Bugün doğum günüm ve face'de sayısız doğum günü kutlama mesajları aldım. Mutlu muyum evet ama açımı değiştirip baktığımda hepsi yapmacık geldi. Acaba içlerinden kaç tanesi face hatırlatmasaydı doğumgünümü hatırlayacaktı? Siz nasıl hissediyorsunuz bu tür durumlarda?
Cevabın nedir?
Bir başak kadını olduğundan doğal olarak pek pimpiriklisin:) Şu açıdan düşün her insanın sevdiği yaklaşık 100 kişi vardır. her birinin doğum gününü nasıl aklında tutsun? Sen kaç kişinin doğum gününü ezberinde tutuyorsun hem?
Benim de 3 gün önce doğum günümdü yıllardır unutmayan arkadaşlarım unuttu bu sefer ama pek takmadım. Hiçbir zaman unutmayacak toplasan 5 kişi vardır hayatında zaten.
Önemli olan doğum günün olduğunu görüp de kutlamaya değer görmeleri bence. Mutlu olmalısın. Ayrıca Mutlu Yıllar:)01 Yorumla- +1 yıl
Evet tipik başak burcuyum işte. Mantık ve samimiyet arıyorum.
En İyi Cevaplar
- Diğer konusunda 1,1b cevap paylaştı.
+1 yıldoğum günün kutlu olsun ablam link size layık değil ama (sıkma canını ablam ya ALLAH KORUSUN zor günün de yanın da olan dostlarındır
12 Yorumla- +1 yıl
Çok naziksin:P
- +1 yıl
:)))
Neler var neler var ,face için yüz poz cekıp arasından ıyılerını ayıklayıp koyanlar mı dersin,
arkadas kısmında 250 arkadası olup 10 tanesını anca konuşanı mı dersın
sevgılısıne ,ex sine nisbet yapan mı dersın ,kendınden çirkınle foto cekınıp
bak ben en güzelıyım dıyen mı dersın, seven sevsın kullananda kullansın
ama böyle kullananlar tedavi olmalı bence01 Yorumla- +1 yıl
:)))Aynen.
Facede doğum tarihi kısmına sadece yılı yazarak soruna çözüm bulabilir, bu riyakarlığa dur diyebilirsin. Benim için anlamı yok, sevmem kutlamaları ama bu şekliyle, yani face tarafından uyarılarak "canımm, bebeğim doğum günün kutlu olsun, seni seviyorum" tarzı mesajlar midemi bulandırıyor.
01 Yorumla- +1 yıl
Dediğin çözümü uygulayacağım zaten. Bir daha bu yapmacıklıklara maruz kalmak istemiyorum.
AI Persona’ya Sor
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
17
Cevap
24Cevap
- Diğer konusunda 329 cevap paylaştı.
+1 yıliğrenç derecede yapmacık. gerçekten değer veren insanlar bedavaya kaçıp samimieytten uzak mesajlar atmak yerine arayıp sesini duyabilirler. ben bayram mesajlarına da doğum günü mesajlarına da cevap vermiyorum. değer verdiğim insanı ararım gerisi boş...
11 Yorumla- +1 yıl
Aynennnn
Her zaman doğum günümden bir gün önce duvarımı kapatırım ve iki gün kapalı kalır bu durumlarda.Bağlantıya yapılan yorum kısmınıda kapatırım.Mesaj atarlar 10-15 kişi :P ama şu ana kadar telefonumu arayan olmadı kız arkadaşım dışında. Mesajlarda kapatılabilse çok güzel olabilirdi :D herhalde birtek ailem ve kız arkadaşım kutlamış olurdu. :D
11 Yorumla- +1 yıl
:)
Önemli olan zamanına ve parmaklarına kıyıp bir iki satır birşey yazması değil mi? Bunu yapmayanlar da var. Neden bardağın dolu tarafına bakmıyorsun? Yapmacık dahi olsa hatırlanmak güzel şeydir. Ne mutlu sana. Bu arada belki yapmacık gibi gelecek ama " Mutlu yaşlara" :)
13 Yorumla- +1 yıl
Aynı bina da hatta aynı katta çalıştığım arkadaşlarım dahi faceden kutluyor yanıma gelip öpmek yerine. Samimiyet kalmadı herşey sanallaşıyor. Ama senin kutlaman bir sıcak bir samimi geldi :) teşekkürlr...
- +1 yıl
:)
Facebook üzerinden sürdülen tüm insan ilişkileri gibi buda yapmacık birşey. Ama kimse kutlamak zorunda değil sonuç ta mesela ben öyle muhattap olmadıklarımı kutlamam çünkü kutlarsam yapmacık olduğu besbelli olur öyle aram sohbetim olduklarını mutlaka kutlarım yakın olan sevdiğim olanların da mutlaka arayarak kutlarım :)
10 Yorumlaben pek fazla umursamıyorum. kutlayan herkese gün sonunda teşekkürlerimi sunuyorum. bunun bir yapmacık yanı olduğunu da düşünmüyorum. insanlar bi nezaket örneği sergileyip iyi dileklerini sunmuşlar. çok abartılacak bi durum değil bence. ha "iyi ki doğdun bebişim muck muck" şeklindeki insanları zaten hesaba katma. onun harici diğer insanlar güzel bir davranış sergilemişler. gün sonu bi teşekkür ile sen de aynı güzellikle karşılık verdin mi düşünecek pek bi şey kalmaz.
bu arada mutlu yıllar.10 Yorumla
+1 yılBana da pek samimi gelmez , reklam kokan hareketler bunlar .Beni telefonla arayıp kutlayabilirler gerekli olanlar da telim bulunuyor zaten .
Gerek yok zaten face bağımlısı değilim 3 ay oldu dondurdum hesabımı açasım da yok ..11 Yorumla- +1 yıl
+1
- Diğer konusunda 1,4b cevap paylaştı.
u +1 yılİnsan aile üyelerinin, sevgilisinin ve bir iki çok yakın arkadaşının doğum gününü bilir ve kutlar. Onun haricinde önem verdiği bazı kişilerin de doğum gününü belki bilebilir. İnternetin daha doğrusu sosyal paylaşım sitelerinin bir faydası da bu. Evet belki yapmacık olabilir ama en azından kutlamışlar.
Mesela sen buraya yazmasan nereden biliriz senin doğduğun günü değil mı :)))
Doğum günün kutlu olsun.11 Yorumla- +1 yıl
Teşekkürler:)
+1 yılduvarına yorum yapılmasını engellersen çok güzel bir duygu oluyor bakıyorlar ama yorum yapamıyorlar ;)
işte o zaman gerçekten kutlamak isteyenler telefondan veya reelden seni arayıp buluyorlar..Facede kutlayanların birçoğuda kendi doğumgününde duvarına yazman için kutluyorlardır zaten etki-tepki yasası gibi birşey yani :))
sanal alemlerde kutlanan birgün ne kadar gerçekçi olabilirki..01 Yorumla- +1 yıl
Bulduğun yöntem gerçekten iyiymiş, seneye bunu deneyeceğim:)
Feysbukun kendisi yapmacık zaten...
saçma sapan videoların paylaşıldığı,
yapmacık doğum günlerinin kutlanıldığı boş bir site..
orada hatırlatma olmasa çoğu kişi hatırlamaz zaten.
maksat kutlamak olsun işte..38 Yorumla- +1 yıl
Tümüyle gereksiz değil aslında ama yapmacık olduğu kesin.
- +1 yıl
önceden çok gerekli bir siteydi.
ama sonradan çok gereksiz olmaya başladı..
benim bildiğim feysbukta,eskiden tanıdğın ama görüşmediğin kişileri aratıp,
onlara msj atıp buluşmaya yeltendiğin bir sosyal ortamdır..
okadar..fazlası olmamalı..
ama bakıyorum,feysbukta, saçma sapan videolar,resimler paylaşılıyor,
oyun oynanıyor, tanımadığın kişilere sarkıntılık ediliyor,
duvara gereksiz yazılar yazılıyor...ve daha bir sürü şey..
- +1 yıl
Kişiler neredeyse dakika dakika resimleri çekip ekleyecekler. Bir nevi fors atma platformu oldu çıktı.
- +1 yıl
Aynen katılıyorum:)
- +1 yıl
+1
+1 yılÇocukluğumdan beri bir Allah'ın kulu doğum günümü kutlamadığı için ne kendi doğum günümü ne başklarınınkini önemsiyorum :) yani "doğum günü" kavramı gelişemedi bende bir türlü. Önemsiz bişeymiş gibi geliyor hep :) hiçte yadırgamam kutlayan olmadımı. Seninkini kutluyayım bari ama doğum günün kutlu olsun basrolbenim :):)
03 Yorumla- +1 yıl
:)))
Teşekkürlerr Selman. - +1 yıl
Hatta başımdan geçen bir olay: Bizimkiler ben lisedeyken gizli parti hazırlıyolar bana. Benim bünye alışık değil ya doğumgününe aklıma bile gelmiyor. Sabah mutfakta gezinirken bi baktım dolabın üstünde pasta var "anaa pasta var lan" diye oturup yemiştim bi güzel. Meğersem doğumgünü için akşama saklıyolarmış :)
- +1 yıl
:) O kadar yani yuhhh:)
MErak etme faceden hatırlıyorlardır. Ama normalde bilen tek tüktür. bak dogum günü tarihini farklı yapman gerekiyor normalde böylece kac kişi senin gercek dogum gününü bulacak bileceksin. Ama gec kaldın. seneye yada 5-6 ay sonra dene
10 YorumlaŞimdi açık konuşalım sen kaç tanesi ile birlikte takılabilir yada kaçı ile sürekli görüşebiliyorsun ki hatırlasınlar. Gayet doğal bu sosyal aktivite olmasa en fazla 10 adet alırsın tebrik. Yaşam mücadelemiz o kadar çok arttı ki bunları düşünmeye kimsenin fırsatı olmuyor.
Ben kendim ise gayet doğal karşılıyorum çünkü bende bu hengamenin içindeyim.00 YorumlaTeşekkür et geç. Nezaketen kutluyorlar işte özel bir bağ kurmaya gerek yok. Tıpkı benim şimdi sana diyeceğim gibi.
Doğum günün kutlu olsun :)44 Yorumla- +1 yıl
:))))Face de sadece beğeniyorum. Sana da teşekkür edip geçiyorum:)
- +1 yıl
Bu yoruma tek kelime değiştirmeden denden koyabilirim :)
sadece aynı ilkokula gittik diye beni listesine ekleyen tipler var ve bunlar doğum günümde duvara yazıyorlar yapmacık olması bir yana sanki bak ben yazdım sen de benm doğum günümde yaz msjı alıyorum
14 Yorumla- +1 yıl
:))))))))
Aynen öyleeeee - +1 yıl
Ay çok duygulandım hiç beklemiyordum çok sağol:)
Nasıldım:))))
güzel bir tespit. bu durumda face de dogum günü oalyı kaldırılmalı ve gercekten seni tanıyan kaç tane insanın telefon acarak veya süpriz yaparak dostluklarını göstereceğidir.
12 Yorumla- +1 yıl
Doğum yılımı girecem sadece, böylelikle bu sorunu da ortadan kaldıracam
+1 yılkendini niye bu kadar önemsiyorsun herkse senin doğum gününü niye aklında tutsun?ne güzel işte doğum günün olduğunu görüp basit bi mutlu yıllar demiş arkdaşların .sen de basit bi şekilde teşekkür edersin yakın arkadaşlarına da "yirim "yazarsın olur biter.takılma çok.
01 Yorumla- +1 yıl
Kendimi çok fazla önemsemiyorum ve herkes doğum günümü hatırlasın kaygısında da değilim. Normal de fazla bir sohbetin olmayan insanların face duvarında bebeğim, şekerim, kuzucuğum iyiki varsın, bitanesin, bebişim tarzı mesajlarını görünce sanallaştığımızı düşünerek rahatsız oldum bu samimiyetsiz mesajlardan. Siz nasıl hissediyorsunuz diye sordum.
yok sahte değildir..mesela ben sevmediğim kimseninkini orda yazsa bile kutlamamki..
33 Yorumla- +1 yıl
Sen kutlamazsın belki ama senin gibi düşünmeyenler çok fazla. Günaydın demekten aciz insanlar facede bülbül kesiliyorlar.
+1 yılTelefon numaralarını cep telefonları aklında tutar, doğum günlerini facebook aklında tutar:) artık yakınlarımızın doğum günlerini bile zor hatırlıyoruz.Doğum günü mesajının samimiyetsizliği geçtim Facebookta ekleyip, günlük hayatta görünce selam vermeyenleri tanıyorum ben:))
01 Yorumla- +1 yıl
Ben de tanıyorum:)
dıyelımkı 500 tane arkadasın var sen kactanesının hatırlıyorsun. gorupte kutlamayanda cok.. onemlı olan nıyet. kutlayan herkes ıncelık yapmıs tadını cıkar hayat böyle kuruntularla daha fazlasını ıstemekle gecmez..
01 Yorumla- +1 yıl
İçten kutlayanlar da mevcut ancak sırf kutlamış olmak için ya da cobaindk inde dediği gibi bak ben kutladım ehh sen de eşşek değilsin ya benim doğum günümde afilli bir duvar yazısı yazarsın ödeşiriz anlamı içeren mesajlar var :) Bunu vurgulamak istedim.
Diğer konusunda 329 cevap paylaştı. benim de facede doğum günümü yüzlerce kişi kutlamıştı, çoğunluğu yapmacık gelse de içinde içten olanları vardır elbette ve o yapmacıklar bile mutlu ediyor bni..
10 Yorumla- Diğer konusunda 6,3b cevap paylaştı.
+1 yılÖnce aranmak vardı ne güzel o gitti SMS geldi..Sonra Facebook geldi SMS de gitti... %80'i samimi değil...%10'u unutmuş olup sevenler %5 hatırlayan seven ama SMS'e üşenenler... %5 de zaten sevdikleriniz oluyor...
02 Yorumla- +1 yıl
İçtenlik kalmadı.
- +1 yıl
Ben sevdiklerimi eğer uykumdan ölmüyorsam 00.00'da minik cici bir mesajla kutluyorum... İçten olan zaten kendini her yerde belli ediyor... İster Facebook ister mektup ister Twitter...
"Aynı bina da hatta aynı katta çalıştığım arkadaşlarım dahi faceden kutluyor yanıma gelip öpmek yerine. Samimiyet kalmadı herşey sanallaşıyor. Ama senin kutlaman bir sıcak bir samimi geldi :) teşekkürlr..." DÜŞÜNDÜRÜCÜ...
01 Yorumla- +1 yıl
Evet öyle maalesef...
Diğer konusunda 2,7b cevap paylaştı. doğum günümüzü zaten gerçekten hatırlayanlar bizi sevenler,takip eden yakınlarımız oluyor.internetteki adama ne bizim doğum günümüzden.he sen gider de güzel bir kutlama yaparsan o tarih unutulmaz diye düşünüyorum.
10 Yorumla
+1 yılçoğu hatırlamazdı bizim bir arkadaş test etti bunu doğumgününü yalandan değiştirdi yine bi dünya insan kutladı doğumgününü.
10 YorumlaDiğer konusunda 710 cevap paylaştı. önemli olan birşekilde kutlamaları. facebook'un hatırlatmış olması çokta mühim değil. birçok insan cep telefonuna kaydediyor doğum günlerini zaten.
10 YorumlaSevgilimin haric kimsenin dogum gununu hatirlamam kusura bakmasinlar
10 Yorumla
+1 yılSamimi bir şey değil tabi ama en azında görüp kutluyorlar. Bunu da yapmayabilirler. Beni de çok yakın bir kaç arkadaşım arar 12 de. Daha sonra da 10-15 tane mesaj gelir face dışında.
10 Yorumlaelbette herke hekresin doğumgününü hatırlayamaz yada bilemez.
faceten doğumgünümün kutlanması beni mulu eder ve o kişilerle aramdaki sıcaklığı korur.20 YorumlaDiğer konusunda 712 cevap paylaştı. Dogum günü kutlu olsun.Benim hiç dogum günü takındım yok hatırlansın hatırlanmasın umursamam yılın bir günü yanımda insanlar olacaklarsa olmasınlar.
10 Yorumladuvarini kapat sorun kalmaz. ben öyle yapiyordum (:
20 Yorumlabeni hiç mutlu etmiyor hatta mutsuz bile oluyorum telim hiç çalmazken face duvarı doluyor facebook herşeyi alıp götürüyor kimse farkında değil...nice mutlu yıllara
01 Yorumla- +1 yıl
Teşekkürler:P
+1 yılBencede yapmacik boyle msjlar gelince dogum gunumu gizledim beni onemseyenler zaten tarihi gormeden tebrik ettiler
10 Yorumlagercek yasamda bı elı gecmez kutlayanlarr ama facede masallah sayfalarca kutlama mesajları oluyor katılıyorum!
10 Yorumlaben bunu denedim dogum günüme 2 gün kala doğum günü kısmını facen kaldırdım
10 Yorumlaİnsan mecburiyette kutluyor gibi geliyor,normalde en samimi arkadaşın bile unuturken orda düşmanın bile hatırlıyor:)
00 Yorumla- Diğer konusunda 826 cevap paylaştı.
+1 yılDoğum gününü yanlış yazarsan kimin dogru oldugunu anlarsın :D
01 Yorumla- +1 yıl
Olabilir:)
haftaya pazartesı benımde basıma gelıcek duvarımı kapıcam tamamen bakalım kımler gerçekten arıcak
02 Yorumla- +1 yıl
Burçdaşım:))
+1 yılo kadar kişi içinde feys hatırlatmasın 20 kişi hatırlar hatırlamaz. Feys çıktı düzen bozuldu.
10 Yorumlabencede yapmacık ben facebook hesabımı dondurdum ve gayet mutluyum yakın arkadaslarımın kutlaması beni daha çok sevindiriyor
10 YorumlaFace çıktı mertlik bozuldu.
Aynen katılıyorum.10 Yorumla- Diğer konusunda 4,8b cevap paylaştı.
+1 yılsamimiyetsiz ve saçma telefon diye bir şey var
00 Yorumla
Devamını Gör(26)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı