AI Persona’ya Sor
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
214Cevap
Ya onlar seni istemezse? Fıstık gibi huriler varken ne yapsin ki kocan seni mesela sbsbe
rabbim isterse niye olmasın kardeşim inşallah hepimiz ailemizin yanında oluruz kardeşim
İnşallah.
İnşallah kardeşim
mesela sen kocanla yaşamak istiyorsun ama kocan hurilerle yaşamak istiyor ozaman ne yapcaksın kuma olur musun :)
Cennete giden gelen hic olmus mu ki bu sorulari soruyorsunuz :)
:D
https://i.hizliresim.com/PqkR55.jpg
orada ne istersen değil ne hayal edersen olacak allah öyle vaad ediyor inşl cennete girersin gireriz girerler
O değilde bana sonsuzluk kavramı çok ilginç geliyor 10 10 10000 10000000 değil sonsuz
aynı evde bile olabilirsiniz ama bu sizin amelinize, ibadetlerinize felan baglı. eger cennete girerseniz olur. ama cennetin de dereceleri var.
Cennet diye bir şey var mı acaba? Ben olmadığını düşünüyorum açıkcası.
Var tabiki kuran o Kerim'de geçen herşey kelimesi kelimesine doğrudur
Bu kadar iddialısın. Bunların doğruluğunu bana nasıl ispat edebilirsin peki?
@loveisfree kuran da yazanların doğruluğunu ispat edebilir misin?
prodigious sen gerizeklaımısın damarlarında o kadar damar o kadar kan var ve hepsi birleşip senın gıbı bır organızmayı oluturuyor ay ve gunes yerınden 1. cm sapsa neler olur sence bunların hepsi tesadüf mü?
Madem sen o kadar akıllısın @mars1903 bunların hepsinin bir açıklaması olduğunu bilimin neleri açıklayabildiğini bir oku araştır o zaman.
Ayrıca bana gerizekalı demek senin ne haddine laflarına dikkat et !!
beynın alır mı bılmıyrum ama ses boslukta yayılmaz dımı bunu bılıyosun bı tane ateıst bılım adamı uzayda ezan sesının okundugunu duymus ve musluman olmus gecen haberlerde ızledim hadı bunuda acıkla bak bılım demmkı her boku yeterınce ıyı bılmıyomus ama sunu bıl eger ölürsen direk cehennemliksin yol yakınken gerı dön bence ama sana kalmıs tabıkı rabbime şükürler olsun ki ben inanıyorum ayrıca nankörlük yapıyosun sana Allah yemek su kol bacak aile veriyo sen hala onu inkar edıyosun yazık gerccekten yazık...
Böyle yalan yanlış şeylere körü körüne inanmayı ne kadar çok seviyorsunuz !!
Neyse sen kendince bildiklerine inanmaya devam et :D
Ben sizin gibi ölmekten ve yok cehennemiş yok cennetmiş oraya mı buraya mı gideceğim korkusu olmadan yaşayan bir insanım... @mars1903
sen bence bu dünyanın tadını cıkar eger ölürsen edebiyetee kadar yanıcaksın inansaydın eger yandıktan sonra tekrar cennete gırerdın sen bu dunyanın tadını cıkar su an nefes alıyosan rahatsan gerckten bıl kı su zamanlar ıyı zamanların.
Sağol teşekkür ederim. İyi dileklerin için ;)
Ben hayatın tadını çıkarıyorum zaten, sana da tavsiye ederim...
@profigious tabiki ispatlarım bende birsey bilmeden asla birşeye inanacak bir insan Değilim çok araştırdım kuran ı Kerim gerçekten çok Mucizevi ve mükemmel bir kitap Allah (c. c) bizlere bazı ipuçları vermiş mesela bir ayette evrenin genişlemesinden bahsediyor ve kuran ı Kerim 1400 yıl önce indirilmiş bir kitap bilim adamları ise evrenin genişlediğini daha şimdi buluyor çünkü teklonoji çok gelişti fakat 1400 yıl önceden bunun bilinmesi sence de imkansız değilmi? Ha birde şu an dünya Üzerindeki bütün Kuran ı Kerimler aynı ama diğer dinlerin Kitapları değiştirildiği için farklı Allah (c. c) Kuran ı kerim i koruyor çünkü ve şu anda tek ve doğru din islamiyettir Kuran ı Kerim bizlere neyin doğru Olduğunu apaçık gösteriyor şeytan herkesle uğraşır dinden çıkarmak için ve sende kanmışsın şu an ben sana gerçekten üzülüyorum yol yakınken doğru yolu bulursun inşallah
İnşallah önce cennete girmeye layik insanlar oluruz, sonra da İnşallah cenette ailemizle oluruz. Kimse olmasa da ailemiz olsa da olur.
Cennete dedikte sen beş yıldızlı otel anladın galiba
hepiniz cennette olursanız evet... tabi cennetin kapılarıda var
Ölür ve Yok Olursun
Cennet&Cehennem ebedi hayat yoktur
An'ı yaşa Onun için.
Sevdiklerine sıkı sıkı sarıl..
Evet. Eğer cennette düşmüşse onlar da var. Öyle duymuştum yani, din hocam söylemişti.
Herkes sevdiği ile beraber olurmuş yanlış hatırlamıyorsam
biz hele bir gidelim de cennete :D orda mutsuzluk üzüntü yok nasil olsa
Eğer istersen evet
Fakat melekleri eşin yerine seçersen bilemem
Olabilir.. Bazen Cennet ile Cehennemdekiler bile birbirleri ile görüşebileceklermiş bazı zamanlarda
Allah diledikten sonra neden olmasın?
Sevdiklerinle beraber olacaksın nasılsa cennette.
Kişi, sevdiğiyle beraberdir. ;)
ağlıyorum şu an . onlardan biran bile ayrı olmak beni kötü ediyor. ayrı olmak bile istemiyorum orda. :(
Bir sıkıntın var sanırım...
kayınbabam müslüman değil. ve sevdiğim bazı insanlarda.
Eşin Müslüman mı peki?
evet
Öyle olması da gerekir zaten, yoksa evlenmeniz haram olurdu.
Orda zaten sevdiklerinlesin.. Cennete bilet almis gibisin :))
hani şöyle birşey var. herkes ayrı yerde evde olacak. benim istediğim onlarla birlikte olmak burada olduğu gibi. sesleri duymak görmek sarılmak :(
Orda mutlusun bunlari hic kafaya takma ;)
Ohhh hemen cwnnete girdin hayalller...
yargilama deme... yemegi tabaga koymadan tabaga tuz armak gibi mantiksuz bir soru... ve ya yemegun altini titturursan...
tuz ziyan yemek ziyan...
Aynı mekanda yaşayamıyoruz yani mesela ailenle sen cenettesin ama herkesin derecesi var. Örneğin senden yüksek dereceli birinin mekanına gidemiyorsun mesela. Ben öyle biliyorum yanlış olabilir.
ailen ve tabiki sen cennete gidebilirseniz olabilir diye düşünüyorum
Eğer her aile fertleri oradaysa evet. orda herkes 35 yaşındamı ne olcakmış
Evet, sen dua et yasin okui. İbadetlerini Allahın rızasını kazanmak için yerine getir.
Maalesef orada kimseyi tanimayacaksin diye biliyorum
o olmadan cennette mutlu olabilirmiyim bilmiyorum o cehennemdeyse bende gideyim cehenneme onun oldugu cehennem benim için cennettir
Eşit miktarda iyilik ve kötük yapmışsanız neden olmasın 😄
Huri ler varmış ya nuriler de var mı ben onu merak ediyorum
Yok öyle bir . şey. Ruhsun ruh, bedenin aklın vs hiç bişeyin yok. Ben cennete cehenneme inanmıyorum.
belkide sen cennettesin kim bilir sölediklerin dünyada raslani, lir gibi diil
hakediyormuyum orayı bilmiyorum. kayınbabam müslüman olsa. ona ağlıyorum :(( onu çok seviyorum.
bizler için yaratilmiş biyer neden haketmeyesinki ama seni alirlarda onlarda peşine girermi biz bilemeyiz:D
onun için onlar için ve insanlar için çok üzülüyorum. dua ediyorum ama. :( :( düşündükçe gözyaşlarıma hakim olamıyorum
insallah hersey gönlünüzce olur. Allah sevdiklerimizden bu dunyada da öbür dunyada da ayirmasin bizleri.
amin. herkesi
Cennet sadece erkeklere vaadedildi. Kur'an da kadınlara ne verileceği yazmıyor. Nebe suresi 33. ayet, turunç göğüslü yaşıt bakirelerden bahsediyor. Yani cennet diye bir yer olduğu konusunda çok emin değilim, hepimiz kandırılıyoruz.
cenneti görenimiz olmadığı için bizde bilmiyoruz.. telefon bağlantısıda kuramıyoruz henüz
hayır dıye bılıyorum kısacası ınsanın dunyadakı durumana gore cennette kı katlara yerlestırılıyo
İyi bir cocuk olabilirsen şirinleri bile görebilirsin. Hersey haketmekle olur =)
Eğer müslüman san elinde sonunda cennete gireceğin için ailenle birlikte olabilirsin
Başta dinden olanlarda girebilir bu düşünce çok saçma
Cehennemde olan varsa akraban onların suretinde melekler geliyormus yanına
Hangi ayet ten bu bilgi veya ulema dan
Allah ol der ve oluverir. Bu ayete dayanarak bir yere ait olmasına gerek yok bu görüşün. Zira cennette üzüntü olmayacak ve kişinin üzülmesine izin vermemek için istekleri yerine getirilecektir. Allah isterse olamaz mı? Her şey olabilir. @ilmiye1453
Yuh ya olacak ve olmayacak her şey ayet i kerimede bildirimiştir, Cennet hayatı açıkça anlatılmıştır. Cennet hayatı dünya hayatından tamamen farklıdır. Cennet hayatının iki temel özelliği vardır: Arzulanan her şeye ulaşmak ve sonsuzluk. Kur'an-ı Kerim'de bu husus şöyle ifade edilmektedir:
'Gönüllerin özleyeceği, gözlerin hoşlanacağı her şey orada vardır. Siz orada ebediyen kalacaksınız." (Zuhruf, 43/71 Allah Gönüllerin özleyeceğini buyurur ama siz ALLAH ol der oldurur biz ailemiz istiyoruz olduracak gibi hataya düşerseniz size Yahudiler için olan bir ayeti kerimeyi söylerim ALLAH ile anlaşmanız var ise haydi ölün. O kadar alım ulema Fetvası varken ve kur'anda açık hüküm varken böyle yorumlar insanı yakar.
Yazdığım şeyi nasıl okudunuz Allah aşkına?
Şunu söyleyin. Cennette üzüntü ve keder olmayacağı müjdelenmiş mi? Evet. Eğer onların yokluğu o kişiyi üzüntü ve kedere sokacaksa Allah buna izin verir mi? Hayır. Bu ille aile şu bu için değil her şey için geçerli aynı zamanda. Bunu Allah ile anlaşma yapma ile ilişkilendirmeniz sizin kötü görüşünüzdendir. Şahsen haşa asla öyle bir şey yapmadım. Allah zaten müjdelemiş.
Benim söylediğim şeyleri aynen tasdik etmişsiniz ayetlerle haberiniz yok resmen. Meal hafızı değilim ben. @ilmiye1453
Meal hafız değilsiniz ama maşallah atıp tutuyorsunuz Ebû suud efendinin centte kişi tek isimsiz ve ailesiz olacaktır görüşünü dayandirdigi ayeti kendi görüşünü doğrulayan hadis yaptın atıp tutmak ile olsaydı bir araştır bakalım peygamber efendimizim Hadisi açıktır ne anne babayı tanir insan ne ana baba evladı ama sen şimdi peygamberimizi yalanlar ALLAH Kulunu üzer mi dersin, cenette yiyecek içecek ve erkeklere hurler açıktır, unutma kuranda ALLAH verdiği sözden cayacak değildir der, ALLAH insana cenette ailesinin sözünü buyurmamistir. Ayeti kerime okuyacak bilgin olsa Gönüllerin özleyeceği ile Alimlerin yaptığı ailelerin ve tanidiklarin olmayacağı yorumunu kabul eder yorum katmazsin hemde şu yapılan yorumu bir oku melekler aile kılığında gelecektir diyor ilkokul 4. sınıf öğrencisi bile ezazil ve cibril dahil kıyamet ile görevlerinin biteceğini ve cennete alinacaklarini bilir
Cennette kişi tek olmayacaktır.
www.sorularlaislamiyet.com/.../...e-olacak-mi.html
Ayrıca her meleğin görevi bitmeyecektir. Evet melekler de ölüp dirilecektir ama bir kısmının görevi diğer dünyada da devam edecektir.
www.sorularlaislamiyet.com/.../...e-olacaktir.html
Ayrıca kişi ne anne babayı tanır ne de ana baba evladı hadisi de mahşer günü içindir.
