 ay sonra ödevi teslim edicem
bence bir kaç tane daha bul, bir kısmının ölme ihtimaline karşı. daha da büyüteceksen toprak bir yer de lazım diyecektim ama büyütmeyecekmişsin. bu arada yazın gel seni işe alayım, kurbağa çiftliği kuruyorum. tam da sorusuna denk gelmişim :)
Ahahahah😀
Yemiyolar balık yemini elimdw ezdim attım ama yemiyolar
iyice un haline getirdin mi? ayriyetten yumurta sarısı da damlatabilirsin suya. ama yemleri yediğini göremezsin zaten.
İyide attığım yemler olduğu gibi duruyor
Yumurta sarısı bir yerde duymeştum ama denememiştim
dediğim gibi iyice un haline getir. onlar acıkınca yer. balık gibi yemelerini bekleme tabi ki. yumurta sarısı da damlat.
Yemiyolar goç bişey yumurtanın yanına bile yaklaşmıyolar
ya onlar balık gibi yemez, yumurtanın su içine dağılan partiküllerinden beslenirler merak etme o kadar. yumurtayı çiğ verdin di mi.
Evt ama iki tanesi hareket etmiyo suyunu hafif dalgalandirdim ama bir onlar hereket etmiyo artik oburleride dunki gibi yuzmuyo durmadan su dibine dusuyor
Sadecw biri kafasinin onunu dudagini buzup ceker gibi hareket erririyo
su değişikliğinden olabilir yoksa bunlar 1 günde açlıktan ölmez. ben o yüzden sana daha fazla bul ne olur ne olmaz demiştim :) yarın bir kaç tane daha bul, oradaki sudan da al seyrelterek suya alıştır olmazsa.
Şişe suyu almaya gidiyorum ondan koyucam
bir dene bakalım
İnş olmezler
onlar daha yavru, daha dayanıksızlar. ortamları değiştiği için alışamamışlardır büyük ihtimal :) neyse ben köpeği gezdirmeye çıkıyorum, bir şey olursa yaz cepten arada bakmaya çalışırım olmadı gelince yazarım.
Gidip 1 tanw daha buldum döndüğümde 2 tane daha ölmüştü aldığım havuzdan 1 şişe su getirdim ona koydum
11 tane buldum
yeni yavrular nasıl var mı bir terslik.
Onlaarda çok çirpiniyorlar kacmaya calisiyorlar
Ama kabın icindeki oluyu cikaramadim gittikce boyu kosaliyo yemiyolaedir di mi cunki 3 tane falan basinda bekliyo
birbirlerini yedikleri de olur, bırak kalsın. neyin içinde duruyorlar şimdi.
Plastik kap dünki kavonozun bir kaç kati
suyu hergün değiştir, güneş görsün ama çok sıcak olmasın
tamam hergün o havuzun suyunu mu alicam zaten cok pis cok sorun olmaz diye dusunmuatum
yok yavaş yavaş temiz suya geç, yarın yarısı temiz yarısı kirli yap mesela
Onlar musluk suyuna ya da temiz suya hiç alisamazlarmis yardimin icin cok tesekkur eserim bu arada ben bu odeve bulabilecegim baska hangi dwniz hayvanlarini ekleyebilirim
illa deniz hayvanı mı olması lazım
su kaplumbağası en basiti galiba
elma salyangozu besleyebilirsin ama satın alman gerek.
www.matieregrise.com/themo/Ampullaire-DSCF4030.jpg
denizatı var ama o da çok masraflı ve eziyetli.
yengeç var ama beslemesi nasıl olur bilemiyorum.
kara hayvanı olsa kaplumbağa, karınca falan derdim ama deniz hayvanı balıklardan başka pek yok.
Karınca ve balık zaten yapıcağim kara hayvani olarak kücuk bise aklima gelmiyor
kaplumbağa olmaz mı
www.resimler.tv/.../Yavru-Kaplumbaga.JPG
anne mi oldun şimdi seeen :D :D hayırlısı ya :D balık yemi falan atıyorlarmış , bir araştır istersen :)
😀😁😂
:D kurbağa prensi sen yetiştireceksin, inanıyoruz :D
Bu şerefsizleri :D köye gidince göle girip yakalardım balık diye :D ölmek istiyorum
Ahahahah ben bunları tiksine tiksine aldım iğrenç kokuyolar sen nasıl dayandın
Bilmiyorum artık neyin kafasını yaşıyorsam :D ıyreenç be :D
Ne zaman farkettin balık olmadıklarını
Bilmiyorum :D :D her gün giderdim be :D
Cevap
8Cevap
vicdansız analarından babalarından ayırmış tüüühh sana!
Ben almasam orda ölüceklerdi zaten belediye kesin suyu boşaltır kurbağaları temizler sonuçta orası bir hastane bahçesi😀
hastane mi o zaman iyi yapmışsın :Dd
kürtlerin kurbağlardan gelme oldukları söyleniyor xd
Ahahaha 😊😁
Balık yemi kullanabilirsin onun dışında ne kadar büyük kapta bakarsan o kadar çabuk ve çok büyürler...
sabahlası sınırsız açık büfe kahvaltı. akşamları barbekü. bir haftaya süper olurlar
Anneleri sensin artik vakkk vakk vakk
Vakk vakk derken
Kurbağalar vakk demez diye biliyorum o ördek değilmi
sinekleri küçük kes ver
nerden topladın? iyiymiş
Hastane bahçesindeki süs havuzundan 😂😂😀😀😁😂😀😀
onları nerden buldun sen :D
nerden topladın bu bebeleri, vatos gibiler
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar