bugun evıme kagıt geldı ve kagıtta söle yazıyo kısaca, 1.02 promil alköllü olarak arac kullandıgı sırada, trafik polisleri tarafından yapılan kontroller sırasında durduruldugu ve hakkında yasal işlem baslatıldıgı, süphelinin alınan ifade beyanında iki sise bira ictigini beyan ettiği, süphelinin bu süretle üzerine atılı müsnet sucu islediği, yukarıda izahı yapılan olay ve belirtilen deliller ısığından anlasılmakta, süphelinin yargılanmasının mahkemenizce yapılarak, yukarıda yazılı sevk maddelerinde yazılı sevk maddeleri uyarınca cezalandırılmasına hakkında sevk maddelerinde yazılı güvenlik tedbirlerinin uygulanmasına karar verilmesi kamu adına iddia ve talep olunur, seklinde bir kagıt geldi, fakat ben para cezamı ödedım, tekrarmı bı ceza alacagım yoksa hapismi yatacagım cevremde kıme sorsam hapislık bı durum yok sadece ıfade vereceksın ya da idrar tahlılı yapacaklarını söyluyorlar sizcede ölemı benı aydınlatırsanız sevınırım simdiden tesekkur ederim
Cevabın nedir?
En İyi Cevaplar
+1 yılYorumların hepsini gördüm ve tamamıyla entrika yalan gerçegi söylüyorum 2016 yasası sonrası alköllü 1.00 üzeri yakalandın kimseye zarar vermedin kamu malına zarar vermedin ama diyorki devlet sen neden alköllü bindin evet ehliyet stajer ise birkere unut temize yollasanda 100lerce avukat tutsanda ehliyetin yandı.! eski ise 6 ay gitti sonra efendim evine cezalar geliyor teker teker ödüroyrsun sonra bir bakıyorsun pat mahkeme kararı sulh ceza ogün geliyor çıkıyorsun hakimin karşısına anlat anlatıyorsun sonra sana güzelce ilk defa ise sicilin temiz ise 6 ay kitleme yapıyor sonra diyorki gözönünce duruşu belirlendi 6/1 indirim diyor eger mahkemede sicilimd er durursan ve 5 ay indiryor hükmün geri bırakılması diyor 5 yıl denetim veriyor sonra'da itiraz etsende temize yollasada nafile boş yani kanun bu bunun ilki falan yok efendim gelelim 2. ci kez yakalandın bu defa sana güzelce 2 yıl ehliyeti alıyor sonra mahkleme tekrar bu defa sana ya para cezası ya 5 ayda kitl, iyor aglşar zırlarsan 10 ay oluyor cezan yine denetim altında devam ediyorsun 3'de yaklanırsan sana 1 yıl veriyor toplam 2 yıl o anda sana 2yıl1 gün derse hapisdesin 2 yıl derse yüksek para cezası sonra ehliyet5 yıl gitti sonra denetim sürene ek ilave katar yollar anlicanız ilk defa falan geçin bu ayakları
01 Yorumla
İlk defa oldu ise herhangi bir dava açılmıyor diye biliyorum. Ben 2. ci kez alkollü yakalandığımda hakkımda kamu davası açıldı. Sicilimin temiz olması nedeni ile herhangi bir hapis cezası almadım. Para cezasını sizin gelirinize göre veriyorlar ben aylık gelirimi düşük söylemiştim bana para cezası vermedi ancak 2. kez bu suçu işlediğim için 5 yıl ertelemeli 25 hapis cezası verdiler denetimli olarak. 5 yıl içinde herhangi bir en ufak bir olay dahi olsa karakolluk olursam 25 gün yatarım var. Ancak siz ilk defa bu suçu işlediğiniz için sadece ifade verirsiniz ve para cezası alırsınız bu sizin ifadenizi alan savcının ya da hakimin insafına kalış birşey.
07 Yorumla- +1 yıl
ınsafına kalmıs derken hapis ıcınmı dedınız bunu
- +1 yıl
Ben geçen lagor kapağının üstünden geçtim arabamın karterini deldi bende zabıtayı aradim oda trafiği ara dedi bende trafı aradim ama alkol vardi ama 46 promil. cikti polis 61 yazdım ben cezadan başka mahkemeye cikarmiyim yoksa cezayla kapanirmi bu olay acil cevap vere bilirmisiniz ilk defa alkolle yakalandım 6 ay ehliyetim el koydular. sonuc ne olur
- +1 yıl
sene kaçtı ilk kez oldugunda bide promil kactı bende ehliyeti kaptırdım ilk oluyo dava acılırmı
- +1 yıl
ilkinde promil kactı sene kaçtı bende yakalattım mahkemeye cıkarmıyım ilk oldu
Hadi geçmiş olsun.
