Diğer konusunda 7,6b cevap paylaştı. Sorun erkeksi kadın olmanızmı Yoksa Hemcinslerinizden hoşlanmanızmı?
Eğer ilk sorduğunuz ise Ufak ufak başlayın örnek giyisilerinizi daha kadınsı seçin Sizin beğendiğiniz kızlara yönelik Tırnaklarınızı uzatın Oje sürün veya istediğin şekilde güzel ve bakımlı olsun Veya ruj rimel sürün
Spora ve kitap okuyun Diyet yapın vucudunuza dikkat edin
Eğer diğer sorduğum ise Kızlardan hoşlanma durumunuz varsa Ona psikolojik yardım alın Duygusal olarak çok etkiliyorsa Dine gelince Haci hocaya göre hareket etmeyin Din sizinle Allah aranızdadır İçiniden nasıl geçiyorsa öyle yaşayın Hesabını da Yalnızca Allaha verin053 Yorumla- +1 yıl
Adabına dikkat edemiyorsan cevap yazmayın
Alim vardır Hoca vardır İkisinin farkını herkes bilir Biri Dini kendine göre saçma sapan yönetir Diğeri Dine sadık kalır Buna dikkat edersen söylediğim kendi hayatına kendi şekil vermesi Dinin de gerekleri vardır evet Ama hesap vericeği tek kişi Allahtır Hacı hoca değil
Ben ailemler peygamberleri yok saymıyorum Ama din kişisel bir olgudur Ona buna tabi olmak yerine Sadece Allaha ve onun öğretilerine tabi olmak yeterlidir Kişi buna istediği kadar uyar veya uymaz kişinin seçimi - +1 yıl
kripton94dinimiz nakil dinidir akıl dini değil.. akıl dini olmadığını görmediğimiz Allah'a inanmaktan anlayabilirsin. dinimizi bize nakledenlere itibar vermek, onları ön yargıyla karalamamak gerekir. dini kullanan bir hocaya şahsen örnek verebiliyorsan söyle biz de bilelim ve tedbirimizi alalım. genelleme yaparak karalama yapmak hayalciliktir. biraz daha ilerisi şizofrenidir. sana demek istemedim bunu
- +1 yıl
- +1 yıl
Sadece nakil dini olursa Diğer dinlerden farkı nedir islamın İslam dini nakil ve akıl dinidir Kuranda geçer Kendi aklınızla sorgulamıyormusunuz diye Eğer bu söylediklerim dışında Akıl nakil dini diyorsanız düşüncenizi söyleyebilrsiniz Nakil dini İnsanlara bilmediklerini anlatan kişidir Akıl dini ise İnsanın kendi aklı ile kuranı sorgulaması ve gerektiğinde Alimlere başvurması Ön yargılar ile bakmamalıyız doğru bu yüzden tarafsız bakabilirim Ama kuranda da geçer Niçin kendi aklınızla sorgulamıyorsunuz diye Evet ailemler olucaktır Kuranı bizden daha iyi anlayan ve kavrayan insanlar Ama bu demektir ki Sadece onlarla yetinicez İnsan yaşadıkça İslam dinini öğrenmeli Kaynak Kuranı Kerim Ve diğer alimlerden yardım alabilir Kimsenin ismini veremem Çünkü o kişinin niyetini Allah bilir O kişinin hakkına giremem Ama dikkat edilirse akıllı bir insan neyin ne olduğunu anlar
Hayalcilikten ziyada dikkat edersen insanlar kendi sorgulamıyor Sorgulayan beyinlere veya dini - +1 yıl
Yöneten şahıslara yöneliyorlar Bu doğrumu iki tarafı keskin kılıçtır sadece İnsan kendi açıp sorgulamalı Sadece birilerine tabi olmakla olmuyor Bu kadında da onun seçimi belki Kadınlarla ilişki kurmak isteyebilir Buna din karşı çıkar haramdır Demek yerine Dinde olanı araştırın Kendi içinizden gelen ile hareket edin Sonuçta yargılıcak olan Allah ve siz hesabınızı onunla görüceksiniz demek daha doğrudur @whatsthat
- +1 yıl
@kripton94 bak işte anlaşamadığımız nokta şu. akıl, dini hüküm koymak için değildir. insanın kendiyle ilgili işleri yürütmesi ve olaylardan ibret alması içindir. emir yasak ve bu soruda sorulan hususlar vahiyle açıklanır. Akıl diniyse niye meshederken altını değil de üstünü meshediyoruz..., halbuki tozlanan kısım altıdır. Farz ve sünnet konularının hikmetleri akılla açıklanabilir ama açıklanamazsa da hikmet aramamak gerekir. Bir söz vardır: Allah'ın hikmetinden sual olunmaz. Aklın eriyorsa hikmetini anlamışsan ne mutlu ama illaki aklıma uyacak demek, mesh örneğinde olduğu gibi anlamsız kalır. Bir hoca dini bir konuyu açıkladığında ona itibar etmeyip, ne de olsa Allah ile kul arasındadır demek, ben aklıma göre karar veririm demektir; Kuran ve hadisteki hüküm umrumda değil demektir. Hangi hoca olursa olsun Kuran ve hadisten bir açıklama yaptıysa dini açıdan nokta konulmuştur. Peygamberimiz de hayatta bulunmadığına göre, yeni bir şey üretemeyiz. Sana ne söylendiyse odur, bu nedenle nakil
- +1 yıl
yani inanan 20 yaşındaki biri ne halt yerse yesin mutlaka cehennemden çıkıp cennete girecek, inanmayan 90 yaşındaki kafir de ne kadar iyilik yaparsa yapsın ebediyen cennete giremeycektir. bu konuda 20 yıl yaşayan müslümana cennete girme hükmünü Allah koymuştur, inanmayan kişi isterse 200 yıl yaşasın ve sürekli iyilik yapsın cennete asla giremeyecektir. Sonuç olarak akla mantıksız geliyor değil mi? Ama Allah noktayı koyduktan sonra akıl ne derse desin boştur.
- +1 yıl
Dinde hiç bir hükme giremeyiz inanmayan cennete girer veya girmez Bu Allahın takdiridir Siz demeyi uygun görüyorsanız saygı duyarım Ama ben dememeyi uygun görürüm
Bu yazdıklarınızı kendi şahsım adına yazıyorum
İslamın nakil dini ile ne kadar yozlaştığının farkındamsınız Akıl ile nakil birlikte olmayınca İslamın sadece yozlaşmış bir din olduğunu şu an sadece nakil dini var dediğiniz gibi İnsanların kendi fikirleri ile değil tamamen diğerlerine riayat ettiği bir din var TR de bile böyle Diğer islam ülkelerine bakarsan çoğu Kurana uymuyor Kendi uydurdukları bir Kuranı ve Allaha uyuyorlar Bu yüzden İslam dünyası bu kadar savaş kan içinde
Sadece hocanın sözleri ile olmuyor Allah bizim cezamızı mükafatımızı bize özel yaparken biz neden sadece bir hocaya tabi olalım Neden bize verileni sorgulamayalım kendimize göre Karar vermeyelim Evet bazı şeyler vardır kesin Ama Allah bize bir seçim sunmuş ne yaparsan yap Hesabını ben kesicem diyor O bana bu kadar özel davranırken ben neden - +1 yıl
Başkasının bana dediğine bakıyım Allahın dediğini işine göre yorumlayan olur veya olmaz Ama o hesap sadece Allah ile onun arasındadır Doğru veya yanlış Cezası da Mükafatı da Allahtandır
Hoca dediğiniz insanların insan olduğunu unutmayın Doğruları ve yanlışları olduğunu da Kuranı Kerim sadece arapçası okunsun bize gönderilmedi Başkasının okuyup Bize açıklansın diye gönderilmedi Şayet öyle olsa kendi aklın ile sorgula Oku diye başlamazdı O zaman sadece kendimizden hesaba çekilmezdik - +1 yıl
Sadece nakil edilene bakıyorsanız O zaman başka ülke de doğsanız O ülkenin dinine inanan bir olurdunuz O zaman nasıl şunu demeniz gerekmiyormu islam nakil dini ama bana ulaşmadı ben bana nakil olan dine inandım Ve yaşadığım yerdeki din ile yaşadım öldüm İslamdan neden sorumlu olayım Bu sorunun cevabı ne olurdu Nakil dini sadece islam için diyorsanız İslamın doğru din olduğunu nasıl biliyorsunuz Belki yanlış din Kendi inandığınızı sorgulamadıkça doğruyu yanlışı bilemezsiniz İslam yerine Budizimi de inanıyor olabilirdiniz
- +1 yıl
gönül isterdi ki mesajdan bunu yazaydık. Lütfen fikir kirliliğinden kurtulun ve hadis- ayet olarak dine bakın. Soruya verdiğiniz cevapta "Dine gelince Haci hocaya göre hareket etmeyin Din sizinle Allah aranızdadır İçiniden nasıl geçiyorsa öyle yaşayın Hesabını da Yalnızca Allaha verin" demişsiniz. Eğer bir hoca bu konuda bir cevap vermişse buna uymak gerekir. Doktor size reçete yazınca başka doktorlara teyit ettirmediğiniz veya aklınıza yatıp yatmadığına bakmadığınız gibi dini ehli olan kişilerden alın ve uyun. Bu kişiler devlet tarafından eğitilmiş ve görevlendirilmiş kişilerdir. Hiç bir hoca (hoca derken hadis ve Kuranla ilgilenen işin ehli olanları kastediyorum) bile bile karşısındakine yanlış bir fetva vermez. Zaten erkeğe benzemeye çalışan kadın veya kadına benzemeye çalışan erkek hakkında kütübü sittede çok hadis görürsünüz. Hadis Peygamberimizin ağzından çıkan sözdür. Ve Allah Teala da Peygamberin ağzından yalan veya yanlış bir söz çıkartmaz.
- +1 yıl
Siz bu hadislerin de değiştirildiğini düşünüyor olabilirsiniz. Bu artık Allahın vaadine inanıp inanmakla alakalıdır. Bu dini indirdim ben koruyacağım diye vaatte bulunan Allaha rağmen dinin değiştirildiğini zannetmek Allah'a işin altından kalkamamışsın, bak değiştirdiler demek gibidir. Kuran gelsin, değiştirilmesin ama Kuranın tatbikini gösteren hadisler değiştirilsin, çarpıtılsın. O halde bu din bize ulaşmış olur mu. Namaz Kuranda dursun, hac dursun ama bunların nasıl yapılacağını belirten hadisler değiştirilmiş olsun, tenkit edilebilsin. o halde bu din değişmiş olmaz mı. “Şüphesiz o Zikr’i (Kur’an’ı) biz indirdik biz! Onun koruyucusu da elbette biziz.” (Hicr, 15/9) Zekatın 40 ta bir olduğunu neye göre tespit edeceğiz? Yönetimin biri gelir 40 ta 10 der, başka bir yönetim 40 ta 40 der. Ama hadis 40 ta 1 i belirttikten sonra kimse kımıldatamamıştır. Hem Kuranı biz koruyacağız diyecek öte yandan uygulaması olan hadisler bozulacak, din değişsecek?
Fikrini yayma heyecanını anlıyorum:) - +1 yıl
Bence ahkam kısmına girme. Hadisleri nakleden kişiler koruyup yazan ve seçen kişiler sizin bizim gibi kişiler değil, tek rekatta kuranı hatmeden insanlardı: İmam Buhari, Tirmizi, İbni mace, imam hanifi... Daha çook islam alimi var. Ülkemizdeki hocalar da devlet tarafından bu kaynaklarla eğitime tabi tutulup milletin hizmetine sunuluyor. Biraz fikir kirliliğinden kurtulursan kaynakların doğruluk payını anlarsın ve dininmizin değişip değişmediği sorusunu soramazsın. Bu soru doğrudan hicr suresine muhalefettir, hatta Allah'a sözünde duramamış demektir. Bir kez içten okursan bu açıklamaların ne kadar asıllı olduğunu anlarsın. bu sözlerimden sonra hala sana göre öyle benim için böyle dersen ikimizden biri yalan söylüyoruz kardeşim. İnanmayan kişinin affedilmeyeceği ve ahirette tüm iyiliklerine kastedeceğini Allah vaat etmişken Allah karar versin demek, biraz alaya girer. Açıkça iman etmeyenleri affetmeyeceğim ve cennete asla giremezler buyurduktan sonra bunu tastik ve teyit etmen gerekir.
- +1 yıl
Allah bir konuda hüküm vermiş ve kararını da Kuranda belirtmişse, bunun üzerine Allah bilir demek, aksine de karar verebilir demektir. yani cennete alabilir anlamı da çıkar. çok yanlış!!! Allah affetmeyeceğim buyurduysan senin de affetmez demen gerekir. Allah bilir demek (altını çizerek yazmak isterdim) aksine de karar verebilir demektir. anlatabildim mi?
- +1 yıl
@kripton94 ...
- +1 yıl
bence siz dini konuları çevreden kulaktan dolma bilgilerle öğrenmiş, bir siyasi konu gibi gören, hakkında ayet ve hadisten delil getirmeksizin kendi yorumunu öne çıkaran masum bir insansınız. Eğer bu soruda sorulan konuya dair hadis dururken soruyu sorana kendi bildiğin gibi yaşa demek o insana yapabileceğin en büyük kötülük olur. O belki bilmediğinden böyle davrandığı için sorumlu tutulmayabilir fakat akıl veren olarak siz sorumlu tutulabilirsiniz. Dini konuda Allah ben hüküm koyarım benim ortağım ve yardımcım yoktur buyurur. Allaha şirk koşuyorsun farkında değilsin :(
- +1 yıl
Adabına dikkat etmeni dememin nedeni Mantığına gülüyorum cümlesi idi Ben size ciddiyet ile cevap veriyorum sizden de aynı şeyi beklerim Şunu baştan söyliyim Eğer yanlışım varsa makul ölçüler de anlatın dinlerim Ama üstünlük taslamak veya Kendi fikrimi sizinde kendi fikrinizi Doğru olduğunu kabul ettirmek dışında dinlerim
Hadislerin değiştirildiğini düşünmüyorum Ama Kurana uymayan hadislere şüphe ile bakarım Örnek Namazın ayrıntısı verilmez Ama hadisler öğrendiğimiz ile kılarız Niyet önemlidir Ama bazı hadisler vardır Musa ölüm meleğinden çok korkuyordu. Bir gün ölüm meleği canını almaya gelince meleğin yüzüne tokat atıp bir gözünü çıkardı” “Allah`ın elçileri arasında ayırım yapmayınız. Ben, Yunus peygamberden bile üstün değilim” - +1 yıl
Bakın tekrar diyorum ben burada benim görüşüm doğru sizinki Yanlış hesabına girmiyorum Eğer yanlış ise Nedenlerine bakalım
İstediklerinizi yazın düşüncelerimin çürüten ifadeler Yazın İkimiz de yazımıza dikkat ederek Bunu bu şekilde yapıcaksak devam edelim
Hadis kısmına gelirsek Bir çok hadis var çoğu peygamberemi Ait yoksa Aktarılanların kendisininmi Bilinmez öyle hadisler var
yukarda Yazdığım bunu yapan peygambermi Diye sorgulatır Yani her hadis doğrudur diye bakamayız Doğru hadis var yanlış hadis var
Kurana uymayan hadisler örnek Namaz hakkında hadislerden yola çıkarız Peki namazın nasıl olduğunu gösteren hadisler Doğrumudur evet Çünkü ibadeti gösterir Peki - +1 yıl
“Peygamber, savaşta kadınların va çocukların öldürülmesinin bir sakıncası olmadığını söyledi” (Buhari, Cihad/146; Ebu Davud 113).
“Dünya balığın üzerindedir. Balık başını sallayınca dünyada depremler olur” (İbni Kesir, 2/29; 50/1).
Sana şu iki hadisi gösteriyorum sence Akıla mantığa sığan bir şeymi Hadisler de Kuranı Kerime dayanmayan ama
kabul ettiğimiz şeyler var Bunları senin mantığın kabul edermi Benim mantığım kabul edermi Hayır Hadisleri inkar
etmiyorum Ama hepsini de kabul etmiyorum Dikkat edersen ben namazı Hacı gösteren şeyleri reddetmiyorum Neyi reddetiğim
yukardaki hadisler de gösterdim Siz bunun gibi g hadisleri kabul edebilirmisiniz? Din değişmiyor diye bir olgu yok Din
değişiyor Bugün dine uyan Dine göre hareket eden insan sayısı çok Az Sence niye islam bu kadar geri Niye bu kadar kan savaş
var Herkes dine uyuyorsa Ülkemizdeki adaletsizlik neden Suriye de insanlar neden ölüyor Kadınlara neden sünnet yapılıyor Sünneti d
e din emrediyor deniliyor Kadınlar için din ne zaman sünnet emretti Yeni yeni şeyler hep çıkıyor görmek isterseniz Din yozlaşıyo
r Osmanlının zamanın da dine bir bakarmısın o zaman ne kadar ileride olduğuna - +1 yıl
Dinin pozitif bilimler ile olduğunda batıdan daha ileri de olduğunu gördük Peki Din matematikden geometiden ayrıldı Tek başına kaldı Ne oldu sadece Dini bilen insanlar yetişti Bugün Kuranı Kerim sadece olduğu gibi okutuluyor İçindekiler sırlar sorgulanmıyor Bir zamanlar Batıdan ileri de olan Doğu niye şimdi Batıdan geride Dikkat ederseniz dinin yozlaşması diğer insnaların işine gelmiştir Osmanlı bunun en güzel örneğidir
Buhari dediğiniz zatın Allah, ahirette peygamberlere kimliğini kanıtlamak için bacağını açıp baldırını gösterir” (Buhari 97/24, 10/129 ve 68. surenin tefsiri). Hadisi Gerçekten Allahın böyle bir şey diyebilceğine ihtimal verebiliyormusun ya da Bu hadisin gerçek olduğuna Eğer gerçek ise kanıtla bana Kuranda hangi ayete sureye dayanıyor ya da bu zat bunu söylerken ne düşünüyordu Bana açıklamanızı istiyorum
Allah sözünde duruyor Allah ne diyor Kitaba kimse dokunamaz peki Hadisler için aynı şey geçerlimi Kuranı Kerim değişmeden kitap şeklinde kalabiliyor kimse - +1 yıl
Farklı yorumlansa bile ama hadis aynı şey değil Hadis değişebilir tekrar yorumlanabilir Ama kuranı kerim olamaz Yani Hadisi korumadı Allah sözünde durmadı diye bir şey yoktur Allah Kuranı Kerimi korumuştur Bizde şu an ona bakarız Hadise ise şüpheli bakarız doğru olan var doğru olmayan var
İnanmayan affedilir veya affedilmez Allahın takdiri Affedilmez dediği kişi affediyorsa bunu sorgulamak benim haddime düşmez Herkesin hesabı kendine ben kendi hesabıma bakarım Onu affediyor affetmiyor Allahın takdiri Benim kendi düşüncem ancak kendi hesabım üstüne başkasının hesabına ne tasdik ederim ne de teyit Herkesin ameli kendine Ordaki sözünüzü doğru bulmadığım için açıkça uyardım benim de yanlış sözüm varsa buyrun uyarın - +1 yıl
Buhari 600 bin hadisi şerif derlemiş ve sıhhat derecesine bakarak 4 bin civarı hadisi sahihi buhari isimli eserinde toplamış ve bu kaynak Kurandan sonra en güvenilir kaynak olarak kendinden sonraki asırlarda yaşayan alimlerle tastik edilmiştir. Şu an Buhari ve Müslime ait eserleri elimde mevcut ve bu hadisler yer almıyor. Bu hadis diye aktarılan sözler Buhariye bile hakarettir. Bir hadisin sıhhatini/ doğruluğunu onaylatmak için yüzlerce kilometre gittiği ve vardığında alimin; elinde birşey olmadığı halde hayvana elinde yem varmış gibi gösterdiği için "hayvanı kandıran beni de kandırır" diyerek geri dönen Buhari eserine bunları ekleyemez. Allahın baldırı filan diye bahsedilen sözde hadisler dinsizlerin Kurana müdahale edemediği için buhari gibi sahih hadis kitaplarında yer alıyormuş gibi sayfa cilt numarası vererek bu eserleri itibarsızlaştırma çabalarıdır. Zaten dinsiz birinin sözü olduğu belli. İmam Buhariye bunun hadis olduğuna ikna edemezsin zaten. @kripton94
- +1 yıl
Bana bir tane orjinal dilinden alınıp cerh edilmiş bu şekilde Kütübü sitte hadisi göster. sizin gönderdiğiniz sözde hadisi internette tarattım hep seviyesiz ve sallamanın serbest olduğu yerler. Sayfa cilt numarası koyarak olmaz bu işler... Orjinal metni olmayan ifadeyi kaile almak saçma zaten. imam buharinin sahihi buhari eserinin Türkçeye çevrilmiş halini bile sen ben (sadeleştirilmemişse) anlamamız çok zor. Biraz kurnaz olun lütfen. Bu ifadeler bir kere Buharinin kalitesine yakışmaz. Allah baldırını kaldırmış gibi saçmalığa Buhari değil bizim cami imamı güler ya. Buhariler Müslimler ezbere ravileriyle 100 binlerce hadisi ezberde tutan bizden seka olarak üstün insanlar ve de alimler ya hu! İslam geri kalmaz, İslamı eksik ve yanlış uygulayanlar geri kalır. Allah'ın insanlara layık gördüğü din geri kalamaz. Bilim adına ne varsa hepsini yaratan Allah'tan gelen din mi gerici bıraktıracak. Bahsi geçen alimler olmasa bin çeşit abtest alma şekli olurdu @kripton9
- +1 yıl
neyse siz en iyisi bir yerden sahihi buhari eserini temin edin. ve uçuk kaçık internet sitelerden gelen bilgi kirliliğinden dolayı aklınızı kirletmeyin. İnt. tan tanıştığınız insana bile güvenmediğiniz halde böyle bir konuda ismi bile saçma sapan olan sitelerden çekip buralara yapıştırıp milletin zihnini karıştırmayın. bari diyanete bağlı bir site olsa tamam diyecem. 2 üç doğru hadisin arasına bir uydurma laf sokup bak buhari bile güvenilir değil diye bilnç altına işlerler.
- +1 yıl
bir de hadislere taaruz başladığı yerde din tamamen çöker. Kuranı koruyacak ama hadisler değiştirilecek ve Kurandan ibaret bir din kalacak ve buna da Allah: ben Kuranı korurum dedim korudum mu diyecek. Allah aşkına biraz gerçekçi baksaydın!!! Hadislere şüpheler başladığı yerde namaz, oruç, zekat, iman ve itikat konuları hepsi lafta kalır. İman gibi bir esas namazdan önemlidir. Namaz kılarsın ama Allahın eli diye bir mealden dolayı Allahın da eli varmış diye inanırsın küfre düşersin. Baldırı geçtim zaten :D Allah'ın eşi benzeri yok ki... baldır nediir yani? Buhari de hmm bunu da ekleyim diyecek öyle mi? Direk iman ve itikat sakatlanır bu durumda! Gözün gördüğü aklın hayal ettiği hiç birşeye Allah'ın benzemediğini Buhari bilmeyecek de ben bilecem öyle mi?
- +1 yıl
lütfen dini konuları kitaplardan araştırın. sahihi buhari eseri veya müslim eseri elinizde olsun ki bir abes aktarım varsa ciddiye alıp bakalım. Bunlar binlerce sayıda çoğaltılmış ve neredeyse Kuran gibi genelleşmiştir. Birinde matba değişikliği olsa önceki baskısında nerede oynama yapılmış tak diye ortaya çıkar. Bir de diyanet sizin gibi forum sayfalarından değil eski kaynak kitaplarından alır. Eğer diyanetin sitesinde böyle hadis bulursanız bana mesaj atın arkasına düşerim. basın ve yayında görevliyim, hemen gündeme getirelim
- +1 yıl
baksan o sitede şu da var ama sözde hadisleri sıralayıp araya
(“Sol elinizle yemeyiniz, içmeyiniz; çünkü şeytan sol eliyle yer içer” (Hanbel 2/8, 33). Gördüğünüz gibi buraya kadar yazan sözde hadisler Kur`an-ı Kerim`e ters düşen, akla mantığa uymayan saçma sapan sözlerdir. Elbet bunlar sadece küçük bir kısmı.)
hadisini de eklemiş. adamın niyeti sözde hadisleri deşifre etmek mi yoksa gerçek hadisi de araya katarak hadislere olan güveni mi zedelemek. Sol el ile yememek gerektiğini milyar üstü müslümanın neredeyse yüzde 90 ı bilir. adamın kurnazlığına bak. sanki vahabi kafasında gibi. şii propagandası resmen. Kurana güven hadisleri Kuranla karşılaştır deyip diğer yandnan milyonlarca müslümanın bildiği sol el ile yememe konusunu da araya sıkıştır olacak iş mi :D aralara gerçek hadisleri de sıkıştırmış, saçma olanlarla harmanlayıp milletin hadis kaynaklarına olan itimadını yok etmeye çalışmış. üslubundan ise tamamen dini hobi olarak gören biri olduğu anlaşılıyor. Bir alim öyle alaycı yazmaz - +1 yıl
@kripton94 !!!
- +1 yıl
Buhari zatın hadislerine bakmadım Onummu değilmi Tamamen bir bilgim yok burada anlatmak istediğim iyi veya kötü hadisler olabiliyor Kurandan bağımsız Bazıları iyi niyetle bazıları kötü niyetle kullanılıyor İslamı kendi göre uyarlamak için
İmam Buharının hadislerinin kaynağı var mı Nette veya Kitap ismi olarak? Netten bakabilceğim bir site varmı? Peki ben şöyle sorayım Hadisin Buhariye ait olup olmadığı neye göre belli oluyor? Kaynaklı gösterebilirmisiniz Veya şöyle sorayım Bu bulduğumuz hadislerin o zata ait değil diyoruz Bunu anlamak için neye bakılıyor?
Peki dini öğrenmek isteyen bir insan ilk nerden başlamalı? - +1 yıl
@kripton94 Kütübü sitte den başlanabilir. Kuran'ı ilk başta ele alarak dini öğrenmeye kalkmak insana aklını kaçırtır... Neden mi? Kuran umumidir, tehdit içerir ve bu nedenle bireysel bazda insan karamsarlığa kapılabilir. ancak hadis kurandaki hükmü sabitler. "Dünyada kör olanlar ahirette de kördür ayetini okuyan insan bu ne saçma şey diyebilir. Kuran okuyorum derken bir bakmışsın bir numaralı kafir olup çıkmıştır. Bir ayet sonraki ayetle neshedilmiş olabilir, zina eden erkek zina eden veya müşrik kadınlarla evlenir ayetini okuyup sonraki ayetlerin bu hükmü kaldırdığını anlamazsa zina eden kişi bunu okuyup gider müşrik biriyle evlenmeye kalkar. halbuki sonraki ayetlerde bekarları evlendirin emriyle o hüküm kalkmıştır. Neyse.. Kütübü sitte 6 muhaddisin eserlerinden oluşan en güvenilir kaynaktır. Bu muhaddislerin başında İmam Buhari, Müslim, İbni Mace, Tirmizi, Ebu Davut gibi kişiler ve bu kişilere ait eserler yer alır. Buhari ise ilk başta gelir ve Kurandan sonra en güvenilir 2. kaynaktır
- +1 yıl
İmam Buhari eserine koyduğu hadisleri çok ağır şartlara bağlayarak seçmiş, hadisin sağlamlığını ravilerini, rivayet edenlerin aklı dengelerini bile incelemiştir. zaten kıldığın 5 vakit namaz ve aldığın abdestin tüm incelikleri bu kaynaktan alınmış ve uygulanmıştır. Eserin adı "Sahihi Buhari". sadeleştirilmişini bulabilirsen ömür boyu işine yarar. Kuran okurken mutlakaaa Tefsirli olanını okumak gerekir. Hangi ayet ne için inmiş, kimleri muhattap olmış, ayet indiğinde Peygamberimiz s. a. v. ne uygulamış, sahabeler bu ayetlerle ne anlamış nasıl yorumlanmış anlamak gerekir. Yoksa puta tapan kafirler için inen "onların gözleri mi var ki görsünler" şeklindeki ayeti tutup ölen insanları vesile edemezsiniz diyerek yorumlayarak kabirlere gidip dua etmeyin diyen insanlar karşınıza çıkar. şefaat ya resulallah demek şirktir diyen ve delil olarak bu ayeti göstern cahiller var. halbuki bu ayet putperestlere yöneltilmiştir. Yoksa kabirdeki insan çürümüş, onu araya sokmak şirktir gibi bir mantık çıkar..
- +1 yıl
@kripton94 sahihi buhari diye internette aratırsan online kitapçılardan görebilirsin. veya resmi sitelerden pdf olarak indirebilirsin.
- +1 yıl
bak bu sahihi buhariden bulduğum bir hadisi şerif. o sitedeki buhariye ait olduğu iddia edilen sözde hadis ile bunu bir mantıken karşılaştır bakalım. O sitedekiler hiç cerh edilmiş gibi duruyor mu yoksa sallama mı anlarsın:D Adam resmen öz Türkçe gibi yazmış sonra da Buhariden diye cilt sayfa numarası ekleyip yayınlamış. İşte sana bir Buhari kaynağından hadisi şerif nasıl nakledilmiş örnek göstereyim. Daha da sadeleştirilmiş olsa iyi olurdu ben zar zor anladım. umarım sen de anlarsın...
Ravi : Abdullâh b. Ömer
Baslik : ABDULLÂH İBN-İ ÜBEY ÖLDÜĞÜNDE HEDİYE BUYURULAN KAMÎS-I SAÂDET`LE TEKFÎNİ HAKKINDA İBN-İ ÖMER HADÎSİ
Hadis : Abdullâh İbn-i Übey öldüğünde oğlu (Abdullâh) Nebî salla`llâhu aleyhi ve sellem`e gelmiş ve "Yâ Resûla`llâh! (Mübârek) gömleğini bana versen de babamı onunla kefenlesem. (Lûtfen) namazını da kılsanız ve ona istiğfâr buyursanız" demişti. Nebî salla`llâhu aleyhi ve sellem, Abdullâh`a gömleğini verdi. Ve: (Cenâ - +1 yıl
ze hazırlayınınca) bana haber veriniz, namazınızı kılayım, buyurdu. Abdullâh Resul-i Ekrem`e hazırlandığını arzetti. Resûlullâh İbn-i Übeyy`in cenâzesine namaz kılmak üzere iken Ömer radiya`llâhu anh, Resûlullâh`(ın arkasından rîdasın) ı çekti. Ve: "Yâ Resûla`llâh! Allah sizi münâfıklar üzerine namaz kılmaktan nehyetmedi mi?" dedi. Resûl-i Ekrem: Ben, istiğfâr etmekte ve etmemekte muhayyerim. Allâhu Teâlâ: "Habîbim! Bu münâfıklara sen, ister istiğfâr et, istersen istiğfâr etme (müsâvîdir. Farazâ) bunlar için yetmiş def`a istiğfâr etsen Allan, aslâ onları mağfiret etmiyecektir" buyurmuştur, diye cevâb verdi. Ve Resûlullâh Abdullâh İbn-i Übeyy`in cenâzesine namaz kıldı. Bunun üzerine: "Bu münâfıklardan ölenlerin hiç birisine namaz kılma habîbim!" meâlindeki Âyet-i Kerîme nâzil oldu.
HadisNo : 629 - +1 yıl
Arada dağlar kadar fark yok mu sence de! Birinde Allah baldırını gösterir gibi saçma bir ifade var. Belli ki kafir ve cahil bir dinsiz tarafından uydurulmuş, alay edildiği bariz belli olan bir sözdür o. Bir de buhari tarafından nakledilen bu hadisi şerife bak. Hangisi bir alime yakışacak nakildir?
- +1 yıl
Kuranın tehditkar olduğunu düşünmüyorum Tabiki anladığımız ayet var anlamadığımız ayet var Ama sorgulamak gerek bu ayette istenen nedir Sadece kendi düşünce ile gidilirse Dinden çıkış olur sonu
Verdiğiniz site hadisleri gösteren bir sitemi?
file:///C:/Users/samsung/Downloads/K%C3%BCt%C3%BCb-i%20Sitte. pdf Sahihi Buhari Dediğiniz kitap burdakimi?
Alimlere bakarken sadece nakdedilen ile bakmıyoruz O hadiste baldırı çıplak diyor Senin mantığın Dinde böyle bir şey olamaz Çünkü akıl ile Nakil bir olmadığı zaman yozlaşma başlar
Sizin de yazdığınız gibi insanlar sadece yazılanlara bakar Kendi sorgulamaz Müslümanım der Yaşar o zaman şunu sormak gerek Başka ülke de doğsan islamı nasıl bulucaktın Ben islamın halen Nakil ve akıl dini olduğunu düşünüyorum Nakil olarak kabul ettiğimiz şeyler var Etmediğimiz şeyler var @whatsthat Kaynaklar için teşekkür ederim - +1 yıl
@kripton94 Kuranın emri: "Resulüm size ne verdiyse ona uyun "... Peygamberimiz de benden din konusunda ne duyduysanız alın, dünya işlerinde ise aranızda fikir alıp verin buyurmuştur. Olay budur...
- +1 yıl
ve o siteye giremedim maalesef. googldan bile kütübü sitte veya ssahihi buhari yazsanız çıkar. cerh edilmiş (yani parantez içi ile doldurulmuş olanları) sağlıklıdır. çünkü sallama olsa sizin verdiğiniz örneklerdeki gibi dümdüz olur. cerhle filan cahil insanlar bu kadar uğraşamaz.
- +1 yıl
Ben Kurana ve Dine bilimsel olarak bakan biriyim Yani neden ve sonuca bakarak Allah ayet göndermişse Hz Muhammet bir şeyler veriyorlar ne olursa Neden vermiştir Ne istemiştir Gibi sorular sorarak öğrenirim Sadece verilen ile yetinen biri değilim İnancım bu yönde merak ederek araştırarak İslama inanırım benim inanç düşüncem bu Allah bana akıl verdi ise Sorgulamamı da istemiş demektir şayet sadece Kendine kulluk olsa vazifemiz Tabiki kulluk etmek görevimiz Ama sadece kulluk olsaydı Melekler gibi olurduk Cerh derken ne demek istiyorsunuz?@whatsthat
- +1 yıl
dinimiz akıl dini değil nakil dinidir derken akılla dini bir hüküm koyulamaz demek istedim, nakledileni aklınla anlarsın, anlayamadığın noktada durursun. Zira Kuranın içinde Elif Lam Mim ayeti var ki böyle ayetler Kuranın anahtarı gibidir ve yalnızca Peygamberler anlayabilir. Peygamberlerin kalpleri uyanıktır, uyusa bile abdesti bozulmaz. gözleri uyur ama kalpleri uyumaz ve çok zekidirler. Biz de aklımıza güvenip bir hüküm çıkartmaya çalışırsak, yani bu konuda Resulallah ne buyurmuş, sahabeler ne tatbik etmiş diye araştırmadan aklımla anlarım derseniz yanılırsınız. Namazı Peygamberimiz göstermeden Ebu Bekir Sıddık olsan Kuranda anlatılanla Peygamberimizin uyguladığı namazı aklınla bulamazsın! Dünyada kör olan ahirette de kördür ayetinde olduğu gibi Hz. Ömer olsan anlayamazsın... Ayette anlatılmak istenen dünyada gerçekleri idrak edip imandan yüz çevirenleri ahirette de biz kör yapacağız şeklindedir. yoksa dünyadayken gözleri görmeyen adamın ahirette de kör olduğunu anlamamak gerekir
- +1 yıl
İslami eserler genelde eski Türkçe ile tercüme edilmiş ve bu nedenle sadeleştirmede sıkıntı çekilmektedir. bazı kavramlar günümüzdeki Türkçeye çevrilirken anlamı bozulabiliyor veya anlatılmak istenen nokta kaçırılıyor. mesela "Hamd Alemlerin Rabbi Olan Allah'a mahsustur" ayetini cerh etmezseniz ve gübümüz Türkçesiyle sadeleştirirseniz " övmek ve övülmek Alemlerin Rabbi olan Allah'adır" şeklinde içi boşalır. Halbuki "hamd" kelimesi tefsir edilse bir cilt kitap çıkar. işte bu durumlarda anlamı da ortaya koymak hükmü sabitlemek için alimler nokta atışı kelimeler yerine açıklamalı ifadelere yer verir. akıl dini değildir diyorum ya hu! Din diyorum akılla oluşmaz, akla dayanarak bina edilmez. Bu Allah'ın tekelindedir ve nasıl gönderildiyse sonraki nesillere aktaracaksın. Aklınla şer'i hükümlerin hikmetleri anlayabilirsen ne güzel yoksa akla dayarsan freni patlamış kamyon gibi kapılır gidersin. Peygamberimizi inkar eden ebu cehil de ben aklıma göre giderim demiş, bak Kuran'a konu olmuş...
- +1 yıl
@kripton94 bence fazla sorgulama. İnkar edenler asla cennete giremeyecek buyuruyorsa ben de yemin edebilirim. çünkü bunu söyleyen Allah, Onun sözünü kaynak alıyorum. Allah vaadinden dönmeyeceği için Allah bilir denmez. alabilir de almayabilir de ona kalmış demek olur. Anlatamıyorum sanırım neyse...
- +1 yıl
Allah, ben tekim ve eşim ve benzerim yoktur buyuruyor. Tutup birisi de en doğrusunu Allah bilir demek, olayı başa sarmaktır. Ee zaten Allah eşim benzerim yok diyorken bunu tasdik etmeyip Allah bilir denir mi? Ben neticeyi bilmiyorum Allah bilir kafiri cennete alır mı almaz mı zamanı gelince göreceğiz demek Allahın "giremezler" sözünü kaile almamaktır
- +1 yıl
madem dinimiz akıl diniyse, niye japonlar en akıllı millet olduğu halde hala ahlaken Kurana benzer bir din oluşturamamışlar. niye puta tapıyorlar? Ensest ilişkiler Japonyada rekor kırıyor. Anne oğluyla babası kızıyla cinsel ilişiye giriyorlar. Din Akıl ile inşa edilebilse, İsviçre şimdiye Hristiyanlığı terkedip İslam'a geçmeliydi veya İslama benzer din oluşturmalıydılar... Orjinal İncildeki Tek ilahı bile bozup 3 tanrı tektir ama, tek tanrı üçe bölünmüş bir tanrıdır şeklinde safsataya çevirmişler (yazarken bile aklım karıştı) Buyur akılsa akıl, din ise din. Ortaya çıkan durum bunlar.
En İyi Cevaplar
- Diğer konusunda 736 cevap paylaştı.
+1 yılbu ülkeyi terk etmen cinsiyet değiştirmen lazım mutlu olursun beliki ya da aklıma bişey geldi dalga geçmiyorum bak bülent ersoya mektup yazsan abla desen sen çektiğim dertleri bilirsin yardım et ameliyat olayım falan ya da islamiyete inanıyorsan şöyle diye biliyorum eğer kişi kendini karşı cinstenmiş gibi hissediyorsa bu ona tanrı tarafından verilmiş bir sınavdır kendine hakim olacak buna ölene kadar katlanacak normal hayatına bu duyguları bastırarak devam edecek diye biliyorum tercih senin
00 Yorumla
erkek gibi olmak isteyene din caiz değil der. sen içinden geldiği gibi davranıyorsan yani delikanlı tavırların varsa sorun değildir. erkeğin de kadına benzemesi hani kaşlarını aldırır, konuşma ve hareketlerini kadın ayarında yapar. bunlar lanetlenir. için rahat olsun. bence de evlen 30 tehlikeli yaştır
01 Yorumla
+1 yılo hocanın takkesini s. kim yobazlara ne bakıyosun sen bu senin cinsel yönelimin
11 Yorumla
Soran+1 yıl;) haklısın
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
24Cevap
gidiyorsun kendine bir çeki düzen veriyorsun güzel fotolar çekiniyorsun ınst. facebook twitter ve swarm'dan karı kıza yavşıyorsun lezbiyenliği bir tat olmadı cinsiyetini değiştir belki çok yakışıklı olursun bu yaşa kadar geç bile kalmışsın :)
00 Yorumla30 yaşına kadar beklemen büyük cesaret. Bu sıra da sana destek olan insanların olması lazım. Cinsiyet değiştirsen de değiştirmesen de.
12 Yorumla
Soran+1 yılKimse olmuyor hatta travesti bir kuzenim var amcam onu öldürmeyi denedi bizim sülalemiz böye şeyeri kabul etmiyor ben eger erkekden kadına trans olsaydım şimdiye kadar ailem beni linç ederdi
- +1 yıl
Eğer sülale de böyle bir şey varsa bu genetik bir sorun yani herkesin sorumluluğu var. Sadece sana yüklenmemeleri lazım. Sen kendini gerçekten kötü hissediyorsan cinsiyet değiştir bence, ki bunu yaparsan ailenden uzaklaşman lazım. Ya da kadere boyun eğip görücü usulü ile evlen. İki seçenek arasında uçurum var ama birini seçmen lazım.
😭biliyomusun bende kızım ama erkek hissediyorum tip olarak çok yakışıklıyım a m baskı yapıyor kalan diyerek ama yıllarıdır kızlardan hoşlandım bir elimde değil 😭zor durumdayım her gece ağladım bir sürü kız bana aşık ama kız olduğumu bilmiyorlar ama ben erkeğim ruhen bedenim kış 😭ben napacam
00 YorumlaAllah yardımcın olsun psikoloğa gitmeni önerebilirim ancak senin elinde değil bu
02 YorumlaAyakta işemeyi dene baktın olmadı sen kadınsın asgdfghafhgs
02 Yorumla- +1 yıl
https://www.kizlarsoruyor.com/uye/dgnseda tamam bidenem kızma <3
+1 yıl:) bence sen hala aşık olmamışsın. Olsan öyle bir değişirsinki
02 Yorumla
Soran+1 yılAşık oldugum kişi bayan işte :)
- +1 yıl
Yaşınız kaç?
Diğer konusunda 2,1b cevap paylaştı. Tüh tam doğacakken önünü kesmişler düzelmez bu saatten sonra naparsın saçlarını uzat bıyıkları kes kaşları düzenle tespihini at spor yap biraz makyaj oje sonra ağızın bozuk ise düzelt
00 Yorumla
+1 yılanneninde dediğini diyeceğimi sen bir kadınlığı tat bence hemen karar verme
00 Yorumlahormonel de olabilir diye biliyorum giyim tarzınız nasıl?
00 Yorumlacinsiyet degıstırmen lazım.. adını kazım koyman lazım.. :) :)
00 Yorumla
+1 yılhormonlarını kontrol ettir testesteron hormonların artmıstır
01 Yorumla
Soran+1 yılhormonla aakası yok ruhumla alakası var hormonlarım normal
Transeksüelsin anladığım kadarıyla
Erkek hormonların fazla ağır basmış.
Normal bence03 Yorumla
Soran+1 yılHormonlar normal fakat ruhum erkek ;)
Üzülme bir sürü güzel meyva var, sende onlardan birisin.
00 Yorumla
+1 yılÖnce sen kafanda bitirmelisin bu işi, karae vermelisin. Ben ne istiyorum diye sorduğunda cevabın net olmalı. O zaman problemin çoğunu çözebilirsin.
00 YorumlaDiğer konusunda 5,1b cevap paylaştı. Kız gibi yap sen naptıysan kız gibi ol sen neolduysannn reklamı geldi aklma eheheh :)
00 YorumlaDiğer konusunda 2,3b cevap paylaştı. Kız arkadaş bul madem.
00 Yorumla
+1 yılTedavi görmeyi denediniz mi?
02 Yorumla
Soran+1 yılEvet bedenim kadın hormonlarda normal ruhum erkeksi
- +1 yıl
Tedavi şart. İhmal etmemelisiniz.
Geçmiş olsum
Acil bir Hatun Bulup Manitacılık Yap dayı :)
00 YorumlaDiğer konusunda 5,6b cevap paylaştı. oz ablamı buldum 😍😍
00 Yorumla
+1 yılRüzgar Erkoçlar gibi ol
00 Yorumla
+1 yılseks seks seks hersey duzelir. :-)
00 YorumlaHadi gel kaltaklara mesaj atalım :D
00 Yorumla
+1 yılBiraz zorla olur senden bayan ;)
00 Yorumlatakma penııssss al bence :))))
00 Yorumla
+1 yılgel cafede okey oynayalım kanka
00 Yorumla
+1 yılerkeksi kadın değişik..
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılGüneşi görmek ister misin delikanlı
00 Yorumlasakın üzülme sen böylesin
00 Yorumla
+1 yılBence cinselliği tutkuyu tatman lazım
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılErkeksi bayanlar iyidir
00 Yorumla