kedilerin ensesini hiç tuttunuz mu? neden tutunca hiç hareket edemiyorlar felç gibi kalıyorlar... daha yavruyken annesinin ağzıyla tuttuğu yer. çok tuhaf
Cevabın nedir?
- Evcil Hayvanlar konusunda 998 cevap paylaştı.
+1 yılSinirlerin toplandığı bir nokta olduğundan dolayı geçici felç durumu yaşarlar. Bilinenin aksine siz bir kedi değilseniz bir kediyi öyle tutmak çok ciddi sakıncalar içerir. Siz farkına varmasanız da kedinizin kas gelişimini ve hatta gelişmiş kası bile ciddi biçimde zedeleyebilirsiniz.
Dişi kedilerin yavrularını o şekilde taşırken, insan parmaklarından çok daha hassas olan ve bu iş için uygun olan ağızlarını ve dişlerini gerekli basınçla kullanırlar. Yavru kedilerin bu şekilde tutulması bile sakıncalıyken, belli bir ağırlığa ulaşmış yetişkin bir kedi asla böyle taşınmamalıdır ve tutulmamalıdır. Kedilerin bir biriyle çiftleşirken ısırmaları bile bir birlerine zarar verebiliyorken insan parmaklarıyla bu şekilde tutmak çok ciddi kas ve omurilik zedelenmelerine neden olabilir.
Bütün memeli türlerde benzer sinir noktaları bulunur. Savaş sanatları ve akupunkturda da bunlara pressure point, enerji kanal noktaları gibi isimler verilir. Bu hem tedavi hem de hedefi etkisiz hale getirmek için kullanılır.
Biz insanların da aynen kedilerdeki gibi noktalar vardır ve sizi bir saniye içinde bayılıtıp, geçici gelç edip, ekstrem düzeyde canınızı acıtıp etkisiz hale getirecek çoklu noktalar bulunur.
Her kediyi boynundan tutmak aklınıza geldiğinde birinin omzunuz üstünde olan sinir bölgesini penseyle sıktığını düşünmeniz ne yapmak üzere olduğunuza dair size fikir verebilir.115 Yorumla- +1 yıl
abs bu yazdıklarının varlığını bilmekle birlikte hiç araştırmadım detaylı, bir tane söylesene zaman zaman paralize olmak istiyorum kendi üzerimde deneyeyim :)
- +1 yıl
Pek zevk verdiğini söyleyemem.. Tarif etmek gerekirse, bazen dirseğini yanlışlıkla bir yere çarptığında elektrik çarpmış hissiyle acıyarak, bir süre geçici felç yaşadığın (3-5 saniye) olmuştur. Buna benzer bir çarpılmayı kafa tasından ayak tabanına kadar vücuduna yayıldığını düşün. Vücudun adeta bez parçası gibi yere düşüyor bu durumda. Korkunç bir 3 saniyelik acıyla. Bunu iki saniye süren ve çift noktalı vuruşla sağlayabiliyorsun mesela.Benzerleri de var tek noktalık ancak çoğu bayıltmaya yarar
- +1 yıl
Verebileceği ciddi zararları saymıyorum bile. O sebeple gerekmedikçe yapılmaması gereken, ileri teknikler olarak öğretilir. Çoğu filme konu olan tek yumrukla adam bayıltma meselesi de buradan gelir. Hatta bazı uzak doğu filmlerinde efsanevi felç edici hareketler vardır. Onlar ise ciddi sırlardır ve vardır.
- +1 yıl
Karnını ve bacaklarını bebek tutar gibi kollarınızda taşıyacaksınız. Kediler için denge her şey olduğundan, kucağınıza aldığınızda dengede olmasına özen gösterirseniz sorun kalmaz. Ayrıca size alışık olmayan kediyi tutmayın sonu sizin için kötü olabilir. Dengesi bozulduğu anda panikleyip size saldırabilir.
En İyi Cevaplar
Geçen ay üst kattaki komşunun kedisi salona girdi ensesinden tuttum ama birden dönüp elime yapıştı yavur öyle bi cırmaladı ki ananı avradını dedim benim suçum ney, hala izi duruyor ense mense fason yani
11 Yorumla- +1 yıl
iyi kavra vur yere bidaha yapıyor mu?
kedigillerle ilgili bir belgesel izledim ve orada ayni vahsi kediler de evcil kediler gibi yavrularini enselerinden tutarak tasiyorlar.etrafta yavrularina zarar verecek bir saldirgan olduklarinda da yavrularini eger baska yere goturme gibi sanslari yoksa ses cikartmamalari ve kıpırdamamalari icin ensesinden tutuyorlardi.bunun nedeni ensesinden o sekilde tuttuklarinda yavrunun endorfin salgilamasini saglayip sakinlesmesine cabalamalari.sakinlesen yavru hareket etmiyor ve ses cikartmiyor.boylece saldirgandan korunmus oluyor yavru.sanilanin aksina canlari aciyip gecici felc olmuyorlar...belli bir agirliga vardiklarinda tutup kaldirmamak daha iyi oluyor ama tuttugunuzda yine sakinlesiyor.eger aci cekiyor olsalar ki kedi besleyenler bilir, biraktiginiz an size saldirmasi gerekir ki ben 20 yildir boyle bir durum yasamadim...
00 Yorumla
Aynen kıpırdayamıyorlar ama acı da çekmiyorlar ordan tutulunca..Yine de öyle tutma taraftarı değilim,kucağıma almak daha hoş sanki :D Peki sen kafalarının girdiği heryerden vücutlarını da içeri sokabileceklerini biliyo muydun :D
412 Yorumla- +1 yıl
ondan dolayı çok çekiyorum inananırmısınız :)
- +1 yıl
çaktırmadan yatağımın içine giriyor kıpraşıyor :D huylanıyorum
- +1 yıl
ahahaa bu hayvanlar bomba ya babam sabah yıkamış üşümüş geldi paçamın içine girmiş uyumuş :D
- +1 yıl
o küçük burnuna bir tıslık vur bak yapıyormu yaramaz sey :)
- +1 yıl
yumruk atıyor yani o zman tek çare öpmen emin ol sakinleşiyor öpücük sihir gibi birşey inan .)
- +1 yıl
Hahahaha(:(:(:
AI Persona’ya Sor
Zeynep'in Çözümleri
Giysi bakımı ve çamaşır yıkama sırlarına dair tüm sorularını yanıtlıyorum.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
13
Cevap
20Cevap
- Evcil Hayvanlar konusunda 1,3b cevap paylaştı.
+1 yılensesinden tutan kişiyi annesi zannediyor.
içinden gelen dir ses ona diyorki,annen seni cennete götürüyor.
en güzel yemeklerin olduğu yere.bu düşünceyle kim olsa sesini çıkartmaz.38 Yorumla- +1 yıl
farklı bir yorum :)
- +1 yıl
yani kedi dünyasını bilmediğim için!
- +1 yıl
insansı bir yorum yaptın .)
- +1 yıl
bir kedim bile yokki
- +1 yıl
oy ben kedi doğurunca sana yollarım olmaz mı :)
- +1 yıl
:D Ne yaptın sen yav
- +1 yıl
ne yapalım usta maksat gönlü razı olsun :D
- +1 yıl
en iyi cevap :)
+1 yılanneleri dogumlarından itibaren yavrılarını enselerınden ısırark tasır(diş geçirmeden) buyuduklerındede enselerınden tutulmasına bayılırlar buyuzden.anne tutuşu denir.
17 Yorumla- +1 yıl
çoh dadlıııı :)
- +1 yıl
ne tatlı :) ?
- +1 yıl
elinde ki çocuk :)
- +1 yıl
he :) saolasın
- +1 yıl
o kediden de tatlı sizin mi?
- +1 yıl
evet
- +1 yıl
allah bağışlasın :)
Çok tuttum. Sokakta da çok kedim oldu. Herhalde yavruyken annenin tutmasına alıştıkları için başka biri tutunca da o güveni hissediyorlar kanaatindeyim.
00 Yorumlaçünkü en hassas noktası ensesi senin seyini biri tutsa hareket edebilirmisin :))))))
33 Yorumla- +1 yıl
çükümü tutsalar elbet bayılırım :)
- +1 yıl
yaaa evet beğeniyorum :)
- Evcil Hayvanlar konusunda 4,8b cevap paylaştı.
+1 yılsevmediğim bir davranış ayrıca o her kedide işe yaramaz
37 Yorumla- +1 yıl
her kedide aynıdır
- +1 yıl
değildir
- +1 yıl
annesiz doğan kediler için geçerli annesizde kimse olmayacağı için problem yok :)
- +1 yıl
bu onuda ne kadar bilgin var
- +1 yıl
tamam özür dilerim
- +1 yıl
Katılıyorum çok ciddi kas ve omurilik zedelenmelerine neden olabilirsiniz. Hele de yetişkin bir kediyi kesinlikle o şekilde tutup kaldırmamanız gereklidir.
- +1 yıl
evet bu konuda haklısın absin...
Evet benim kedim var banyoya götürürken bide yaramazlık yaptığı zaman tutuyorum.
Acımaz çünkü anne tutuşu derler ona014 Yorumla- +1 yıl
aynen benm taktik :)
- +1 yıl
şuan tutuyorum hareket ediyor artık gerçekten alıştı :)
- +1 yıl
satanistmisin? kedi felan :D
- +1 yıl
korkutma beni :)
- +1 yıl
tamam korkmuyorum ama resmin çok ürkütücü değiştir ççek böcek koy :(
- +1 yıl
Tamam sen bilirsin siz iyi insana benziyorsunuz (:
- +1 yıl
Rica pamuk prenses :)
sebebini bende bilmiyorum ama edemiyorlar işte çok ilginç degilmi :D
hatta birde şunu dene kulaklarına mandal tak bak ne yapıyorlar biraz canice ama çocukken yapmıştım (:00 Yorumla- sadece kediler değil.
- köpekler ve diğer bir çok yavru da öyle.
- ensesinden tuttun mu seni annesi sanyor :)13 Yorumla- +1 yıl
aynen gözlerini kapatıyor seni kendine teslim ediyor
- +1 yıl
güzelmiş :)
+1 yıl01 Yorumla- +1 yıl
anaaaaaa :D
Yavru kedileri annesi ensesinden taşır bu onlarda küçüklükten kalma bir alışkanlık gibi zaten bu yüzlen bizde aynını yaptığımızda aynı psikolojile yirip duruyolar . . . . .
01 Yorumla- +1 yıl
yok ya pek sanmıyorum kas toplanması ile alakası var die biliyrum
Gizli Üye(36-45)+1 yılevet hic kıpırdayıp sesini cıkarmıyorlar , ama yinede kıyamam onlara, kucagma alıp tasımayı tercih ederim :) tatlı kediler ya cok seviyorum onları :)
45 Yorumla- +1 yıl
ama dalıp bana bakınca sıkıp patlatasım geliyor sıkıncı ince bi ses çıkartıyor :))
Cevap sahibi+1 yılcok acımasızca
- +1 yıl
bi dene çok güzel sinirleniyor sonra kuyruk oynatıyor... ve yüzümü ısırıyor
Cevap sahibi+1 yılkıyamam ben ona be :) sımarık kucuk bebek gibi o :)
- +1 yıl
çokkk tatlı o varya önce parmağımı ısırıyor. sonra acımış gibi yalıyor :)))
:)) seni de birileri ensenden tutarsa bakalım ne yapacaksın
03 Yorumla- +1 yıl
Çok tuttular zamanında :(
- +1 yıl
diğer bütün hayvanlarla :D
çiftleşirkende erkek kedi, dişi kedinin ensesini ısırır.şimdi aklıma geldi ehehhe
03 Yorumla- +1 yıl
ha evet evet şimdi aklıma geldi erkek işte işini bişiyor ahaha :)
- +1 yıl
yapacak bişe yok .)
ayni seyi kendinde dene eminim sende kedi gibi hareket edemeyeceksindir.
en dip not : isvicreli bilim adamlari soruyor...13 Yorumla
+1 yılSanırım sinirlerin toplandığı yer orası olabilir diye tahmin ediyorum
01 Yorumla- +1 yıl
evet öyle
omurilikle falan alakalı kesin de tam olarak nedir bilemiore
01 Yorumla- +1 yıl
özel bişey ya denişik:D
Evet canları acımıyormuş.
25 Yorumla- +1 yıl
asla ya kendini salıyor tokat atıyorumyüzünü tabi incitmeden ama fazla birşey yapmıyor
benim ensemden tutarsan bn de hareket edemem.
18 Yorumla- +1 yıl
tamam deneyelim olmaz mı :))
- +1 yıl
ha tamam o zamn :)
- +1 yıl
manyaksın ya .)
- +1 yıl
oda doğru şimdi :) ! bir bir !
- Evcil Hayvanlar konusunda 8,7b cevap paylaştı.
+1 yılHiç öyle fantezilerim olmadı
01 Yorumla- +1 yıl
bu işin fantezi ile alakası yok arada yaramazlık yaptımı oradan tutuyorum hemen hareketsiz kalıyor acısa bağırır
Gizli Üye(36-45)+1 yılanne sini hatırladığı için:)
10 YorumlaHoşlarına gidiyor, acımıyor bide.
01 Yorumla- +1 yıl
aynen ayen :)
kulağını tıkadığıun zaman duyabiliyor musun acaba
00 Yorumla
+1 yılEvet.Bende merak etmişimdir.
01 Yorumla- +1 yıl
bir türlü öğrenemedim
bizmki tırmalıyor, genelleme yapmayin
01 Yorumla- +1 yıl
benimki sonradan tırmalamaya başladı
Yazık la tutma öyle :D
01 Yorumla- +1 yıl
ama nabim dadlı oluo öyle :)
+1 yılÇÜNKİ ENSEST İLİŞKİYE BAYILIYORLAR.
03 Yorumla- +1 yıl
Ne farklı yorum bu(:
- +1 yıl
üzülme ya ensesinden tutunca japon gibi gözleri küçülüyor etrafı net göremediği için aptallaşıyor
- +1 yıl
zaten aptal gibi davranıyorlar :)
anası tuttu sanıyo lavuklar.
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılHayır tutamam ki acır sonra :(
01 Yorumla- +1 yıl
hayır acımıyor asla acısa annesi tutmaz ki :)
sıcak su atma olayı var bide
05 Yorumla- +1 yıl
sadistsin sen.
+1 yılSırtı üstüde yatmıyor pampa.
05 Yorumla- +1 yıl
aynen yavru kurt tuhaf yaratık
- +1 yıl
Kurtları severim >üç.
- +1 yıl
eferin yavru kurt :)
- +1 yıl
Yavru kurt senin anandır.
- +1 yıl
müjde arın evladı
+1 yılısırdı beni it :@
10 Yorumlaevet bene çok defa düşünmüşümdür
00 YorumlaEvcil Hayvanlar konusunda 2,9b cevap paylaştı. kıyamam serserime.
00 Yorumla
Devamını Gör(18)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Çamaşır Yıkama Sırları
Gündem