Arkadaşlar ben badem yağını saçımda gün içerisinde de uyguluyorum yani mesela 2 - 3 gün durduğu oluyor yumuşacık oluyor saçlarım değilse keçe gibi :D Neyse ben böyle bekletiyorum ya bir zararı olur mu ki ya bayadır kullanıyorum her hangi bir dökülme falan olmadı?Badem yağı saçta ne kadar kalmalı?
Badem yağı saç bakımı için sıklıkla kullanılan doğal yağlardan bir tanesidir. Saçlara birçok faydası bulunuyor bunun için haftada bir kez mutlaka uygulanması öneriliyor. Farklı yağlarla karıştırılarak ya da maskeler, kürler içinde de kullanılabiliyor. Herhangi bir zararı yok diyebilirim.
Badem yağının saça faydaları nelerdir?
Badem yağının saça faydaları
Badem yağı saçtaki nem oranını dengeler ve saçların yumuşak olmasını, kolay taranmasını sağlar.
Saç derisini besleyerek dökülmelerin önüne geçer.
Yeni saç oluşumunu destekler, bu sayede düzenli kullanılırsa saçlar gürleşir.
Saça doğal bir parlaklık kazandırır.
Sağlıklı bir şekilde uzamasına destek olur.
Saçların elektriklenmesini önleyerek pürüzsüz görünmesini sağlar.
Kepek gibi deri problemlerini önlemeye yardımcı olur.
Badem yağı saçta nasıl kullanılır?
Badem yağı maskeler içerisinde de sade bir şekilde de kullanılabiliyor. Suyla karıştırmak gerekmiyor, direkt olarak saç diplerinize ve uçlarınıza uygulayabilirsiniz. Sonrasında saçlarınızı yıkamanız gerekiyor, günlerce saçlarınızda bekletmeniz saçlarınızın yağlanmasına sebebiyet verebilir. Saçlarınız zaten yağlıysa fazla kullanmanız önerilmez.
Badem yağı saçta kaç saat kalmalı?
Badem yağı saçta kaç saat kalmalı?
Badem yağı saçta ne kadar süre kalmalı diye merak edenler için açıklık getirmek istiyorum. Saçlarınız kuru ya da yağlıysa bu süre değişkenlik gösteriyor çünkü. Peki badem yağı saçta ne kadar kalmalı? Eğer saçlarınız yağlıysa badem yağını saçlarınızda 1 saat bekletip iyice yıkamanızı öneririm. Kuru saçlara sahipseniz 4 saat boyunca saçlarınızda bekletebilirsiniz.
Badem yağı saçta uzun süre kalırsa ne olur?
Badem yağı saçta ne kadar durmalı sorusunun cevabını verdik, peki ne kadar durmamalı? Badem yağını saçlarınıza uygulayıp hiç yıkamamayı planlıyorsanız, sadece saç uçlarınıza uygulamanız önerilir. Eğer saçlarınızda, saç diplerinizde uzun süre kalırsa saçlarınızın yağlı görünmesine, çabuk yağlanmasına sebebiyet verebilir.
Badem yağı saçı besler, düzenli kullanıldığında uzatır. Ama her gün yapılmaz zarar verir. On günde bir yapman yeterli. Çünkü saç derin alışınca fayda etmez, arayı açmak gerek.
Uçlarda kırıklar varsa bir miktar saç uçlarına da sürebilirsiniz. 10-5 dakikalık masaj saç derisini canlandıracak ve saç köklerini güçlendirerek yumuşamasını sağlayacaktır. Badem yağını saçınızda en az 30 dakika beklettikten sonra ılık su ve şampuanla yıkayabilirsiniz. Bu derinlemesine nemlendirici doğal yağ bakımını haftada 1-2 kez tekrarlayabilirsiniz. Eğer badem yağını saçlarınızdan çıkarmakta zorlanıyorsanız saçlarınızı durulamak için kullanacağınız 1 kova suyun içine 1 adet limon sıkabilirsiniz. Limon, yağı daha kolay çıkaracaktır. Ancak limonlu suyla saçlarınızı duruladıktan sonra güneşe çıkarsanız saçlarınızın rengi açılabilir. Aynı şekilde zor çıkan badem yağı için sirkeli durulama suyu kullanabilirsiniz.
En İyi Cevaplar