+1 yılAllah Kur'an-ı Kerim'de Hz. Adem (as)’e her şeyin ismini, anlamını ve niçin yaratıldığını öğrettiğini, imtihanda Hz. Adem (as)’in meleklere üstün geldiğini bildiriyor. Bu nedenle ilk insanın bugünkü anlamda bir konuşmayı bildiği ve seslerle anlaştıkları net bir şekilde ortaya çıkmaktadır.
Alimlerden bazıları, "Allah Adem'e bütün isimleri öğretti."(Bakara, 2/31) âyetini şöyle tefsir etmişlerdir: Allah Hz. Adem (as)'e eşyanın sıfatlarını, vasıflarını ve özelliklerini bildirmiştir. Diğer görüşe göre, Hz. Adem'e öğretilen isimlerden maksat, Allah'ıın sonradan yarattığı ve günümüzde insanların konuştuğu Arapça, Farsça, Rumca vb. değişik dillerin isimleridir. Ademoğulları bu dillerle konuşuyorlardı. Hz. Adem (as) vefat ettikten sonra çocukları dünyanın her tarafına dağılınca, onlardan her biri, bu dillerin belirli birisiyle konuşmaya başladı. Böylece konuşulan bu dil, bu Adama hakim oldu... İşte Hz. Adem (as)'in çocuklarının farklı dilleri konuşmalarının sebebi budurAllah Teâlâ, Âdem aleyhisselama, şu anda dünyada mevcut bütün dilleri öğretti. Âdem aleyhisselam da, Arapça, Süryanice, İbranice ve diğer bütün dillerde kitaplar yazıp her dil ile konuşmuştur.26 Yorumla- +1 yıl
Allah ım ne kadar mutlu oluyorum böyle sözler duyunca yüzümde gülücükler açtırdın gece gece. Ben elimden geldiğince insanlara hem dini dem de yaşama dair sorularında yardımcı olmaya çalışıyorum. Demek ki birbirimizi tanımasak bile şu saate burada bizim bu konuşmayı yapmamız gerekiyormuş nerde olursak olalım hiç bir karımız olmadan birbirimize yardımcı oluyorsak ne mutlu bize. Allah razı olsun senden tatlım sağolasın :*
- +1 yıl
Amin çok teşekkürler tatlış yorumların için de. Yardım edebileceğim bir şey olursa yardımcı olamaya çalışırım her zaman ablacım hayırlı geceler sana da :)
- +1 yıl
Peki Ablacım özür dileyerek, öğrenmek için soruyorum. Hazır okur yazar bir peygamber yaratılmışken, üstelik ilk insan, kitap defter kağıt yazma okuma ve tüm dilleride öğretilmiş diyosun (Kurana göre MÖ 4026 öncesinden bahsederek, yani 7000 yıl önce, Adem 1000 yılda yaşadı varsaysak 6000 yıl), 1000 yıl ne yapmış ne yazmış çizmiş bu adam kimlerle konuşup öğretmiş okadar dili Allah neden Kuranı Kerimi, incili, tevratı, zeburu Ademle Havvaya indirip öğreterek temelden islamiyet veya diğer dinleri gelecek nesillere aşılanmamış?
En İyi Cevaplar
+1 yıl"Allah Adem'e bütün isimleri öğretti."(Bakara, 2/31) buradaki anlam her şeyi her dili öğretti manasındadır ama asıl dil Arapçadır, Araplardan geldi Arapça demek yanlış olur çünkü hesabın ve cennette konuşulacak dilin Arapça olacağı bildirilmiştir.
11 Yorumla
+1 yılAdem ile havva biraz önce trans bir kadina adem ve havva anlatirmisin ya da lezbiyen gaylere tanri adem ve havva yerine gay ve trans yaratirdi bu ne arası tipler var adem ve hava zamanında herşey dogaldi doğadaki hicbir şeyin DNA kromozomu genetiği oynanmamisti insanoğlu geliştikçe erkekler kadin gibi kadınlar erkek gibi türler cikti hayvanlarda bile bu bence o duyguyu yasamak zorunda kalanlari sucu değil aslında insanoğlunun tabiat dengesini bozmasi bunun bilincinde olmayipta hala tedavi olmayip bunun doğal diyenler var arasi diye bir cinsiyet yok dişi ve erkek var adem ve havva bu kadar basit
14 Yorumla- +1 yıl
Türkçe )) onu bilmiyorum
- +1 yıl
)))
+1 yıldünya yaratıldıgından beri kullanılan dil arapçadır. hatta hz adem yaratıldıgında hz. Muhammed S. a. v ruhu vardı ki bir hadisinde peygamberımız adem yaratıldıgında ben peygamberdim der. Hz. adem arafatta Hz. Muhammed s. a. v yuzu suyu hurmetıne affedılır. Allah c. c bilmesine ragmen Hz. ademe a. s sen Muhammed s. a. v nerden biliyorsun onu daha yaratmadım diye sordugunda Cennetten cıkarıldıgımda kapıda La ilahe illallah Muhammed'en Resullallah yazsını gordum bılıyorumkı sen onu herkesten cok sevıyorsun cevabını verır ve onun yuzu suyu hurmetıne affedilir.
12 Yorumla- +1 yıl
Allah Hz. Adem (as)'e eşyanın sıfatlarını, vasıflarını ve özelliklerini bildirmiştir.
Diğer görüşe göre, Hz. Adem'e öğretilen isimlerden maksat, Allah'ıın sonradan yarattığı ve günümüzde insanların konuştuğu Arapça, Farsça, Rumca vb. değişik dillerin isimleridir. Ademoğulları bu dillerle konuşuyorlardı. Hz. Adem (as) vefat ettikten sonra çocukları dünyanın her tarafına dağılınca, onlardan her biri, bu dillerin belirli birisiyle konuşmaya başladı. Böylece konuşulan bu dil, bu Adama hakim oldu... İşte Hz. Adem (as)'in çocuklarının farklı dilleri konuşmalarının sebebi budur."Allah Teâlâ, Âdem aleyhisselama, şu anda dünyada mevcut bütün dilleri öğretti. Âdem aleyhisselam da, Arapça, Süryanice, İbranice ve diğer bütün dillerde kitaplar yazıp her dil ile konuşmuştur.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
48Cevap
Alimlerden bazıları, "Allah Adem'e bütün isimleri öğretti."(Bakara, 2/31) âyetini şöyle tefsir etmişlerdir: Allah Hz. Adem (as)'e eşyanın sıfatlarını, vasıflarını ve özelliklerini bildirmiştir.
Diğer görüşe göre, Hz. Adem'e öğretilen isimlerden maksat, Allah'ıın sonradan yarattığı ve günümüzde insanların konuştuğu Arapça, Farsça, Rumca vb. değişik dillerin isimleridir. Ademoğulları bu dillerle konuşuyorlardı. Hz. Adem (as) vefat ettikten sonra çocukları dünyanın her tarafına dağılınca, onlardan her biri, bu dillerin belirli birisiyle konuşmaya başladı. Böylece konuşulan bu dil, bu Adama hakim oldu... İşte Hz. Adem (as)'in çocuklarının farklı dilleri konuşmalarının sebebi budur." (Fahreddin er-Râzî, Tefsir-i Kebîr, ilgili ayetn tefsiri)50 Yorumlakaybolmuş bilinmeyen bir dil konuşuyorlardı bence... ama arapça konuşmadıkları kesin, çünkü arapça çok eski bir dil olmadığı kesin. kuran-ı kerim'in arapça olmasının sebebi araplara indirilmesidir... mesela incilin latince. tevratın ibranice olması gibi... (bu son kısmı yaptığın görüş yorumlarından yazdım)
29 Yorumla
+1 yılArapça olduğuna dair hadis var ama ne kadar doğru hadistir bilemem direk kuranda şu dilde olacaktır diye yazmıyor. belkide dil diye birşey olmayacak telapatiyle anlaşıcaz veya herkes bildiği dilde konuşacak herkes birbirini anlayacak
23 Yorumla- +1 yıl
ya ben soruyu okudum ama ahiretin dilini soruyomuşsun gibi anlamışım ahiretin dili nedire yorum yaptım ben. ademle havvaya gelirsek evet telapati olabilir sonuçta onlar ilk insan ve kalp gözleride açık
Gizli Üye(30-35)+1 yıldalga geçilecek bir durum yok burada herkes saygıyla yaazması gerek sonuçta güzel bir islam sorusu bence... arapça dilini kullanıyorlardı. hadiste belirtildiği gibi Üç hasletten dolayı Arabı seviniz: Çünkü ben Arabım, Kur'ân-ı Kerim Arapça olarak nazil olmuştur, cennet ehlinin konuştukları dil Arapçadır... lütfen saygı duyunuzz
24 Yorumla- +1 yıl
Günümüz araplarının ne durumda olduğunuda unutmayalım.
Cevap sahibi+1 yılgünümüz araplarını dıyorsun sen aynı anadan babadan olma çocuklar dürüst olmuyorlar ki... sende unutma beş parmağın beşide bir değil
- +1 yıl
Arabı sevekte Türkü sevmeyekmi?
- Kültür & Sanat konusunda 1b cevap paylaştı.
+1 yılKonusmuyolardi bnce hic arastrmadm degsk bir soru
13 Yorumla- +1 yıl
Dogal bir ortamda ikitane ilk insan beden diliyle kolayca anlasabilir diye dusunebilirsin
Kültür & Sanat konusunda 742 cevap paylaştı. PK filmini izlediyse orada uzayda biz zihin yoluyla konuşuyoruz diyordu, tahminen ilk insanlarda bu şekilde iletişim kuruyorlardır, her hangi bir dil olması mantıklı olmaz
26 Yorumla- +1 yıl
uzaylı filmi değil :) adam uzaydan gelip insanları inceliyor sonra geri dönmek için olan çağrı cihazını çalıyorlar buda konuşmayı felan bilmiyor o arada bayağı bir maceralar yaşanıyor en sonunda konuşmayı öğreniyor bir kadının ellerini tutarak aktarım yapıyor kendine felan ama hem komedi var dini olaylar hakkında felan bayağı düşünmeni sağlıyor , hem aşk yani çok yönlü bir film izle seveceğine eminim
m.sorularlaislamiyet.com/index.php?oku=183179
cevabı burada14 YorumlaKaybolmuş dilllerden konusuyorlardir bence. Cunku Ibranice, Arapça vs gibi diller cokta eski degil
22 YorumlaAdem ingilizce havva fransizca.
O yuzden kadinla erkek anlasamaz ya.
Atalardan gelen sikinti11 Yorumla
+1 yılHz. Muhammed Arap KAvimlerden Ve Kur'an-ı Kerim'de Arapp Olmasıyla Bence Arapça Konusorlardı
13 Yorumla- +1 yıl
Kuşaktan Kuşaga Bir Medeniyet Vardır !
Hz. Adem Arapça Konusmus Ki Hz. Muhammed'de Arapça Konusmus D: :D : - +1 yıl
Iyide hz ademden sonra hz davud hz musa ve hz isaya allah kutsal kitap gondermistir hz muhammed son peygamberdie boyle baglanti kurmak mantiksiz bence ornegin incil ibranice inmis ozaman hristiyanlarda hz adem ibranice konusuyordu derler kesin konusamayiz bundan yola cikarak hz muhammed arap toplulugunda oldugu icin arapca konusuyoe bizim turk olup turkce konusmami gibi
+1 yılhadislerde vardır Rabbim bütün dilleri öğretti onlara.. Dalga geçince kendini entellektüel ve marjinal sananlara kafam girsin
33 Yorumla- +1 yıl
haha arkadaşıma katılıyorum hatta ikimizin kafası girsin :))
- +1 yıl
saolasın :)
+1 yılHz. Adem e 10 suhuf gönderilmiştir. Ibranice olabilir. Çünkü Hz. Ibrahim e de suhuf gönderilmiştir.
12 Yorumla- +1 yıl
Suhuf; sayfanın çoğulu.
Gizli Üye(30-35)+1 yılBaska konularda herkes onlarca yuzlerce yorum yapar bu konuda hic bir musluman net daha dogrusu hic yorum yapmiyor
21 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılarapça tüm peygamberler de arap adasına yolanmıştır başka üllkelere gönderilmemiştir kuran da arapçadır bence arapçadır
10 YorumlaKültür & Sanat konusunda 11,7b cevap paylaştı. Öyle birileri hiç var olmadı ki onların hangi dili konuştuklarına kafa yoralım..
06 Yorumla- +1 yıl
inan bigbang ide evrimide realkarnasyonuda arastirmis biriyim ama ben buna inaniyorum bana mantikli gelen bir yaraticinin olmasi seninlw tartismak istemem ama pek tabi sende biliyorsun ki inorganik maddeler kendiliginden var olmadı birtek siz bilmiyorsunuz arastirmayi herkes arastiriyor birseyleri konuyu saptırmayalım
Havva çok naz yapıyordu. Ademde kesin türktür diye türkçe öğrendi öyle türkçe konuştular..
02 YorumlaKültür & Sanat konusunda 6b cevap paylaştı. bilgi yoktur, "biliyorum bu" diyen uydurmuş olur.
11 Yorumla
+1 yılilim ikiye arılır.
1-faydalı ilim
2-faydasız ilim :/02 Yorumla- +1 yıl
yani boşver.. takılma böyle şeylere :/
+1 yılkelimeler dünyalıktır ahirete akıl sır ermez ordaki iletişimi kimse bilemez ama dünyaya gönderildiklerinde hangi dil konuşuyolardı bilemem
01 Yorumlacennetten geldiklerinde donanımlı indiler herşeyi biliyorlardı
dilin bir önemi var mı013 Yorumla- +1 yıl
yorulmasam anlatacağım da yorgunum allah buyurdu ben yer yüzüne halife yaratacağım dedi
melekler bir zorbamı yaratacaksın dediler nedeni azazilin kibrini hissetmeleri yüzünden söyledikleri bu söz dolayısıyla allah yaradılıştan kıyamete kadar tüm eşyaları say dedi meleklere allah melekler
snin bize verdiğinden başka bişi bilemeyiz ddeiler ve ademe dediki say söylenene öre 26 bin gün saydı
ve dediki secde edin ezazil secde etmedi o zmaan koğulmuş şeytansın dedi allah oda kıyamete kadar bizi yoldan çıkartmak için izin istedi allahda izin verdi meleklerde bu kibre ortak oldukları için kuran okuyamama cezası aldılar ve sadece dinleyebilirler
oha şu an bug yakaladın:DD
15 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılÖyle kişiler hiç var olmadı diller doğaldır doğal yollarla oluşur
01 Yorumla
+1 yılbence konuşmuyolardı :/
11 YorumlaTelepati olabilir bence... Salladım.
15 Yorumlagüzel yerden vurdun ve gooooooooooolllllllll
11 Yorumla
+1 yılbence konuşmuyolardı bir tasavvura göre ademin sol arka kürek kemiğinden çıkarıldı havva :D o derece
00 YorumlaTabii ki türkçe :p
Sormamış ol!!! Cahil. . sss12 YorumlaSormadan once arastir tum dilleri bilen 2 insan hz havva ve hz ademdir
01 Yorumla
+1 yılönemsiz bir detay tahminlerden öteye geçemeyiz bence
02 Yorumla- +1 yıl
Din böyle önemsiz konular üstünde durmaz din yanlız Allaha kulluk edin der fakiri doyurun der fesat çıkarmayın der ama insanlara bunlar agır gelir bu yüzden ademin dilini merak ederler musanın elini merak ederler uçan kaçan şeyhlerin kerametlerini dinlerler
Güzel soru bende şimdi merak ettim.
15 Yorumla- +1 yıl
ahmeteminseyhan.blogcu.com/.../10148520
Anlatılmış.
+1 yılDinde mantık? Neyse iyi geceler..
10 Yorumla
+1 yılGüzel bir soru ama Arapçadır büyük ihtimal
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılhadi müslümanlar buna da cevap verin :)
14 Yorumlaaramice
- Kültür & Sanat konusunda 20,4b cevap paylaştı.
+1 yılKonuşmuyorlardı. :):
11 Yorumla İbranice olması lazım
04 Yorumla- Kültür & Sanat konusunda 5,6b cevap paylaştı.
u +1 yılyaz bakalım hicabi :)
10 Yorumla Vucut dili anlarsin ; )
10 Yorumla
+1 yılYa arapçadır ya ibranice
10 YorumlaTürkçe
13 Yorumlaben de merak ettim şimdi
10 Yorumla
+1 yılBakışlarıyla ;)
11 Yorumla
+1 yılRusça herhalde
Şaka şaka :))02 Yorumla- +1 yıl
Jgirkkdkd ksjajajfie kaodnfuf iairndig aixnri diwkfifjeidi jajrnicjs cojdwjfjfks
Jciekfj iejciekmwks jsjcjsjuw iciejcisj
Çarpdım herhalde Ahahhaha
Tövbe tövbe estağfurullah :))
Adem (a. s) bütün dilleri biliyodu.
03 Yorumla
+1 yılfiloloji uzmanımısının sen
01 YorumlaArapça konuşuyolardı.
014 Yorumla- +1 yıl
bosuna cahıl ıle bir tartısmaya gırme dememısler cahıl her zaman kendını haklı cıkarırmıs sende ole yapıyon bunu tek ben degıl herkez bılıyor kuranı kerımde gelecek ıle ılgılı cok bılgı var sadece bunu çözmek mesele açık açık sana şunlar olacakdemıyor cozmek sana kalmıs bısy yanı ıstıyosan ac bak googleden ararstır
- +1 yıl
Sen bana cahil diyecegine azıcak dilbilgisi çalış herkez değil herkes doğrusu. Bence sen kuranı kendine göre yorumlamissin mesela kuranda ahir zamanda toplu ölümler olacak deniyor genel baslikta yaziyor su gun surada canli bomba olacak sugun ucak dusucek demiyor diger olaylarda ayni sekilde okudum ilgili ayetleri hangi dil konustuklari falanda yazmiyor onlar aralarinda anlasiyorlardi diye belirtiyor sende kesin konusuyorsun arapca diye bu durumda sen cahil oluyorsun
- +1 yıl
Alimlerden bazıları, "Allah Adem'e bütün isimleri öğretti."(Bakara, 2/31) âyetini şöyle tefsir etmişlerdir: Allah Hz. Adem (as)'e eşyanın sıfatlarını, vasıflarını ve özelliklerini bildirmiştir.
Diğer görüşe göre, Hz. Adem'e öğretilen isimlerden maksat, Allah'ıın sonradan yarattığı ve günümüzde insanların konuştuğu Arapça, Farsça, Rumca vb. değişik dillerin isimleridir. Ademoğulları bu dillerle konuşuyorlardı. Hz. Adem (as) vefat ettikten sonra çocukları dünyanın her tarafına dağılınca, onlardan her biri, bu dillerin belirli birisiyle konuşmaya başladı. Böylece konuşulan bu dil, bu Adama hakim oldu... İşte Hz. Adem (as)'in çocuklarının farklı dilleri konuşmalarının sebebi budur." (Fahreddin er-Râzî, Tefsir-i Kebîr, ilgili ayetn tefsiri)
Vücut dilinde.
10 Yorumlaİşaretlerle
10 Yorumla
+1 yılhiç duymadım konuştuklarını
00 Yorumla
+1 yıltek konumuz bu mu?
05 Yorumla- +1 yıl
böylesi agır konuları burada paylaşman doğrumu onu sormalıydım önce kusura bakma
- +1 yıl
Neresi agir dini inanclarla ilgili tartisma cikarticak birsey sormadim zoruna gidiyorsa neden gorus paylasiyorsun ki? Burada ateislere vb laf soyleyen sorularda var git onlara yaz bunu ben aklima takilan bir soruyu sormak istedim sadece ben bunu aileme de soruyorum din ogretmenlerime de ama kimse kesin konusamiyor
- +1 yıl
olabilir ama burada dalga geçenlerde çok neyse senin yaş sınırına inemiceem
Arapça
020 Yorumla
+1 yılİbranice
01 Yorumla- Kültür & Sanat konusunda 24b cevap paylaştı.
+1 yılRussian
00 Yorumla kiş dili
00 Yorumlaarapça
01 Yorumla
+1 yılİngiliçce
00 Yorumla
Detaylı bilgi
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım