Böyle şeyler ilgimi çeker araştırdım sanırım senin isminin anlamı Melisa ile karıştırılıyor normalde Melisa'nın anlamı güzel bulunuyor ama Melis sakıncalı bulunmuş. Anlamını da biliyorsundur söylememe gerek yok.
Kendini rahat hissetmek istiyorsan değiştirebilirsin ve yeni kanunlara göre çok kolay değiştirebiliyorsun isminin anlamını söylersen.02 Yorumla
Soran+1 yılbende şaşırdım
normal anlamında dolayi koymuşlar
En İyi Cevaplar
Melis isminin cinsiyeti: Kız
Melis isminin rengi: Pembe
Melis isminin kökeni: Bilinmiyor
Melis ismi Kuran’da geçiyor mu?: ✖Hayır
Alıntıdır.
İsminin caiz olmaması için Allah'ın ebedi sıfatlarının konulması lazım. O da hoş değil. Samed Rahim. Gani, Kerim... gibi. Ya da kötü anlam taşıması lazım.06 Yorumla
Soran+1 yılemin misin
- +1 yıl
https://www.ismininanlamineki.com/melis/ buyur için rahat olsun.
Soran+1 yılaa bazı Yerler de kötü geçiyor anlami
Soran+1 yılemin misin?
+1 yılİslam'a uygun olmayan isimleri Allah Resulü değiştirmiştir. Bu sünnettir.
Hz. Aişe (r. a) validemiz diyorki: "Allah Resulü İslam'a uygun olmayan çirkin manalı isimleri muhakkak değiştirirdi."00 Yorumla
Diğer konusunda 5,2b cevap paylaştı. Yaa saçmalama allah aşkına ben şu 21 yıllık hayatımda ne muhammed isimliler ne elif isimliler gördüm birbirinden pis insanlardı. Bu işler isimle olmaz, yürekle olur.
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
43Cevap
+1 yılaklını değiştir bence. Şuna bak arkadaş ya fıstık gibi ismi var caizmiymişte değilmiymişte bunlara takıyor , caize olsa kaç yazar olmasa kaç yazar bu kafayı değiştirin artık
02 Yorumla
Soran+1 yılarkadaşım. Karışma.
- +1 yıl
bu devirde bu kafa pehhhhhhh
+1 yılBöyle bir zorunluluk yoktur. Yeni Müslüman olan kimse bile eski adını kullanbilir. Farklı dillerde, manaları güzel olan isimleri kullanmak caizdir. İslam'a uygun olmayan isimleri Allah Resulü (asm) değiştirmiştir. Bu, sünnettir.
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBildiğim kadarıyla anlamı olumsuz şeyler çağrıştırıyorsa isim caiz değil denir Örn: Ateş ismi. Ama Melis isminin anlamına baktım hiç kötü bir anlamı yok. Emin değilim ama bence kim söylediyse sallıyor.
02 Yorumla
Soran+1 yılaraştırdım.
Cevap sahibi+1 yılAraştırmak olarak naptın?
Benim kız arkadaşımla ismim aynıydı :D İkimizinde anıl :D ben değiştirmiyorsam sana düşünmek bile düşmez :D
11 YorumlaDiğer konusunda 742 cevap paylaştı. 1. Şişman ve tembel olan kişi
2. Bir şeyi şiddetle tutmak
bu anlamlarından dolayı istemiyor olabilirsin, normalde güzel bir isim ama sen dini yönden bakarak istemiyorsan o zaman durum farklı mahkemeye başvurman gerekiyor bunun için06 Yorumla
Soran+1 yılannemler
ismin anlamı iyi diye koymuslar. nasıl olcak- +1 yıl
bu hataya düşen çok fazla insan var sadece senin isminle alakalı değil kuran da geçiyor diye isim koyuyorlar ama ne anlamda geçtiğine dikkat etmiyorlar, çok sıkıntılı bir anlamı yok aslında ama yinede eğer huzursuz oluyorsan ailene danış ve değiştirmek istediğini söyle onlar onaylarsa sanırım mahkemeye isim değişikliği için dava açman gerekiyor direk nüfustan değişiyor mu bilemiyorum çünkü , ona göre araştırmanı yaparsın
Soran+1 yıldegistirmeli miyim bilmiyorum
Soran+1 yıldini açıdan önemli
Gün yok ki yine yeni sacmaliklar duymayalim. Bunu kim soylemisse cennete kosarak gidecek herhalde.
02 Yorumla
Soran+1 yılsacmalkısa yazma.
+1 yılbir tanıdık vardı çocuğun adı çağatay çok ama çok yaramazdı. Hoca "bunun ismi yanlış Ahmet olsun" dedi yaşı da 15 filan... adını değiştirdiler çocuk artık çağatay denince bakmıyor bile :)
02 Yorumla
Soran+1 yılben 18 ama alıştım.
- +1 yıl
neye alıştın? değiştirdin mi ki?
- Diğer konusunda 6,3b cevap paylaştı.
+1 yılTövbe Yarabbim trolleyecekseniz düzgün yapın şu işi!
01 Yorumla
Soran+1 yıltrol değil.
- Diğer konusunda 1,6b cevap paylaştı.
+1 yılyanlış araştırmışsın caiz olup olmamakla alakası yok anlamından ötürü değiştirmek istiyor olabilirsin ama dinde melis ismi koymak caizdir.
03 Yorumla
Soran+1 yılnerden baktin
- +1 yıl
https://www.dinimizislam.com/detay.asp?Aid=1393 f3 yapıp melis yazarsan görürsün
Soran+1 yılpeeki
+1 yılCaiz isim mi bulalım bu yaştan sonra, en güzel isimlerden biri, bir kere çoh da hoş :/
00 Yorumla
+1 yılİsmin tatlı olarak çıkıo ne zararı varki melis arkadaşımda var hiç bir gun okulda takılmadık
00 YorumlaO caiz değil diyenin kafasını kesmek istiyorum, caiz mi acaba sorar mısın?
00 Yorumla
+1 yılkuranda geçmiyor isminiz. anlamı uygunsa bence değiştirmeye gerek yok. isminizin anlamı önemli.
02 Yorumla
Soran+1 yılbal arısı bal tatlı can
- +1 yıl
anlamı kötü değil. koymuşlar bir kere de. hiç uğraşma derim. mesela anlamı put olanlar iman etmeyen kadın olan isimler var. böyle isimler sakıncalı ama seninkinin kötü bir anlamı yok. yinede sen bilirsin canım
Ne gerek var boşver annen ile baban koymuş senin için sıkıntı olmaz bence gereksiz
00 Yorumlane ilgisi var, isim isimdir caizlikle bir ilgisi yok
00 Yorumla
+1 yılUlan ne sacma seyler bunlar ismin caizligi mi olurmus oha ya
05 Yorumla
Soran+1 yılbilmeyene saçma gelir.
- +1 yıl
Bilmeyene mi? Caiz degil diyen ve buna inanan cahillere mantikli geliyo cok haklisin.
Soran+1 yılcahil ne demek bir öğren. kliselesmis laflarla gelme.
- +1 yıl
Yaw he he
Soran+1 yılbir dik bidiklar.
+1 yılkim diyor kardeşim caiz değil diye ismin anlamı kötü değilse sıkıntı yok. Kuranı Kerimde kendi dillerinizi bırakıp arapçaya geçin mi yazıyor?
00 Yorumla
+1 yılİsimler cok önemli dinimizde melisin anlamı neymiş ve bunu diyen kim?
01 Yorumla
Soran+1 yılaraştırdım
+1 yılherkesin ismine kimse karışamaz :D ismin cok güzelmis bence degistirme :)
00 Yorumlagüzel bir ismin var değiştirme caiz mi değil mi gibi saçma şeylerle kafayı bozma
00 Yorumlaya bak keyfine kim demiş ne biliyomuşta emiş kendi isimine baksın milletin kendi kendine uyduruğu fanatiklik hurafeleri bunlar boşver
00 Yorumla
+1 yılAnlamını bilmiyorum ama öyleyse değiştir. Esma ül hüsna dan ismi olanlar da değiştirmeli
00 Yorumla
+1 yılbosver takma Allah isimlere degil yaptiklarina ve kalbine bakar
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBırak caiz mi neymiş takma böyle şeylere. dünyada tecavüz oluyor bir taraf aşırı zengin herşey süper iken diğer taraf açlıktan ölüyor çöpten yiyorlar hayatları zehir. tanrı böyle bir dünya'da adaletin a'sı yokken sen isminin caiz olmasına mı bakıyorsun :D
012 Yorumla
Soran+1 yılevet.
- +1 yıl
Allah zenginliği insanlara, fakirlere yardım etsin diye sunmuştur o imkanı bir taraf zengin diğer taraf fakir ise bu insanların suçudur allah cebinden para çıkarıp veremez ya kuluna zengin olsun diye illa fırsat sunucak diye bir şey yok allahın yarattığı dünyada biz yaşıyoruz herşeyi allahtan beklemek yanlış olur şu dini araştırın ondan sorna yargılayın.
Cevap sahibi+1 yılPeki şuna ne diyceksin adamın biri iş adamı adam diyor benim çocukluğumdan beri her işim rast geldi allah yardım ettin yaparsam yapayım şans güldü diyor. Diğeri helal yoldan bile ne yaparsam ne kadar uğraşsam uğraşıyım hiç bir zaman şans gülmedi diyor. Ve hadi fakirliği zenginliği geçtim. Peki Doğuştan kör 2 kolu olmayan ve ömür boyu böyle yaşayan buda mı insanların suçu :D ?
Soran+1 yılbırak ya.
herkes iyi olsaydı imtihan olur muydu. kiymet
anlaslir miydi. miydi. herkesib hesabı farklı.
Cevap sahibi+1 yılHerkesin hesabı farklıysa. Şartlar koşullar aynı değil. Sen villa'da otur senin annen baban var senin sağlığın süper paran var hayatın muhteşem diyelim. Diğer kişi'nin ana yok baba yok fakirlik var 2 kolu yok ulan hertürlü pislik bu adam'da bu nasıl imtihan
Soran+1 yılzengin olan için imtihan yok mu sanıyorsun.
- +1 yıl
Doğustan kör olması suçu felan değil, Allah onu öyle yaratmış herkesin kendi imkanları ölçüsünde imtihana tabi tutacak ve diğer dünyada da hesabı be mükafatı farklı olacak ! Allah zaten bu dünyada adalet vaad etmiyor adaletli olun diye emrediyor.. Adaleti öteki dünyada vaad ediyor herkes yaptığının karşılığını alacak sen merak etme kardeşim, inanmıyorsan gittiğinde görürsün ;)
Cevap sahibi+1 yılPeki birşey soracam kör olan 2 kolu olmayıp fakir olan kısaca allahın bu dünya'da ezdiği o adam dişini sıktı sıktı sıktı :D öbür dünya'da ödüllendi. peki bu dünya'da durumu muhteşem sağlığı herşeyi olan insan'da bu dünya'da iyilik yaptı parası var zekat verdi namaz kıldı hacca gitti herşeyi yerine getirdi. Peki o adam hem bu dünya'da muhteşem yaşamış oluyor hem öbür dünya'da. Ama diğer adam sadece o dünya'da. :D
Soran+1 yılablam anlamamak için çaba verme.
Cevap sahibi+1 yılcevabını ver en son sorduğum sorunun madem aydınlat beni
- +1 yıl
arkadasim ben anlatayim sana. Diger tarafta kuruşu kuruşuna her malının sağlıklı olan her uzvunu nasıl kulandin bunun hesabini vereceksin.
Malın ne kadar az ise o kadar kolay imtihan olacaksın. Gecmisten örnek vereyim. bir hammal varmış , resulullah anlatiyor: hammalin tek malı varmiş o da eşyaları sırtinda tasimasina yarayan ipiymis. sadece bir ipin hesabini 70 yılda vermis ve demiski ben bir ip icin bu kadar hesap verdiysem zenginlerin verecegi hesabı düsünemiyorum. iyikide zengin deilmisim keske bu ipimde olmasaydida bu kadar zorlanmasaydim hesap verirken demiş. Anladinmi simdi kardesim?
Gizli Üye(36-45)+1 yılGüzel bir isime sahip olmak.
Ve o isimle cagrilmak kıyamet günü...
Dinin İslam ise isim önemli...03 Yorumla
Soran+1 yılevet.
Cevap sahibi+1 yılİsmin ne desem?
Soran+1 yılmelis
Pardon isim nedir asdf
14 Yorumla
Soran+1 yılokuman var sanırım
- +1 yıl
Güncellemelere pek dikkat etmıyorum. kusura bakmayın.
Melis güzel isimdir, götünden atıp tutanlara, caiz değildir ayaklarına yatanlara kulak asma anan baban koymus ıse zaten sevdıklerı ıcındır. Ayrıca bu kadar hayatta sorun varken ısmıne takılman hem saçma hem zaman kaybı hemde bilinçsiz bir zihine doğru yol almak gıbı bı seydir.
Soran+1 yılasla katılmıyorum
ne ki? caiz olmadığını kim söyledi?
06 Yorumla
Soran+1 yılaraştırdım
Soran+1 yılevet.
Soran+1 yılbazı yerlerde de tembel bir şeyi aşırı tutmak anlamına geliyormuş
ama annemler iyi anlamı için koymuşlar
Herhalde en küçük sorunum olurdu.
00 Yorumla
+1 yılHayır. Değiştirmeye gerek yok.
00 Yorumla
+1 yılİsmin ne onu bir söyleysen.
011 Yorumla
Soran+1 yılmelis
- +1 yıl
hayır kimden duydun bunu caiz olmadıgını
Soran+1 yılisimle ilgili araştırma yaaparken gördüm.
- +1 yıl
Dur birisine sorcam bir saniye bekle.
Soran+1 yılpeki bekliyorum
- +1 yıl
Kuran-ı Kerimde geçmediği için olabilirmiş.
Soran+1 yılpeki degistirmem gerekir mi
- +1 yıl
Onu bilemiyorum
- +1 yıl
@şakayık mişşşşşşşş
Gizli Üye(30-35)+1 yılArkadaşım kapalı mısın acaba?
04 Yorumla
Soran+1 yılalakasız görüş
Cevap sahibi+1 yılNe alakasız anlamadım o kadar caiz mi diye sorup kendini paralıyorsan kapalısındır herhalde haliyle isminin caiz mi olup olmadığını soran insan baya din düşkünüdür ve kapalıdır bana göre çünküü açık olmakta caiz değil isme gelene kadar :) bu arada bunları dedim diye yobaz belleme çok fazla bir inancım yoktur dinlere tabii Allah'a sonsuz.. :)
Soran+1 yılkapaliyim evet
Cevap sahibi+1 yılbu arada ismin çok güzel bence takılma caiz olup olmadığına isim kntrolünden geçmiyorsun öbür dünyada yaptığın iyilikler kötülükler hesap anladın :)
+1 yılCaiz değilse değiştir bence.
10 YorumlaBal Arısı demek. Ne gibi bir zararı var ki O. o
04 Yorumla
Soran+1 yılaslında anlamı bu ama başka anlamda var.
Soran+1 yıl1. Şişman ve tembel olan kişi
2. Bir şeyi şiddetle tutmak
- Diğer konusunda 700 cevap paylaştı.
+1 yılKim dedi Melis ismi caiz değil diye
03 Yorumla
Soran+1 yılaraştırdım
- +1 yıl
Insanlar caiz olmayan öyle Şeyler yapıyorki sana gelene kadar ilk defa duydum
Soran+1 yılbirinden kurtulmak bile iyi.
+1 yılinanma böyle saçmalıklara gayette guzel ısmın var
00 YorumlaBilmiyorum derin mevzu
01 Yorumla
Soran+1 yılpeki
anlamı bal arısı demekmiş, neden caiz değilmiş
10 Yorumla
+1 yılBilemiycem ilk defa duydum
00 Yorumla- Diğer konusunda 1,4b cevap paylaştı.
+1 yılAnlami kotu mu isminin.
00 Yorumla
+1 yılKendi kararın... Rahat etmiyorsan değiştir.
00 Yorumla
+1 yıldeğiştir o zaman için rahat değilse
00 YorumlaKan senin, damar senin bacım.
00 Yorumla
+1 yılBenimki caizmi acaba volkan yiğit :)
00 Yorumlamelis isminin neresi caiz değil :P
00 Yorumla
+1 yılonemsiz ayrintilarla ugrasma ismin normal bence
00 Yorumla@ohadiyorummm sen cevapla
01 Yorumla- +1 yıl
En güzel isimlerden biri değerini bilmiyor ya :/
+1 yılNormal bir isim nedn caiz değil
00 Yorumla
+1 yılherkes ismini sormus adin ne
00 Yorumla- Diğer konusunda 2,7b cevap paylaştı.
+1 yılDeğiştirme nesi var ki...
00 Yorumla Diğer konusunda 4,8b cevap paylaştı. Ismin ne
01 Yorumla
Soran+1 yılmelis
+1 yılanlamı ne ki
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılOkşan caiz de melis mi caiz değil vay damına koyim
00 Yorumlaİsmin ney ki
01 Yorumla
Soran+1 yılmelis
Diğer konusunda 5,6b cevap paylaştı. sacmalık
00 Yorumla