Banka’da hesap açtırmak için herhangi bir ücret vermeniz gerekmiyor. Ücretsiz bir şekilde hesabını açtırıp kullanabilirsin. Normalde kartını aldıktan sonra yıllık olarak bir hesap işletim ücreti alınıyor fakat çoğu banka müşteri kazanmak için bu ücretleri de almamaya başladı.
Örneğin; QNB Finansbank, TEB, Türkiye Finans Bankası gibi bankalar bazı kartları için hesap işletim ücreti talep etmiyor. Bunlar dışında çoğu öğrenci kartından da işletim ücreti alınmıyor.
banka hesabı açma
Banka hesabı nasıl açılır?
Banka hesabı oluşturmak için hesap açtırmak istediğin bankanın bir şubesine gidip sıra numarası alman ve sıran gelince oradaki çalışan kişiden hesap açmak istediğini söylemen yeterli olacaktır, geri kalan işlemleri bankada çalışan görevli kişi halledecektir. Bankaya giderken yanında nüfus cüzdanını götürmeyi unutma, bir de telefonun yanında olursa çok iyi olur çünkü onaylama mesajı filan gönderebiliyorlar.
Şubeye gitmenin haricinde artık dijital bankacılık oldukça yaygınlaştı. Dijital bankacılık hizmeti veren bir bankadan hesap oluşturmak istersen sadece internet üzerinden başvuru yapman yeterli olacaktır. Sonrasında evine gelip gerekli belgeleri imzalatıyorlar ve hesabın açılmış oluyor.
Bilmedigine göre liselisin heralde gidiyosun bankaya (öğrenci belgeni de götür) direk git ogleden önce gitki boş olsun git o masalarda oturan adamların yanına hesap açmak istiyorum de sana form vericek onu doldur öğrenci belgenin de ver ki senden dönem ücreti almasınlar. Sonra 20 gün içinde kartını al banada bir eig ver
En İyi Cevaplar