Neden tanrıya inanmıyorum?

Harika bir babaannem vardı kimseyi kırmaz kimseye laf etmemiş biridir zamanında da kaynanası kocasından çk çekmiş bağırsak kanseri oldu ameliyt oldu bir sürü ağrı sızı rezilik perişan oluşunu acı çekişini görmek :(
Bir akram var özürlü çocukları var iyi bir aileler ama başlarına gelmiş bir bela gibi bir çocuk aksi huysuz sinir bozucu her şeyi geçtim dünyaya gelen bir çocuk var ve rahatça yaşayamıyor hem acı çekiyor hemde aielsine çektiriyor ben tanrının olmadığına inanıyorum ve bunu biliyorum ama zamanında bilinç altımıza işletilenlerden ötürü olmadık yerde inşallah olur allah yardımcısı olsun gibi şeyleride kullanıyorum ama sonuç olarak hepsi boş insan uydurması şeyler insanın tanrısı beynidir o kadar.
Sen neden inanıyorsun ya da inanmıyorsun? Tanrının olduğu yerde sınanıyoruz bahanesi altında iyi zulüm görürken kötü krallar gibi yaşayamaz o kadar. sınamaydı falandı bunları geçin
Güncellemeler
+1 yıl
ingiliz çocuk mutluluk huzur keyif içinde yaşıyorken suriyedeki 3 yaşındaki yavrucak anasının kucağında ya da betonların altında ölüyorken afrikadaki 2-3-4-5 ve her yaştan insan çaresizce ölüyorken bana tanrı var falan demeyin böyle tanrı faaln olamaz hepsi insan uydruması şeylerdir ve çocukken öylesine bilinç altına işletiliyo rki büyüdüğünde korkudan varlığını dahi sorgulayamıyorsun bugün hindistanda ineğe tapan adamdan ne farkın var o da sorgulayamıyor ve sen onla dalga geçiyorsun siz ne yap?
Neden tanrıya inanmıyorum?