zarar 190 TL+ Sigaranın alış maliyeti
Zeka sorusu: marketin zararı ne kadardır?
zarar 190 TL+ Sigaranın alış maliyeti
Musteri para ustu 190 tl aldi+10tl urunun maliyeti+ yan dukkana 200 tl verdi=400 tl zarar var :)
komşu esnaf veridğini aldı dolandırıcıya 1 sigara ve 190 tl verildi
sahte para zaten değersiz cevap 190 TL + sigaranın alım maliyeti
Cevap
11Cevap
kasa 0 olsun gittim parayı bozdurdum +10 lira kasamda diğer esnaf geldi sahte dedi -200 lira kasadan cıktı 10 vardı 200 gitti 190 lira zarardayım 10 liralıkta malım gitti 200 lira
sahteyi yediği için 10 tl zararı var 190 lirayı komşuya geri verdi
10 zarar
dur toparlıyorum şimdi 200 komşuya geçirdi sahteyi sonra kendi müşteriye sahtenin 190 lirasını verdi
komşu bize tezgah mı ypıyorsun l*n yavşak dedi parasını geri istedi oda kasadan adamın iki yüzlirasını geri verdi 200 komşudan girdi 200 lirda verdiği 10 ürünle 190 para üstü verdi 400 lira bu adam babalar gibi yerleşdi ok...
kabul ediyorum gerizekalıyım
200 tl dir yani ne var bunda bu kadar abarttınız
200 Tl zararı vardır
Tamam açıklıyorum. şimdi bu adam 10 liralık mal vermiş karşılığında sahte 200 tl almış. gitmiş parayı bozdurmuş adama 190 lirasını verip kasaya artan parayı 10 liralık malın parasını koymuş. buraya kadar ne kazanmış ne kaybetmiş. daha sonra adam gelince adama cepten 200 tl vermiş. yani zararı 200 Tl. ben bu soruları çok çözdüm en çok bu tarzda soru çözdüm. yanlış olabilir ama %90 ihtimal 200 dür
ıq puanım 80 oldugu ıcın soruyu cozemıyrum
190 lira ve müşterinin aldıkları :D
400 lira
210tl
210 :)
210 değil şekerim öncelikle esnafa 200tl borçlanıyor daha sonra muşteri 10tl lik alışveriş yaptığı için oradan 10tl gidiyor ve müşteriye 190tl çevirdiği için toplam 400tl etmesi lazım haaa ince ayrıntıya bakalım diyosanız müşterinin almış olduğu 10tl lik şeyin parakende satışına bakmak lazım o zaman zararını anlarız :D
@Extrolien bak seni baltayla kovalarım şizofren misin nesin ulan
bilmiyon bir de iddia ediyon arkadaş iyi dinle bak
kasiyer sensin ve kasan bomboş adam geldi 200 lira verdi sen o parayı komşuda bozdun komşudan bozuk 200 tl aldın 190 ı müşteriye verdin sigarayla beraber 10 tl yi de kasaya attın ne var kasanda 10 tl siftah yaptın yani öyle say sonra komşu geldi l*n çakal bu para sahte değiştir bunu dedi aa dedin kemküm ulan nası vercem kasada 10 tl var ne b*k yicen 190 tl de cebinden ekledin verdin komşuya
noldu kasa sıfır kaldı yine ee sonuç zarar neler sahekar müşteriye verdiğin 190 tl para üstü ve sigaranın alış maliyeti artık kaça alıyosa market 9 tl ye mi 9,5 tl ye mi orası muallak yani cevap 190tl +sigara alış maliyeti anladın mı şimdi
kasiyerin cebinden 200tl çıkacağını nerden bilelim bu zeka sorusu değil :D , bence olay şöyle olmuştur adam sahte para veren ertesi gün dukkana gelmiştir kasiyer yakasına yapışıp ulan verdiğin para sahte çıktı diyip 200tl yi geri almıştır bu durumda kasiyer ne 200 tl zarara girmiştir nede kazanca girmiştir bu olay aynı kasiyerin cebinden para çıkarması gibidir sen teorini böyle sundun bende böyle sundum :)
bunu burdan alın https://www.youtube.com/watch?v=bufmGntSCRQ
190 lira mı
Nasıl açıklıyım ki.. Şimdi komşu esnaftan 200 lira alır 10 lirayı kasaya koyup 190 tl verir. Yani henüz 10 tllik bir kârı vardır. Daha sonra komşu esnaf paranın sahte olduğunu söyler, ve 200 tlsini geri ister ve verirler. 200 lira gider ama 10 tllik bir kar da vardır. 200-10=190 diye düşündüm ben.
Bak şimdi şöyle diyelim. Komşu esnaftan 200 Tl aldı ve aynı şekilde 200 Tl geri verdi. Yani onu hiç hesaba katmayalım. Müşteriye de 190 Tl verdi ve böylece zararı 190 Tl olmaz mı?
Cevap ne?
390 lira
0...
410 lira?
400 tl
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?