Namaza başlarken iyidi herşey, ama son bir aydır namazı kılıyorum isteyerek fakat geçmiş geliyor aklıma bazen gelecek ya da iş güç hiç konsantre olamıyorum sanki içim boş:/
büyümü yaptılar ne:d
büyümü yaptılar ne:d
Şeytanın vesvesesi bunlar. Sen namaz kılarken diyosun ki bu düşünceler yüzünden namazım kabul olmayacak falan tabi bunlar hep vesvese. Herkeste olan bir şey. O halde bu vesveseyi çirkin görüp ondan nefret etmek ve kalbin ondan kaçması, gerçek ve katıksız îmândır. Vesvese, zikir ve duâ ile Allah Teâlâ'ya yönelen herkesin başına gelebilir. Bu kaçınılmaz bir şeydir. Bu sebeple kulun, dîninde sebât göstermesi, bu vesveselere sabretmesi, zikir ve namazına devam etmesi ve canını sıkmaması gerekir. Zirâ o bunlara devam ederse, şeytanın hilesi kendisinden uzaklaşıp gidecektir.
Ama kardeşim hiç duygulanmıyorum namazda:/ oysa ilk başta ağladığım bile olmuştu:/
O herkeste öylee :) ilk kıldığında huzur bulursun çünkü değerini anlarsın. O sıra şeytanın vesvesesi kandıramaz seni. Ama artık namaza başladığın için şeytan seninle uğraşmaya başladı. Sen fazla takarsan uzaklaşırsın namazdan. O yüzden sadece okuduğun surelerin duaların anlamlarını düşünerek namazını kıl.
Teşekkürler tamam:)
Rica ederim
Şeytan seni engellemeye calışıyor. Sen Allah ın huzurunda oldugunu düşün ki öylesin. Emin ol kafandan gidecek düşünceler. Allah kabul etsin tüm ibadetlerimizi.
Amin
Seytan bos insanla uğraşmaz zaten o insan kankası olmuştur hayati toz pembe olan insanla yani seytan imanlı insanla gece gündüz uğraşır 2yila yakındır kılıyorum cok sukur hala normalde aklımdan geçmeyen seyler namaza durduğumda geliyor yapman gereken nefsini yenip daha iradeli namaza durmak ve bu zamanla seytani senden uzaklaştıracak rahata kavuştuğunu göreceksin Allah kabul etsin
Amin sağol
Yaptığın hatalar ve devam edenleri varsa tövbe et ve vazgeç Allahtan hidayet iste böyle yaparsan inşallah Allah hidayet edecektir günahların içinde huşua ile ibadet etmeyi düşünmek mantıksızdır Allaha olan görevlerimizi tam yapmalıyız.
Profil resmindeki saçları görünen kız sen isen fotoğrafı kaldırarak ve tesettüre girerek başlayabilirsin.
Allah yardımcın olsun.
doğru söylüyorsun.. İnşallah oda olucak
Cevap
15Cevap
Namazda insanın aklına türlü türlü şeyler gelir. En kötüsü Allah'a küfür bile. Çünkü şeytan insanla uğraşır. Dikkatini bozar.
Evet ama bazen düşüncelere öyle dalıyorumki duayı bile unuttuğum oluyor:/
İnşallah düzelir.
Tekkede, medresede, maastırda, kilisede,
Bir cennet cehennem kaygısıdır sürüp gitmede.
Oysa yüce varlığın sırlarına eren kişi
Bunların tohumunu uğratmaz düşüncesine
Ömer Hayyam
Gençken çok zor oluyor. Aslında namazda okuduğun duaların mealini bilmek işe yarayabilir. Nasıl dua ederken istediğin bir şeyse kalbinle istiyosan oda öyle
Haklısın
geçmişe takılıp kalma tertemiz bir hayat sür sabahları erken kalk sabah nazmasından sonra dua kitabından dualar oku rahat ol
Ben geçmişe takılmıyorum ama aklıma geliyo geçmiş gelecek şu an okul iş güç filan
twkma tevbe et asrkna bakma önüne bak namaz kıl bol bol dua et
ben namaz kılarken ölümü düsünmeye çalsıyorum ve rahatlıyorum
Bende deniyorum ama sonra o gidiyo aklım dünya işlerine dalıyor:)
ya şeytan ugrasıyor namazda bnmde günlük yaptıgım yapcağım seyler geliyor ama sürekli beynimi zolruyorum
Kaçış yok anlaşılan:/
aynen ama dedğimi yapnmaya calıs
Yapıcam sağol
rica
Sana Biri Çıkar Şimdi
Hocaya Üflet Kendini der :D
İçinde yoksa boşuna kılma ;)
olamazsın çünkü ruhun bunu kabul etmiyor (kötü yönden algılama, aslında iyi birşey)
Neresi iyi:/
hindularda güneşi kıble edinip namaz kılar. bizde yıllarca bir kabeyi kıble edindik. ki namazın gerçek anlamı salat yani dua/istemek manasında. duayı her zaman heryerde yapabilirsin. derin konu
kuru yer bırakıyosan ondan da olabilir :D
Komik birşey göremedim ben ama..
oldu Allah kabul etsin o zaman :)))
devam et her şeye rağmen sen
Ediyorum tabiki
pazartesi günleri oruç tutmayı dene
Ne alaka:/
Bismillahirrahmanirrahim de
Diyorum bu son bir aydır böyle..
İstemesem kılmam..
Yoo
kendini namaza teslim et !
Nasil bisilere daliyorsan artik
Geçmişi geleceği işi gücü..
Bende eskiden namaz kilarken aklim baska seylere gidiyodu terbiyesiz seylere namazin icinde hemde aklima seytan giriyodu seni anliyaniliyorum kardes
İnşallah geçer
dünkü suudi arabistan müftüsünden mi etkilendin?
O ne
Oda olur bir ara
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar