Kırmızı şarap mı beyaz şarap mı?
Kırmızı
Beyaz
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Vitrinde duran kırmızı Petrus'u sana açtım bu gece...
Pikabını yere kurdum, plaklarını oraya buraya dağıttım ve oturdum eğreti duran masaya. Senin eskimiş kitaplarına bakındım. Saat 03:11.. Seninle yüksek tavanlı bir ev hayal ettiğimiz andan başladım. Her yudumda biraz daha sevdim seni, biraz daha aşık oldum.. Hayatın bayram olduğu, yani seninle karşılaştığımız gün Frank Sinatra, ''Fly me to the moon''u söylüyordu hani.. Sen, kalbinin kasıklarında attığı halinle, nerden bildiğimi sormuştun bu şarkıyı. Ben ise tereddüt etmeden bizim olsun bu demiştim, onu hatırladım..
Uzun ve siyah saçlarını topladığın zaman, şakaklarında oluşan gerginliği kadehime karıştırdım sonra.. Kan kırmızısı dudaklarının ıslaklığını da ekledim üstüne. Dudaklarını kanını tatmışken, artık bu şaraptan da zevk alamadığımı anladım. Ağzımda kalan acımtırak tadın nedeni sen değildin ama. Hani, o çok yakıştırdığın lacivert gömleğim, başını yasladığın omuzlarını kokladım sonra. Siyahh saçlarının kokusu sinmiş gibiydi. Bir ikinci defa kokun gelmedi ama ordan, alışmıştım zira.. ve herşeyden önce alışkındım...
Biri diğerinin üstüne devrik duran çizmelerin, kapının önünde dururken, kapının eşiğinde beline sarıldığımı hatırladım.. ve kulak memelerini nazikçe ısırdığımı. Senin dur yapma derken ettiğin tebessüm ile yakalanma heyecanını ise duvara astım, boş evimin beyaz duvarlarına.. ve yine aynı gömlekle duvarın köşesine doğru oturdum.. Yere çömeldim.. Mutfak kapısının eşiğinde dudaklarının tadı vardı bak bir de. Onu görünce dudaklarımın soyulup acıdığı günler geldi aklıma..
Kalkıp, cam macunları kurumuş pencereden baktım sonra. kırmızı vosvosun yoktu, taşları parlak arnavut kaldırımlı sokağımda.. Biraz daha düştü gardım o an..
Yaptığın portakallı keki ise yemeye kıyamadım...
yoruma katılıyorum
kırmızı tabi ki, beyaz şarapla dişlerimi bile fırçalamam
kırmızı şarap kırmızı etle beyaz şarap ise balık ve tavukla güzel gider derler.
tercihim kırmızıdan yana olcaktır ama.
kesinlikle kırmızı:)
link
Cevap
53Cevap
Beyaz şarap. Mümkünse Kavaklıdere Angora olsun :)
Birde bu seneki Kavaklıdere Primeur şarabını bekliyorum. Acayip hoş birşey. Ya zaten beyaz şarap dediğin sadece sultaniye üzümünden yapılmalı bence :D
böyle bi tercih olmaz şarap müdavimleri esefler kınar bu soruyu cünkü duruma göre yerine göre hatta havaya göre yemege göre degişir şarap secimi eger gercekten bir damak tadına sahip olmak isteyen edit bunları bilmesi gerekir :)))
ah yaaa beyaz kırmızının yanıda bir gölgedir sadece.
o değil de geçenlerde bir arkadaşın tavsiyesi ile süryani şarabı denedim, müthiş bir şey. kesinlikle tavsiye ederim denk gelirseniz kaçırmayın
O arkadaşı ikimiz de tanıyoruz, değil mi?
Evet evet, kesin o. Şimdi o, pervanelikte geziyordur : /
bu sorunun cevabını vermek mumkun degıl..cunku sarap tercıh meselesı degıldır..kırmızı sarap kırmızı etın yanında ıcılır,beyaz sarap beyaz etın yanında ıcılır..hangı yemek varsa cevabım o.)
kırmızı tercihimdir.. beyazın tadı bana iğrenç geliyor.. :S:S:S
Kırmızı tercih ediyorum. Meyveli olarak da karadut ve yaban mersini severim.
Şarap sevemedim ben bir türlü.Yıldızımız barışmıyor.
kırmızı içerdim hep. ta ki fazla kaçırıp kusana kadar. oyumu asla kırmızıya vermem b
alkol bana göre değil hacıt hepsindede sanki anason var ki var bildiğğim kadarıyla midem bulanıyor bütün içkiler yanı kokuyor bana hiç farkı yok berabat :(
beyaz şarap, soğuk. sarafin chardonnay ya da kavaklıdere narince
kırmızı. bizehergüncumartesi ve tigrıs bunlar olmasa rakıda olur oda olmasa tuborg 100 malt şişe oda olmasa tekila amann içki olsunda
kirmizi yada beyaz fark etmez sweet olmasi onemli benim icin
romantik bir yemekte kırmızı saraptan başkası olmaz öyle duymuştum
içiceğin yere göre değişir ama en tatlı kafa kırmızı şarapta:)
Rose deyipte işi dalgaya vurmak vardı. :) ama shiraz ve merlot candir.
şarap çok sevmem ama sevgiliyle baş başa romantik bir gecede daima kırmızı:)
Şarap tercih etmem ama zorunda kalırsam kırmızı içerim
İçki içeri girer girmez, akılda dışarı çıkar! (Kusura bakma sorduğun sorunun cevabı değil ama..)
yanlızım ben yanlız ıcerım hep yapa yanlızım cunku boşver şarabı rakını al otur sarhoş ol bağır cagır zarar ver kendıne sonra otur düşün ağla .
yazın beyaz şarap iyidir. çıkarcaksın buzluktan dikiceksin
Şaraptan nefret ediyorum sirke gibi :/ ıykk
ayrann :) kız halinle bide şarapmı içiyonn :)))))))
aferin kız 1 puanı hak ettin
kızlar şarap içemez diye bi kural mı var
tabiki kırmızı şarap buram buram aşk kokusu var :)))
şarap aşk demektir ..aşkın rengi kırmızıdır
Şaraptan nefret ederim
kırmızı olcak vampir misali
Daha önce hiç beyaz içmediğim için kırmızı.
içmem ama seçmek gerekirse beyaz
kırmızı sevilir balık yemeğinin yanında mesela
İkisini de beğenmedim ama beyaz daha iyiydi sanki
kırmızı şarabı asla deişmem :)
Alkol kullanmadığımdan kırmızı şarap sirkesi
beyaz şarap ve gazoz :)
Kırmızı şarap daha güzel sanırım
sıcak süt hepsinden daha iyi. daha sağlıklı.
Zıkkım.
+1
Beyaz olsuz üç kuruş fazla olsun
Varsa pembe,yoksa beyaz
C)Hiçbiri
kırmızı şarap tabikide
kızılcık şerbeti.
İçmedim ama kırmızı diyorum.
ikisi de değil alkol kullanmadım hiç :D
su
şarabın gazabından kork çünki fena kırmızıdır
Kırmızı <3