Bu çiçeği bu şekilde ne kadar muhafaza edebilirim şu an geldiği gibi değil zaten kurudular gül ve orkide var böceklenir mi nolur bilemiyorum sadece güllerini alıp atsam mi yoksa böyle kalsa bişey olur mu veya başka bir fikri olan :D
Özel Günler & Hijyen konusunda 10,9b cevap paylaştı.
Dinlenmiş bir suda, içine bebek aspirini attığınız zaman; ve de ara ara suları değiştirirseniz bir çiçek yaklaşık vazoda 7-10 gün içerisinde kalabilir. Oda sıcaklığı ideal ısıda kalması şartı ile. Gördüğüm kadarı ile çiçeklerden bozulanları atmalısınız. Su kalitesi bozulduğu; daha farklı bir anlatım ile suda oksijen kalmadığı için suyun niteliği bozulmuş. Çiçeklerin dibinde fazla sudan ötürü yosunlaşma vardır. Yosunlaşma oksijeni tüketir. Yapacağınız bozulmuş olan çiçekleri atıp, kalan iyileri yeni ve dinlenmiş suda daha küçük bir vazoya almanızdır.
1
6 Yorumla
Soran
+1 yıl
Bu şekilde ne kadar devam ederki ben sürekli olarak saklamak istiyorum bunları
Bu şekilde çok uzun zaman saklamak mümkün değil. Normal şartlarda dal üzerinde iken en fazla 7-10 gün dayanıyor. Çiçekleri budarlar, alırlar topraktan veya daldan. Yeniden çıkması için. Kurusunu güzel bir pelur kağıda sarıp saklamanızı öneririm. Pelur kağıdı çiçekçilerde satılıyor. Oradan temin edebilirsiniz. İçine bir not eklersiniz. Kimden ve hangi tarihte çiçeğinizin geldiğine dair. Daha kalıcı olur, size özel olarak gelen bir çiçek ise.
Les kadar derken derecelendirme değil benzetme yapmış oluyorsun. Bu şekilde derecelendiremezsin çok kötü dersin az kötü dersin böyle derecelendirirsin.
Her görüşe saygım var lakin saygısızlık yapılmadığı sürece eğer sadece kötü veya çok kötü hatta berbati bile kabul ederim söylediğinde teşekkür eder bitiririm ama yaptığın saygısızlık karşısında saygı duymami kabullenmemi bekleme.
Iyice sacmaladin be abicim :) yok sana göre yok bana göre ayrıca bir saygısızlık yapmadım sana ama sen bu nu saygısızlık olarak gormuyorken bende sana şunu söyliyim sende çok les kötü bir insansın ;)
En İyi Cevaplar