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
0
Cevap
57Cevap
Arabalar konusunda 12,1b cevap paylaştı. beni yakaladıklarında 6 ay ehliyetimi aldılar para cezasını vardı ödedim eve kağıt felan gelmedi tabi bu 2 yılı gecti... hapis yatacagın anlamında değildir ya sonucta kaaza yok yaralı yok kamu malına zarar yok ifade gibi bişiydir... hapis olmaz merak etme bu konuda diyelim hapis verdi ki olmayacak bişi bence verse birle kücük bir ceza olur oda para cezasına döner... ama bunlar en kötü ihtimal yani bişi olmaz yalnız 5 sene içinde bir daha yakalanma 2 yıl alırlar sonra hastaneye yollarlar sanırım ...) bu arada olaki cevirmeye denk geldin alkollü iken durma.. arkandan ceza gelir.. ekstra bişi olup polis pesine takılmazsa... ama en güzeli araba sürerken alkol alma.. ben kızdım kendime iaraba kullanmam lazım bu yuzden ekmeğimi zora soktugum için yanımdakileride zor duruma soktugum için 6 ay ehliyetsiz kullandım polisten kaçmaktan imanım gevredi... gittin bir yere olduki alkol aldın kitle arabayı oraya bir taksi cagır...
00 YorumlaSanırım 1.2 promil demişsin orda sorun var bildim kadari ile 100 promil üstü mahkemeye sevk ve hapis cezası var ama paraya veya denetimli senesine çevrilen biliyor 2 şişe bir okadar çıkmaz ama her halde ağzında hala tadı varken ufkedin keşke beklemeyin Son yüzümden sonra kesinlikle en az 30 dk bekle ve ağzını iyice temize birdaha yaparsan
00 YorumlaYa durum şu, ilk sefer alkollü araç kullanınca para cezası var. Sen bunu ödemişsin ama aynı zamanda alkollü araç kullanınca başkalarına da zarar verebilme durumun söz konusu olduğu için devlet kamu davası açıyor. 2. bir ceza yok. Yani fazla kafana takma tamamen uyarı mahiyetinde. Ama 2. defa olmasın yani.
04 Yorumla- +1 yıl
hapislik bir durum yok. Ehliyetini kaptırmadın mı yani? :D biz olsak hemen alırlar ehliyetimizi 6 ay onu beklerdik vay be :D bidaha da alkollü araç kullanma bence hem kendine hem başkalarına yazık edersin :D geçmiş olsun :)
06 Yorumla- +1 yıl
ya öyle degil alkollu olarak kullanma söle yanı evımın arkasına cekıyorum arabayı yanı ıkı adımlık yok cok kısa mesafe o yuzden alkol alıp hemen eve gıdıyorum hic olacak bı sey degıldı alkol aldım tam evıme gıdıyodum anıden polıs belırtı mesafe cok kısa oldugu ıcın alkol alıphemen eve gıderdım aksılık işte polıste tesadufen gecıyomus zaten
- +1 yıl
sağlık olsun :D ben arkadasla ehliyetsiz geziyordum okadar yer gezmiştik gittik mahallede yakalandık :) olabiliyor böyle şeyler ama korkacak bişey yok bence cezayı ödediysen sıkıntı olacağını sanmıyorum. ehliyetin hala yanındaysa şükret çünkü 6 ay boyunca ehliyetine el konan arkadaslarım var :D bir de Ramazan Ramazan bu bira hatırlatması da hiç iyi olmadı ya :)
- +1 yıl
yok yok alındı ehlıyetım ya, ıkı ay sonra kısmetse alacagım gerı ehlıyemı
- +1 yıl
aynen bu arada polısler cok saglam tutuyo bu alkollu araba kullanma olayını, neysekı ben evımın arkasına cekıyorum orda ıcıyorum orda polısler goruyo gercı ama bısey demıyolar park halınde oldugum ıcın, demekkı yakın olmasak sureklı mahkemelere tasıcagız
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılAlkollü araç kullananın intiharı benimsedigi belli. Olay bu degil. Olay katil olarak anılmak başkalarının sucu ne bilader derler adama kadına.
Koskoca kadınsın aklın mu ucuo da kullanıosun?
mümkünse alkollü araç kullanan varsa ehliyeti 1-2 sene alınsın00 Yorumla
+1 yılİcip aeaba kullanmayin kardesim. Al iste simdi uc bucuk atiyosun hapis mi yoksa diye. Yapmayin sunu. İlla ilk seferinde mi hapse atilmasi lazim insanin. Yine de malsesef diyorum hapislik bir durum yok gibi gorunuyor. Hapse gitmeni istemem ama alkollu araba kullanmani da.
03 Yorumla- +1 yıl
ya öyle degil alkollu olarak kullanma söle yanı evımın arkasına cekıyorum arabayı yanı ıkı adımlık yok cok kısa mesafe o yuzden alkol alıp hemen eve gıdıyorum hic olacak bı sey degıldı alkol aldım tam evıme gıdıyodum anıden polıs belırtı mesafe cok kısa oldugu ıcın alkol alıphemen eve gıderdım aksılık işte polıste tesadufen gecıyomus zaten
- +1 yıl
Him anladim. Peki bilmiyordum pardon. Bisey olmaz merak etme.
- +1 yıl
saol, insallah
Ben geçen lagor kapağının üstünden geçtim arabamın karterini deldi bende zabıtayı aradim oda trafiği ara dedi bende trafı aradim ama alkol vardi ama 46 promil. cikti polis 61 yazdım ben cezadan başka mahkemeye cikarmiyim yoksa cezayla kapanirmi bu olay acil cevap vere bilirmisiniz ilk defa alkolle yakalandım 6 ay ehliyetim el koydular. sonuc ne olur
10 YorumlaGeçen gün haberlerde gördüm zonguldak ta birisi 5 nci kez üst üste ALKOL den ehliyeti kaptırmış o bile elini kolunu sallaya sallaya geziyorsa sana bence madalya versinler :)
00 YorumlaArabalar konusunda 12,5b cevap paylaştı. Mahkemeye çıkacaksın bu doğru. Burada hakim seni alkol kullanmadığına dair bir kursa yöndendirebilir. Direk beraat verebilir ama yatarlı bir ceza almazsın merak etme
00 Yorumla- Arabalar konusunda 611 cevap paylaştı.
+1 yılBildiğim kadarı ile yeni yasaya göre alkollü araç kullananlara hapis cezası var diye biliyorum. Bir avukata danışın yarın işi şansa bırakmayın sürpriz bir ceza ile karşılaşmamak için..
10 Yorumla niye alkollü araç kullanıyorsunuz.
Türkiyede adalet yok keşke alkollü araç kullananların
ehliyetine 2 yıl el konsa00 Yorumla
+1 yılHayir o trafik cezasiydi simdi mahkeme karari ile idari para cezasi alacaksin birde toplam cezasi 1600 falan zaten hapislik bir durum yok ama 2. Den sonra anateme falan gonderirler
00 Yorumla
+1 yılHapislik hiç bir durum söZ konusu değil ifade vericen idari para cezanıda zaten ödemişin ehliyete el konuldumu?
00 YorumlaGaliba ilk dalgası sana vurmuş geçen arkadaşımda yakalandı 6 ay el koydular cezayı ödedi, süresi dolunca aldı ehliyeti hiç mahkemelik bir durum olmadı. Hapis yatmazsın tabi ki saçmalama en fazla gider ifade verirsin belki idrar tahlili o kadar.
00 Yorumlaemniyet kamu davası açmış mahkeme soncıında hakim trafk para ceası dışında isterse alkol tevadisi alanızı ya da adli kontrol ile serbest bırakılmanızı yazabilr. alkolik olmadığınızı bir akşam arkdaş ortamında alkol aldığınız anlatın
00 Yorumla
+1 yılbenim de 1 defa gitti... ehliyetine el koyma ve para cezasından başka bir durum yok... ama 2. defa olursa zorlarlar baya...
01 Yorumla- +1 yıl
mahkemeye cıktınmı
+1 yılİdrar tahlilini %90 ihtimalle yaparlar. Hapis işi falan hikaye :)
00 YorumlaArabalar konusunda 621 cevap paylaştı. Yok canım ne hapsi deli misin. Para cezası ya da ehliyete bir süreliğine el koyarlar.
00 YorumlaArabalar konusunda 2b cevap paylaştı. hapislik durum yok mahkemeye çıkıyorsun hakim sana neden içtin diye saçma bir soru soruyor tekrar içmeyeceğine inandır işte pişmanım felan de gitsin,
00 Yorumlanerde yatacaksan teselli için görüş zamanlarında tüm KS üyeleri olarak ziyaretine gelelim.
10 Yorumla
+1 yılilk seferinde hapis yatmayacaksın ama bir sonrakinde evet yatarsın.
00 YorumlaHapis cezasi almazsin ifade vereceksin ikinci defa ayni sekilde yakalanirsan para cezasi hapis cezasi ehliyetine el koyma islemleri uygulanacak
08 Yorumla- +1 yıl
iki gün sonra mahkemeye cıkacagım neysekı ıcım rahatladı, gunlerdır tırsıyodum hapismi yatacagım dıye
- +1 yıl
eee benım promil 1.02 hapismi yatacagım yani
- +1 yıl
icim rahatladı benım burdakı arkadaslar korkulacak bısey yok hapislık durumun hıc yok dıyolar
- +1 yıl
@femalefeet55 Davanız sonuçlandı mı acaba?
- +1 yıl
@femalefeet55 davan nasıl sonuçlandı biraz bilgi verebilir misin detaylı anlatırsan da sevinirim instagram veya telefon verebilirim
Arabalar konusunda 6,9b cevap paylaştı. Alkollü kullanmak suç. kamu davası açılmış. mahkemeye çıkarsın. hakim nasihat eder yollar.
00 YorumlaArabalar konusunda 10,7b cevap paylaştı. Ula çarpıp adam öldüreni serbest bırakıyo bu adalet sana naapsın yok çarmıha gerilcen.
00 Yorumlagecmıs olsun bende aynı durum dayım sıkıntı yok 6 ay sonra alıcaksın
01 Yorumla- +1 yıl
mahkemeye cıkıp ıfade vereceksın 2 ay 10 gun hapıs cezası kesılecek oda ıyı halden ertelenecek ayrıyetten gerekı öncesınde baska bırseyınız yok ıse sorun yok ama var ıse bu 2500 tl para cezası olarakta kesılebılır kı bu pek olmuyor. ayrıca 5 yıl hıc bır adlı olaya karısmamalısınız. bu ıkı ayda uzerıne eklenır ceza uzar
+1 yılBenim bildigim bu sadece resmi isleri senin tarafindan sonlandirmak icin yapilmis bir cagri
07 Yorumla- +1 yıl
ne gibi yani?
- +1 yıl
onlar mahkemeyi felan karar verince tek tarafli oluyor senin resmiyette haberin olmais gerek
- +1 yıl
iki gunum kaldı ya ıkı gun sonra cıkıyom mahkemeye kısmetse
- +1 yıl
bisi olmaz
+1 yılizman olarak soyluyorum eger yaralamaya sebebiyet vermediysen yatari yok
00 Yorumla
+1 yılİlk duruşmada takipsizlik verilşr serbest kalırsın. Olay kamu davası.
00 Yorumla
+1 yılİdrar tahlili yapabilirler başka bişey kullanıyor mu diye
00 Yorumla
+1 yılla bu ülke neden geriden gidiyor mahkeme acılıyor kagıt geliyo yazanlara bak hep osmanlıca az gelişin be az gelişin. hay böyle ülkeye
02 Yorumla- +1 yıl
bide avrupaya girecekmisiz, he gireriz bu ülde bu kafayla ileri gidecegine hep geri gitmeye mahkum
- +1 yıl
aynen öyle sayın soran batsa da kurtulsak gemi
Gizli Üye(30-35)+1 yılablacım fıstık gibi hatunsun bebek gibisin içip direksiyon başına geçme yazık etme kendine gözünü seviyim dünyadan bir güzellik eksilmesin :)
00 YorumlaArabalar konusunda 12,1b cevap paylaştı. sen bunun aynısını sormamışmıydın?
00 Yorumla
+1 yılhapislik olmaz siciline işler.
00 YorumlaArabalar konusunda 635 cevap paylaştı. Sağlık olsun alkolün yararları. :)
01 Yorumla
+1 yılNie o g*t o kadar açık
00 YorumlaKararın açıklanması ertelenir
00 YorumlaArabalar konusunda 6,9b cevap paylaştı. Bu soruyu daha önce sormuştun?
01 Yorumla- +1 yıl
iki gunum kaldı mahkemeye cıkmaya ne yapayım, korku dagları beklermiş
+1 yılHapislik bir durum yok ifade verirsin
00 YorumlaHapislik bir durum olmaz, merak etmeyin.
00 Yorumlahapise girmessin de psikiyatriye gönderiyorlar
00 Yorumla- Arabalar konusunda 3,8b cevap paylaştı.
+1 yılne hapisi arkadaş yok öyle birşey
00 Yorumla Hapis cezası falan olmaz. Sıkma canını.
00 YorumlaArabalar konusunda 4,1b cevap paylaştı. Adamın ehliyetine 2032 yılına kadar el konulmuş
01 Yorumla
+1 yılBir şey olmaz ifade için
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılkullanmasaydın dicem de ben de kullanıyom :D
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılbu dava düser bilesin
01 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılkullanma tabı oh ıyı oldu
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılİlk kez bir şey olmaz. Tekrarlamayın.
00 Yorumla
+1 yılYok endişelenme
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılişin zor
10 YorumlaBoku yedin
00 YorumlaArabalar konusunda 3,3b cevap paylaştı. hatalısın
00 Yorumla
+1 yılhapis yatmazsın
00 Yorumla
+1 yılİfade çağırır
00 Yorumlaölmediysen yeter
00 Yorumla
+1 yılBişi olmaz üzülme
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılIlkten bisi olmaz
00 Yorumla
Devamını Gör(42)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Cinsel Yaşam
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Merhabalar,
Trafik güvenliğini tehlikeye sokma suçu, alkollü araç kullanma veya uyuşturucu madde etkisiyle ya da başka bir nedenle emniyetli bir şekilde araç sevk ve idare edemeyecek halde olmasına rağmen araç kullananlar ile başkalarının hayatı, sağlığı veya malvarlığı bakımından bir tehlikeye neden olacak şekilde trafikte araç sürülmesi veya trafik kazasına neden olunmasıyla meydana gelir (TCK m.179/2-3).
Karayolları Trafik Kanunu’na (KTK) göre, 1 promilin üzerinde alkollü araç sevk ve idare eden sürücüler, TCK m.179’da belirlenen kasten trafik güvenliğini tehlikeye düşürme suçunu işlemiş olur (KTK m.48/6).
“5237 sayılı TCK’nın 179/3. maddesinde düzenlenen; alkol ve uyuşturucu madde etkisiyle veya başka bir nedenle “emniyetli bir şekilde” araç kullanamayacak kişinin, bu halde araç kullanması suçu kasıtla işlenebilecek bir suçtur. Alkol ve uyuşturucu maddenin sırf kullanılmış olması bu suçun oluşması için yeterli olmamakla birlikte Adli Tıp Kurumu Beşinci İhtisas Kurulu raporlarında istikrarlı bir şekilde vurgulandığı üzere; Alkollü bir şekilde trafikte seyreden bir sürücünün alkol konsantrasyonu hangi seviyede olursa olsun bireysel farklılıklar göstermekle birlikte trafik güvenliği açısından değişen derecelerde risk oluşturabileceği, ancak bu durumun tehlike arz edecek düzeyde olup olmadığı, dolayısıyla sürücünün tesiri altında bulunduğu alkol seviyesinde araç kullanması halinde, güvenli sürüş yeteneğini kaybedip etmediği, bireyin o andaki sürüş ehliyetini belirleyebilecek dikkat, algı, denge, refleks, psikomotor ve nöromotor koordinasyon gibi nörolojik, nistagmus, akomadasyon, görme gibi oftalmolojik ve genel durumunun tespitine yönelik detaylı dahili muayenesine yönelik tıbbi verilerin değerlendirilmesi ile mümkün olabileceği, ancak böyle bir tespit yapılmamış olsa bile bireysel farklılıkları da elimine edebilecek şekilde 100 promilden yüksek olarak saptanan alkol düzeyinin, güvenli sürüş yeteneğini kaybettireceğinin, bilimsel olarak kabulü gerektiği anlaşılmakla; incelenen dosyada; 104 promil alkollü olarak araç kullandığı tespit edilen sürücü belgesiz sanığın, güvenli sürüş yeteneğini kaybettiği ve dolayısıyla trafik güvenliğini tehlikeye atma suçundan mahkumiyetine karar verilmesi gerektiği halde, beraatine karar verilmesi kanuna aykırıdır.” (Yargıtay 12. CD - 2012/5144 karar).
Suçun oluşması durumunda sanık hakkında hükmedilecek ceza TCK m. 179/1’in son cümlesinde hükme bağlanmıştır. Maddeye göre; “…tehlikeye neden olan kişiye bir yıldan altı yıla kadar hapis cezası verilir.” Maddeden de anlaşılacağı üzere suçun oluşması durumunda faile verilecek ceza 1-6 yıl arası hapis cezasıdır.
Ancak somut olayın detaylı incelenmesi ve gerekli adli sürecin en etkili şekilde sürdürülmesi için avukat yardımı almanızda fayda vardır.