- Diğer konusunda 311 cevap paylaştı.
+1 yılarkadasm cok dar dusunuyorsun cok, Allah'ın varlıgına ister inan ister inanma dusunce sıstemın cok yanlıs hayatını cok etkıler bu sıstem
ogretmenler ogrencılern başarılı olmasını bir yerlere gelmesini istiyor ama onlar da sınav yapıyor, sen dahı emınım bırılerıne bırsey verırken onların hak etmesını ıstıyorsundur oyle herseye avantadan havadan dusuomus gıbı konmasınlar kıymetını bılsınler ıstıosundur sonra kalkms dıyorsn kı Tanrı varsa neden ac ınsan var neden su var neden bu var ibret al diye var ruh sonsuzdur dünyaya sınav için geldik sınavı geçersek sonsuz omrumuzde mutlu oluruz geçemezsek sıkıntı.
Sen kalkmıs bne inanmıyorum diosn bunun ıcınde oyle nedenler gosterıosn kı buna kendn bıle ınanmnazsn senn gosterdgn nedenlerın benzerlerını gostererek bırak Allah'ı seni bile inkar edebilrm ama ne kadar saçma degl mı? sen varsın degl mı?
İnanmamak yerine inanmak ıcn nedenler ara.
ve son olarak " "Bu evrensel çerçevenin başıboş olduğunu düşünmektense, kutsal efsânelere inanırım, daha iyi. Az felsefe, insan zihnini Tanrıtanımazlığa götürür; ama felsefede derinlik, insanların zihinlerini dine döndürür "
Francis Bacon04 Yorumla
Soran+1 yılya bana böyle boş şeylerle gelme sen zaten kendini kandırmış sorgulamaya korkar hale gelmişsin sen neyin konuşmasını yapıyorsun burada bana. afrikada açlıktan çocuklar ölürken sen bolluk içinde yerken ingilizler senden çok daha güzel şartlarda yaşarken ingiliz emeklisi dünyayı gezerken senin askerin şehit olup ülken daima karışıkken her türlü rezilliği çekiyorken bana insan uydurması şeyleri savunamazsın görmedin duymadın bilmiyorsun ama inanıyorsun bu ne kadar mantıklı? afrikada açlıktan ölenler seni mutlu ediyor mu? düşünebiliyormusun benim yüreğim afrikada bir çocuğun açlıktan ölüp gitmesine dayanamıyor ama o çok sevdiğin kurban olduğum dediğin yardım istedğin şey bunu reva görüyor buna mı inanıyorsun bunu mu savunuyorsun yav de get.
- +1 yıl
sorgulamadgmı nereden bılıosn? yobaz boyutuna ulaşmak üzeresin farkındamsn? hatta ulaşmış bile olabilirsn
Albert Einstein bilimsel olarak ALLAH'IN varlığını kanıtladı buna ne dıceksn?
Soran+1 yılhadi ya nasıl kanıtlamış afrikada çocukları zevklten mi ölldürüyor muş onlarıda açıkladı mı? ingilize bol bol yedirip afrikada günahsız ufacıcık bir yavruyu öldürürken ne hissediyormuş tanrı mutlu muymuş hani varmış ya
- +1 yıl
hocam sen harbiden aklını kullanamama durumuna dogru gıdıyorsn bak demedı deme. Allah akıl vermıs kullan dıyor sen kalkıp oyunlara aldanırsan farklı yollara yonelırsen iç savaş cıkarırsan uygun olmayan durumlara gırersen düşman da gerızekalı degl ya illa ki bunu kullanmaya calısır
saygısızlık etmek istemem ama bana kafandaki kitlendiğin bir noktadan bahsedip durma senin tezine göre bu gerekceler Allah'ın olmadıgını kanıtlıyorsa insanın da olmadıgını kanıtlıyor bana göre senın tezınle artık sen yoksun cunku orada insanları öldürüyorlar katlediyorlar sen buna karsı mucadele etmıyorsna sende yoksun artık sen dıe bısı yok ama ne kadar sacma degl mı sen varsın, git önce tarih oku sonra islamı ogren ınanmasan da ogren ben sana İslamiyet'i museviliği hristiyanlıgı ateizmi deizmi şamanizmi ekümenik konsillerinden prehistorik devirlere kadar anlatır seni dinlemekten yorulacak boyuta getiririm ama sen kalkmış hala psıkolojık harekatların etkısınde kalıp saygısızlık edebiliyorsun. İyi akşamlar.
En İyi Cevaplar
+1 yılbro çok uzun yazmışında tanrıya inanmak veya inanmamak ne önemi var bir ateist özdeyişidir bu çok takılma illa tanrıyı tartışmak istiyorsan da git bilgininin üstündeki bilgilerle tartış burası senin amacını veya kendi dini inancını sorgulayabileceğin yer değil ondan takma :D
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılKimse kimseyi sorgulayamaz ve zorlayamaz anlatir gorevini yerine getirir ve susar bu kadar inanip inanmamak kisinin kendisine kalmis..
10 Yorumla
Buyurun.
https://www.youtube.com/watch?v=1a71eZto9k4
Ayrıca aşağıdaki video da çok güzelmiş.14 Yorumla
Soran+1 yılEe videoda ne diyor ışid gidip ırakta orada burada minnacık çocukları öldürürken saddam gaz atıp ırakta gaz ile annesini emen yavruları öldürürken bedenleri toprağa dahi gömülme şansı bulamayıp çürüyen yavrucakları ne ile açıklıyorsun tanrın bizi mi sınıyordu çok adaletli ve iyi niyetliymiş
Soran+1 yılee ne diyormuş bizi mi sınıyormuş tanrı öyle miymiş çok komikmiş.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
9Cevap
kainattaki bu muhteşem düzen ''gece, gündüz, mevsimler, dna, ruh..''
bunların sahipsiz, ustasız olamayacağını düşündüğümüz için inanınız.
sınanma evresi bir sınavdır. sen okulda sınav olurken doğru şıkları işaretlerken hoca gelip sırtını sıvazlıyor mu?
şerrin yaratılması şer değil, şerrin işlenilmesi şerdir. örneğin bir bıçakla ekmek te doğrayabilirsin, bir insanı da öldürebilirsin.
insan Allah'ın yarattığı en güzel mahluktur. çünkü kendini tanıttırmak isteyen Allah, kendini en muhteşem şekilde tanıyıp ibadet edecek ve bu arada nefsiyle mücadele ederek iman mertebesini yükseltecek olan tek yarattığı varlığın insan olduğunu biliyor ve de o hikmetle yaratıyor. ör;melekler insandan kat kat daha fazla daha iyi ibadet edebilme kapasitesine sahip olsalar bile , bu dünyada tecelli eden Allah ın sıfatlarını insanlar kadar tanıyamazlar ve nefisleri yoktur, bir nevi ibadetleri insanın ibadetlerinden daha az değerlidir.023 Yorumla
Soran+1 yılusta bunları geçeceksin. ışid orada burada minnacık çocukları öldürürken tanrı yoktu yine yok. ingiliz krallar gibi yaşarken türk bir şekilde idare ederken afirkada kemikleri gözükenler neyle sınanıyordu olmayan tanrı mı sınıyormuş boş işler
Soran+1 yılcezası bu dünyada verilemyecek diye benim ıraktaki gönülden sevdiğim güzel çocuklar bebekler analarının kucağında ölmek zorunda mıydı senin çocuğun alalh korsun diyelim aynı ortamda yaşamak zorunda kaldığından ötürü orada öldürlse tanrım beni sınadı mı diyecektin? ingiliz son model araca binip huzur için de yaşarken sen sınanıyor muydun güvenlik kulübesinde gece gündüz asgari ücret için bekleyen gariban zar zor geçiyor alman emeklisi dünyayı geziyorken senin tanrın sınamak için seni mi seçmişti hepsi boş.
- +1 yıl
sorgulamak güzeldir. iki türlü iman vardır.
taklidi iman:anadan babadan gelenekten görenekten düşünmeden inanan demektir.
tahkiki iman:ispat yöntemiyle, akıl müfettişiyle herşeyi sorguylayarak inanmak, akıl-kalp mihenk taşına vurup altınsa alıp, bakırsa atmaktır. zaten Allah ta bize böyle inanın der.
ayrıca dostum şu dünyada ayağına diken batan bir kişi bile o dikenin ödülünü ahirette alacak. sen dünya hayatını çok abartıyorsun. dünya ahiretin tarlasıdır. diken eken diken biçer, gül eken gül koklar. - +1 yıl
hz. muhammad in kaç tane çocuğu ölmüş bir araştır bakalım. Allah ın elçisi örme hasırlarda yatarak, yamalı cübbeler giyerek, iki hurma bir tas su içerek oruç tutmuş. sen hala sevap işleyen senlikle yaşasın , günah işleyen anında ceza görsün mantığındasın. herşeyin bir zamanı var dostum. ahiret zamanı diye bir şey var
Soran+1 yılabi sen onu bunu boş ver senin sözde tanrın bugün bir ingilizi krallar gibi yaşatıyor çocuğunu güzel yerlerde okutuyor en iyi yiyecekleri ve en iyi işi ona sunuyor emeklisine dünyayı gezme fırsatı sunuyor ırakta anasının kuzusu 3-4-5-6-7-... yaşındaki yavrucaklarıda ışid gibi o gibi şu gibi şeylere kurban ediyor ve sözde bizi sınıyorsa ben yokum siz inanmaya devam edin tanrı dediğin şey bu mudur bazen ben bile bunu yapmazdım dediğim şeyleri senin tanrın bizi sınıyor diye mi oluyor hepsi insan uydurması şeyler
- +1 yıl
ışid in cezası hemen bu dünyada verilmiyorsa bil ki;cezası bu dünyada 100 sene yansa bile gene tamam olmayacak bir ceza gerektiriyor demektir. hem Allah sevdiği kullarına bu dünyada musibet verip sabrını ölçüp , gösterdiği gayretleri günahlarına kefaret sayar. zulüm gören fazlasıyla karşılığını alır, ahiret bir intikam meydanıdır dostum
Soran+1 yılben dünya vatandaşıyım onu bil de o verdiğim sadece bir örnekti. tanrın adaletsiz işte apaçık ortada adaletsiz bir tanrı olur mu olmaz gerisi boş laf işte. yok öbür dünyada öyleymiş böylemiş hepsi tıraş uydurma bir ingiliz krallar gibi yaşıyorsa sen de yaşayabilirdin ama neymiş sınanıyormuşsun neyle metrobüsle ingiliz niye sınanmıyor onların tanrısı yok herhalde ondandır
- +1 yıl
ahirete inanmayan adama adaletin ''a'' sını bile ispat edemem dostum aczimi bağışla. bir okuduğum kitapta şunu diyordu '''ALLAH A İNANMAYAN ADAMA, ÖLDÜKTEN SONRA DİRİLİŞİ ANLATMAYA ÇALIŞMAYIN, ÖNCE ALLAH IN VARLIĞINI ANLATIN.''' diye. kitap gerçekten doğru bir kitapmış. birşey sorucam '''''Allah ın varlığını kabul etmeden , adaletini sorgulamak mantıksız değil mi sence?'''' sen de anladın bu işte bir tuhaflık var
Soran+1 yılEe alalhın var da sadece ingilizlere mi var ırakta suriyede afrikada ölen yavrucakalrın tanrısı kim
- +1 yıl
herşeyi yazdım bak oku kardeş. madem böyle bir konu açtın biraz önyargılarından soyutlanıp milletin yorumlarını idrak edip analiz sentez yapmaya çalış.^^Hem Allah a inanmıyorum diyorsun, he inanmadığın varlığın adaletini sorguluyorsun^^ kendi içinde çelişiyorsun. biraz problemleri çözmede yaklaşım metodlarını araştır. hani biz çok araştıran, çok okuyan, kuranı 5 kez okudum ayaklarında, entellektüel olgularla takılıyorsunuz ya , hah işte onun biraz hakkını verin
Soran+1 yıl5 kez okudunda 1 kere olsun beynini kullanıp yav bu kadar iyi bir tanrımız var her şeyi görüyor ediyorda ben bile olsam ırakta bir çocuğun saddam gaz bobması attı diye ölemsine izin veremezdim o nasıl verdi ingilizleri nasıl krallar gibi yaşatırken afrikalıları aç bıraktı ben olsam bunu yapamazdım yireğim el vermezdi benim taptığımve hiç görmediği var diye öyle hayalen inandığım şey bunu yapmaya nasıl utanmadı demedin mi hiç sorgulaam öyleymiş de he de ahiret varmış desinler hee var de tarı var desinler hee var da yukarda bişeyler varmış de devam et 6. kez de oku çok faydalı olacak.
- +1 yıl
senin yazdıklarını zaten ben daha önce kendi aklıma, kendi kendime sormuştum, ben sana gayet iyi izah ettim. bu dünyada adalet arama bu dünya bir tarla, hasat kıyamet sonrası olacak birşey. amacın dindarlarla dalga geçmekse çabanı anlarım fakat gerçekten doğruyu keşfetmek istiyorsan alsana kaynak: sorularlaislamiyet. com
Soran+1 yıl:D Bu dünya bir tarla öyle mi? :DDDD o tarla da da ingiliz bir ailenini çocuğu krallar gibi yaşıyor suriyede de bir ananın yavrusu bir bomboyala yok olup gidiyor :D güzel tarlaymış tanrın çok iyi biri bizi mi sınıyormuş iyi sınıyor çok vicdanlıymış hepsi insan uydurması neyse yeter bu kadar sana laf anlatamam at gözlükleri var sende. senin taptığın tanrının afrikada açlıktan ölenlere yaptıklarını benim yapmaya yüreğim el vermezdi onun veriyor merhametli birine tapıyorsun sevindim
- +1 yıl
VAKTİN VARSA OKU:
Allah bu dünyayı neden adalet üzerine yaratmadı tam tersi savaş ve adaletsizlik üzerine yarattı? Neden insanları iyi huylu yaratmayı dilemedi? Somali’deki kıtlıkta olduğu gibi dünyanın tamamen adaletsizlik üzerine kurulduğuna inanıyorum.
CEVAP:Şüphesiz, insanların ülke çapında -iman kardeşliğini hiçe sayarak, Allah’ın emir ve yasaklarını çiğneyerek- sebebiyet verdikleri bu sıkıntıların araksında kaderin de bir hikmeti vardır. Zira müminlerin cezaları genellikle dünyada verilir. Hem de çoğunluğun işlediği suçlardan dolayı gelen musibetler sadece zalimleri değil, mazlumları da yakar. Bu bir imtihan sırrıdır. Ancak, insanların zulüm ettiği aynı yerde kader adalet eder..
Soran+1 yılEee bu cevap Afrika da açlıktan ölüp ingiltere krallar gibi yaşayanlar için bir cevap mıdır? Bu mudur yani tanrın. Yok yere ölen masum çocukları topraktan çıkarıp uyandırıp bunları söylesen sana tanrı ile ilgili ne derdi?
- +1 yıl
AFRİKADAKİ O ÇOCUKARIN, IRAKTAKİ O ÇOCUKLARIN AHVALİNİ SEN ALLAH A İNANMADAN SANA ANLATAMAM. ARTIK ŞU MANTIĞI KAVRA DOSTUM. SABAHTAN ERİ BUNU DİYORUM SANA. İNANMADIĞIN ALLAH IN ADALETİNİ SORGULAMA LÜKSÜN YOK SENİN. TAMAM MI GÜZEL KÜRT KARDEŞİM. SİZİ HEP ŞU PKK NIN MARSİST-LENİNİST İDEOLOJİSİ BU HALE GETİRDİ, YAZIK SİZE
Soran+1 yılÇok güzel sorgulama bu kafayla devam et sonrada ineğe tapan adama salak la bunlar gözüyle bak bu mantıkla o mantık arasında ne fark var adaletmiş sınıyormuşmuşta ahiret varmışmışta geçin bunları sınayan ingilizide bütün dünyayı sınayacak afriakdakini açlıktan öldüren de suriyedekini bombadan öldürende senin sözde tanrın neymiş sana sığındım tanrımmış evet iyi yaptın sığın.
