Bir tane kitabın özetini hazırlamam gerekiyor. Kitap özeti kaç sayfa olmalı bilmiyorum. 100 sayfalık kitap özetleri kaç sayfa olur ya da olmalıdır?

Bir tane kitabın özetini hazırlamam gerekiyor. Kitap özeti kaç sayfa olmalı bilmiyorum. 100 sayfalık kitap özetleri kaç sayfa olur ya da olmalıdır?

Merhaba arkadaşlar! Bu soruyu yüksek onur öğrencisi cevaplamayacak da kim cevaplayacak!🤓
Öncelikle “özet” kelimesinin kökü bize bir tüyo veriyor. Her şeyden önce bir kitabın özetinde sayfa sayısından ziyade kısa ve öz olması makbuldür. Fakat kitap özetinin olmazsa olmazları vardır. Bunları atlamadan çıkaracağımız bir özetin sayfa sayısı kitabın uzunluğuna, içeriğine ve özeti isteyenin talebine bağlı olarak değişebilir. Ben şimdi sizlere neler olmazsa olmaz, onlardan bahsedeyim ki doğru bir özet yazmak için kafanızda bir şablon oluşsun, kitabınızı da ona göre okuyun.💪
100 sayfalık bir kitap özeti kaç sayfa olacağını net olarak söyleyemesek de tüm bu aşamalarla oluşturacağınız bir özet yeterli olacaktır. Dikkat etmeniz gereken son unsur ise özetin ayrıntılar ve kitaptan olduğu gibi eklenen satırlar içermemesi olacaktır. Başarılar, kolaylıklar dilerim!🌟
1 sayfa kâfi :)
Nasıl anlatmak istediğine ve tam olarak ne anlatmak istediğine bağlı.
100 sayfalık kitabın 20 sayfalık özeti de çıkar, tek cümlelik özeti de. Hatta koca kitap tek kelimeyle bile anlatılabilir.
Özet dedigin 1 sayfayı geçmemelidir kaç sayfa olursa olsun.
Cevap
11Cevap
Özet kısa ve öz anlatılması demektir ama özet şu kadar olur bu kadar olmalı diye bir kaide yoktur sen açık ve daha açıklayıcı anlatmak istersen uzun tutarsın daha kısa ve öz tutmak istersen kısa tutarsın tamamiyle senin tercihin ben 100 sayfalık kitapta bir A4 sayfası özet çıkarırım ama:))
Konu cümleleri (ana düşünceyi özetleyen cümleler) varsa kullan. Tekrarlanan bilgileri, düşünceleri at. Önemsiz bilgileri, gereksiz ayrıntıları at. İlgisiz cümleleri, örnekleri at. Metinde liste halinde verilenleri kısalt.. Al sana özet
İlk sayfayı komple yaz en orta sayfayıda komple yaz en son sayfayı da komple yaz. Al sana özet toplam 3 sayfa
3 sayfa yap işte ya... Ha bana kalsa 3 paragrafta özetlerim ama hocayı açmaz.
1,5 veya 2 sayfa yeterli
1 de olur 5-10 da? konu neydi?
En az 10 sayfa tam özet.
değişr 30 da olur 15 de
6-7 normal.
yarim sayfa
1 sayfa yeter
10 sayfa bile çok
8 sayfa :)))9
10-20
1 cümle
10 sayfa