Ayrıca bu görüşü daha önce gittiğim Kuran Kurslarında hocalarımdan da işittim.
Bu son görüşümdür hayırlı ömürler dilerim. Zaten etiketlediğiniz de yok. @ilmiye1453
Ailenden biri orda olmada bile aynisindan yaratilip yanina getirilecek oyle bir olanak verilecek insana asiri derecede cok
herkes hayatı boyunca cok sevdıgı bır kişiyi cennete götürecekmiş , ve cennette bır ınsanın sevdıgı yanında degılse onu getırıyorlarmıs
Hayır. Eğer onların cennette yeri yoksa, onların yanında olmasını istesen dahi sulietlerini görürsün. Gerçeği sanırsın.
Daha 1 saniye sonra ne olacağını bilmiyorken böyle geniş şeyler düşünme. anı yaşa olacağı varsa olur.
hadis te derki ''kişi sevdiği ile birlikte olur!! ''
Allahtan istedikten sonra her şey olur cennette sen kafana takma hele bir girelim de inşaAllah :)
İnşallah :) insanların ahiretleri kurtulsun da gerisi gelir Allahın izniyle
aynen canım :)
hersey ıstedıgın gbı olucak tabıkıde mumkun bu.
inşallah. :(
Zannetmiyorum ama inşallah hakeden herkes cennete girer.
eşine 10 20 huri vericekler sana bakar mı sanıyorsun
Srnin icinde ne fesat arkadasim bu fesatlikla senle gorusemiycez hahha
senle cennette görüşeceğime cehenneme giderim zaten. yarımakıllı bir vatandaş daha.
herkez ıcın ıkı dunya verılecek bu dunya gıbı ıstedıgını görürsün :)
bir gidip geliiyim ben ahirete. Sonucu bildiririm
Eger cennete girersen butun ailende cehennemde diyelim hepsini cennete alabileceksin Allah hic kimseyi uzmuyor cennetde
Öyle bir şey yok
@Mistogan var bir arastir istersem
1) Peygamber Hz Fatıma'ya 'Ya Fatıma amelin olmazsa seni ben bile kurtaramam' demiştir. Peyg. bile ameli olmazsa ailesini cehennemden kurtaramaz.
2) Cennete birini alıp almamak Allah'tan başka kimsenin haddine değildir. Şefaat vardır, onda da sadece müstesna insanlar şefaat edebilir ve Allah'ın dilemediği kimseye şefaat edemezler.
3) Bu konu ile ilgili pek çok hadis var maalesef ezberimde değil..
@Mistogan vennetde kimse mutsuz olmayacak kafirse annen baban tamam cemnete alamazsin ama muslumansa alabilirsin diye biliyorum
Ne saçma o zaman cehennem diye bir yer kalmaz
Ben bir kitapta okumustum. Cennette herkesin kosku falan oluyor sevdiklerin seni ziyaret ediyor. Tabi cennet gidebilirsek
ruh bedenden ayrılınca istediğin herkesle beraber olabilirsin
Cennette aile olacak mı bilmiyorum ama dünyada iyi psikologlar olduğu kesin:)
Abi mekan ne demek sanki cafeye gidiyosun oda değil gidip görmeden bilemicem.
sen ne kadar iyisin öyle :) umarım dilediğin gibi olur herşey.
Kayınbaban ve kaynanan!! Allah daim etsin ne güzel
amin
duanızı eksik etmeyin :)
İnşaallah Rabbim hakkında hayırlı olanı gönlüne razı eyler gönlünde olanı hakkında hayırlı eyler, bundan güzel dua yoktur ha :))
kimse gidip gelmediğine göre kesin birşey söyleyemez heralde
Bunu şimdi pek bilemeyiz de, umarım dilediğin gibi olur..
Seviyorsan, canlıyken tadını çıkar, gerisini düşünme.
Cennette her istedigin olurmuş
Cennete girde insallah oda olur :)