- +1 yıl
BEDİÜZZAMAN SAİD NURSİ HAZRETLERİNİN 10. SÖZ YANİ ''HAŞİR RİSALESİ'' Nİ BİR OKU ONDAN SONRA GEL BANA KAFAMDA HALA ŞÜPHE KALDI DE. ayrıca bediüzzaman kürttür biz onunla gurur duyuyoruz, türklere dini biz öğrettik demeyi çok seversiniz, madem öyle gidin okuyun hazretin kitaplarını :))) ben tüm külliyatı 2 defa okudum :))) sen git bir ''HAŞİR RİSALESİ'' Nİ bir kere oku. gerçekten aklın tatmin olacak. çünkü bediüzzaman ın tarzı akla çok önem verir. mevzulara bir bilim adamı gibi yaklaşır. senin gerçekten iyiliğini istediğim için bu kadar yazdın. tamam dostum. ayrıca kürtleri severim, temiz insanlardır
Soran+1 yıl1000 kere okusan ne olur bana bir ingiliz çocuk krallar gibi yaşıyorken afriakda günahsız suçsuz yere açlıktan kemikleri gözüken ve sonrasında her yıl ölen milyonlarca yavrucağın hesabını ver? tanrın öyle mi istedi bu şeyler çok mu hoşuna gidiyormuş da yapıyormuyş geçin bunları ya
Gizli Üye(30-35)+1 yılÖncelikle eğer babaannen vefat ettiyse inanmadığın Allah ona rahmet eylesin, eğer yaşıyorsa yine inanmadığın Allah ona hayırlı Ömür ve hayırlı ölüm nasip etsin. Âmin. Gelelim babaannenin durumuna. Şimdi nerden biliyorsun babaannenin çok büyük bir işlemediğini? Belkide babaannen çok büyük günah işledi de inanmadığın Allah onu öbür Dünya'da cehennemde yakmak yerine bu dünyada ona o Çileyi çektiriyor ki günahlarına kefaret olsun. Velev ki eğer babaannen günah işlemediyse daha güzel bir durum var. Allah sevdiği kullarını bu Dünya'da sınava çeker. Şimdi başka bir konuda senin bu düşündüklerini sanki seni yaratan düşünmemiş mi zannediyorsun? O isteseydi herkes sağlıklı yaşardı ya da herkes zengin olurdu veyahut herkes zeki olurdu. Ama gel Gör ki hastalık olmadan sağlık olmaz. Fakir olmadan zengin olmaz. Gerizekalı olmadan zeki insan olmaz. Kadın olmadan erkek olmaz.
17 Yorumla
Soran+1 yılhepsini geçtim ırakta ışid yüzünden annesinin bir taensi minicik yavrucaklar senini tandırn birilerini sınıyor diye mi öldü günahları mı vardı tandırn neredeydi ingilizlere mi sevgi yollamak meşguldü onların çocukları kendileri huzur içinde yaşarken tanrın bizimi sınıyordu boş
Cevap sahibi+1 yılyaklaşık olarak 200 milyon sperm hücresinden çıka çıka böyle gerizekalı bir birey çıkmış ki burada matematik hatalı değil baban Hatalı çünkü zamanlama hatası yapmış
Soran+1 yılyarın anenn kanser olduğnuda tanrına dua edersin gözünün önünde eriyip ölüp giderken beni sınadı dersin ingiliz emeklisi dünyayı geziyorken sen karnını zor doyurursun olsun dersin afrikada el kadar çocuklar açlıktan ölürkende görmezden gelirsin tanruım böyle uygun gördü dersin sonrada yolda aç biri görsen yardım etmeye çalışırsın çok merhametlisin. tanrına söyle afriakda el kadar çocuklar açlıktan ölüyor benim yüreğim el vermiyor kanıyor belki onlarada yarıme der he 1000000 yıl sonra falan daha çok çocuk ölür o zaman kadar çok merhametli bir şeye tapıyorsun devam et
Cevap sahibi+1 yılRabbimden gelene Şükürler olsun. Derdi veren dermanıda verir sen sıkıntı yapma
Soran+1 yılhadi ya dermenda mı veriyormuş afrikada daha yeni doğmuş yiyecek yemek bulamayıp daha sonra ölene neyin dermanını vermiş benim yüreğimin elvermediği şeyleri bir tanrı yapıyorsa tanrı vardır demeyin bana nolur görmediğin duymadığın insan uydurması şeyler
Cevap sahibi+1 yılSende döl ısrafısın ben bişey diyor muyum?
Soran+1 yılevet israfım 1 kere olsun sorguladın mı ben yemek yedim karnım şimdi tok şimdide çayımı içeceğim hadi halime şükrettim de afrikada açlıktan ölen yavrucağın ne günahı vardı oda daha 2 yaşında 3 yaşında 5 yaşındaydı ne suçu vardıda açlıktan öldü bu nasıl bir tanrıymış ben buna mı inanıyormuşum diye 1 kez olsun sorguladın mı cevabı neydi o en yisiini bilir miydi eğer tanrı olsaydı bu kadar yüreksiz olamazdı hepsi insan uydurması şeyler. ve bu uydurma şeyler ölye uydurulmuştur ki 1 kere dahi olsun varliğini dahi sorgulamaya korkarsın çünkü bilinç altına öyle işletilmiştir bugün hindistanda ineğe tapanlarda aynı şeyi yapıyorlar sorgulayamıyorlar senin salaklara bak dediğin şey içinde ben de bazılarına diyorum aynı mantık boş neyse istedğin şeye tap
İnanmıyorum gibi cümleler söyleme gün geldiği zaman Allahım sen bana yardım et dediğin zaman yine elinden tutacak olan Rabbindir. Senin tek dayanağın odur. Öyle şeyler söyleme kardeşim kafanı toparla aç birr kuran oku için ferahlasın.
10 Yorumlabelki fikir verir ..
https://www.youtube.com/watch?v=l5a7qQKoaFs10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılIşıd de ışıd başka laf bilmiyormusub sen, dünyanın düzeni bu ve bunu bu hale biz getirdik haşa Allah yok diyorsun ama orda ölenler için ışıd in yaptıklarına engel olmuyor Allah'a kızıyorsun içten içte ve bunun farkında bile değilsin. Sen ve senin niyetin allahın varlığına inanmak değil işine gelene inanmak. Dilerim ALLAHTAN BIR GÜN TÖVBE EDIP IMANA GELIRSIN GEÇ OLMADAN
02 Yorumla
Soran+1 yılee o çok inandığın tanrın afrikada açlıktan çocukları öldürüyor ingilterede krallar gibi yaşatıyor bu mudur güzel tanrın güzel bir şeye tapıyorsun
Cevap sahibi+1 yılgit işine çocuk :D :D
+1 yılHayatın anlamını, sınavın amacını zerre kadar anlayamamışsın. Yazık...
02 Yorumla
Soran+1 yılsen çok anladın sanırım ışidin kahpe kurşunlarıyla ölen yavrucaklar toprağa dahi gömülemeyim sokakklarda çürürken kim kimi sınıyordu senin tanrın bu mu
- +1 yıl
Işidin İslam'la hiçbir alakası yok zaten merak etme
+1 yılBir tanrı varsa o kesinlikle insanların söylediği şekilde değil.
00 Yorumla
+1 yıl:) inşallah hidayete erersin yoksa sonu hiç iyi olmaz:)
00 YorumlaDar görüşlüsün bunu kabullen önce sacma düşüncelere sahipsin
13 Yorumla
Soran+1 yılsen çok mantıklı düşünüyorsun görmediğin duymadığın bilmediğin o tesadüfen böyle olmuşu ondan ötürü olmuşa yorumlayarak mantıklı bir şey yaptığını sanıyorsun
+1 yılŞeytan, "kötü" iş becermişsin gene ama tam olmamış sanki, bak Kulun zikri yine Allah...
021 Yorumla
Soran+1 yıl1 kez olsun sordun mu madem göktesin varsın ne diye afrikada ki çocuğu açlıktan öldürürken ingilizin çocuğunu krallar gibi yaşatıyorsun diye? cevap neydi bizi sınıyormuydu öyle istemiş myidi o çok sevdiğin büyüklüğüyle yere göğe sığdıramadğın tandın senin kadar şevkatli olup onlara güzel bir yaşam suanmaz mıydı hadi ya bizi mi sınıyormuş :D çok mantıklı bir şey sınamak lazım farz
- +1 yıl
Sınamak nedir ya, Allah seni afrikayla sınasa nolcak imana mı gelicen? Inan bana afrikadaki o insanlar olmasa kimi insanın bu dünyada işi olmazdı, benim kardeşim 9 yaşı ile parasını biriktirip afrikada bir kuyu yaptırdı ve bunu kendi gücü ile yapmadı Allahın ona vermiş olduğu beden ile yaptı şeytanın iradesine vesvese vermesini yenerek hemde ! Işte kücücük cocuk ile farkın bu senin o çocuk istiyor ve karşı geliyor sen ise istemediğin için karşı gelemiyorsun ! Şeytan seninle uğraşma gereği bile duymuyordu benimle karşılaşana kadar
Soran+1 yılyavc geçin bunları heposi hayali uydurm aşeyler benim insana yapmayacapım şeyi bir tanrı nasıl sınama adı altında yapabilir uydurma her şey
- +1 yıl
Fark ettiysen inkar edebildigin tek sey bu , "sınama" ben sana sinama ile ilgile birtane cümle bile kurmadım daha önce konuşmuş olduğun cahil insanlar ile ettiğin muahbbete benzemez benimle ettiğin muhabbet, bunuda bilesin. Hadi şimdi git şeytanın kölesi olmaya devam et.
Soran+1 yılGörmediğin bir şeyi fazla savundun ya eskiden güneşe tapanlar bile senden iyi düşnüyomuş en azından gücünü bildiği bişeye inanmış sahte insan evladının uydurmalarına değl. düşün annen kanser oluyor ve 2 ay ömrü kalıyor gözünün önünde eriyip ölüp gidiyor ve sen buna tanrım beni sınadı böyle istedi o öyle görmş diyip kendini kandıracaksn peki bunu nasıl yapıcn ben anneme kıyamaz pamuklara sararken bana bunu mu rava gödün diyeceksn annemi niye bu şekilde aldın diyecksn boş boş kendini kandıracaksın hatta iyileşsin diye duada edeceksin ama olmayan bir şeyden görmedğğin bir şeden medet uman bir insana ne kadar akıllı nedebilir ki sözde çare bekleyeceksn sonrada çıkıp ineğe tapanla dalga geçeceksin onun yaptığı çok daha mantıklı
- +1 yıl
Akıllı biri ile konuştuğmu düşünmüştüm, inatmış meğersem.
Soran+1 yılsen hayali şeylere inanırken ne kadar akıllıydın?
- +1 yıl
Kimin akıllı olduğnu sonunda görücez fakat kimin Ahlaklı davrandığını şimdiden görüyoruz
Soran+1 yılhadi ya afrikada el kadar çocuk öldüğünde de bunları mı söylüyordun tanrına? dün bugün yarın ertesi gün amcanın halanın teyzenin daha yeni 1-2-3-4-5 yaşındaki çocuğu gözünün önünde açlıktan ölse tanrına şkr mü edecektin bu muydu senin tanrın afrikadakiler için kaç kere düşündün bu muydu senin adaleti sağlayan tanrın ondan mı dua edip adalet isteyip güzellikler istiyorsun ve karşılığında iyi şeylerumuyorsun hepsi insan uydurması şeylerdir. sürekli hırsızlık yapanların önüne geçemeyen insanoğlu bunu önlemek adına tanrının varlığından söz ettiler o her şeyi görür dediler her yere güvenlikçi koyamazdın ve bunu söyledir evet hırsızlıklar azaldı ama ne oldu bugüne kadar geldi benim için ineğe tapan güneşe tapan ve sözde olamyan bir şeye tapan aynı kefededir
- +1 yıl
Sen sadaka veriyor musun, veya Afrikaya yardımcı oluyor musun?
Soran+1 yılbu mudur afrikada tanrın yüzünden açlıktan ölenleri açıklama şeklin başarılıymış.
- +1 yıl
bir açıklamada bulunmadım farkindaysan, beni bozmaya calisma sen bocek gibi ezerim cocuk.
Soran+1 yılbence de ezersin tanrının varlığına inanmış bir insandan her şey beklenir yalnız bana kızmaktan çok inandığın sözde tanrına 2 dk şikayet etsene afrikadaki o yavrucaklar enden açlıktan bir dal gibi kuruyup ölüp gittiler bakykm ne cevap veriyoo canımı öyle istemiş hadi ya tanrı var mıymış sen bundan mı dua ederek medet umuyosun bekle bekle bulursun
- +1 yıl
Peki diyelim ki senin dedigin dogru , afrikadaki cocuklarin sorumlusu kim sana gore?
Allaha inanmiyorsun cunku Allah olsaydi kotuluk olmazdi diyorsun , yani Allahdan "kotuluk" beklemiyorsun. - +1 yıl
Ama Allah diyor ki iyide kötüde benden geliyor ve senin kabul edemedigin bu.
Soran+1 yılarkadaşım bugün bir ingfiliz çocuğu krallar gibi yaşıyor afrikada da masum bir çocuk açlıktan ölüyor suriyedeki yavrucakta anasının kucağında ölüyorsa bana tanrıdan sınanmadan o öyle uygun görmüşten falan bahsedemezsin böyle tanrı falan olmaz. benim yüreğimin elvermediği şeyleri yapan şeye tanrı deyip ona dua edip medet ummak falan hepsi insan uydurması bak dikkat et 1 kez olsun varlığını dahi sorgulamaya korkmuşsundur korkacaksın da hindistanda inğe tapanlarda bu şekilde yetiştirildiler. insanın tanrısı beynidir o kadar
- +1 yıl
Ezberden gitmen çok sıkıcı, git kendine bir cahil insan ara beni sarmiyo sohbetin hep ayni vidividi
Soran+1 yılhadi ya demek öyle :D hani tanrın nerede dünyaya bir özürlü çocuk getirdiğin de de tanrın vardı dimi o herşeyi biliyor ya sözde onuda biliyordeu dimi? onun dünyaya gelip acı çekmesi diğer çocuklar gibi koşamaması konuşamaması boş boş yaşaması sırf tanrın bir şey istiyor diye çok güzel şeylerdi dimi işte böyle bir şeyden merhamet umuyor o benim tanrım diyorsun boş. 8 kişilik aile yangında yanarak ölürken tanrın neredeydi hadi ana babasının suçu vardı o küçük çocuk niye öldü diğer 5 yaşındaki çocuk niye kamyonun altında kalıp öldü tanrın öyle mi istedi çok iyi bir tanrın varmış benden bile kötü şeyleri düşünüp uyguluyormuş inandırıcı
- +1 yıl
Sana göre sen hakliysan neden bukadar heycanlaniyorsun :) Ben senin üstüne bile varmıyorum, bişeyleri saklamak isteyen insanlar olayları abartirlar :)
Soran+1 yılee bu mudur yani savunuş şeklin neyse takıl sen seni aydınlatmak için harcadığım zaman üzüldüm tek ricam 1 k olsun gerçekten sorgula korkma çarpılmayacaksın
- +1 yıl
Inan bana ben yeterince sorguladım ve neticede Inanòyorum
Kafana göre takıl ya boşver bu kadar çok düşünme
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılAteistsin ya da aklına birşeyler takılıyor
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılTanrıya inanıyorum sadece
00 Yorumla
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri