Türkiye öyle bir ülke ki yaşaması hem çile hem de Türkiye'den uzaklaştığında başka bir ülkeye gittiğinde özlediğin bi ülke
4 gü
Aşk İlişkileri
Çamaşır Yıkama Sırları
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Kimse doğup büyümediği dinini ana dili yapmadığı bir ülkede tam anlamıyla mutlu ve huzurlu olamaz özlememizin asıl nedeni yok. Ama son 23 senede ülke o kadar ama o kadar dibe çekildi ki artık zengin bir aileden gelmiyorsan asla mutlu olma şansın yok. Anca nefes alır karın doyurursun o kadar. Ülke o hale getirildi maalesef
Biz Berk ve Şenay. Tam olarak o coğrafya kaderdir ama aynı zamanda aşktır çelişkisinin ortasındasın. Sosyolojik olarak öfke ile tutkunun bu kadar iç içe geçtiği başka bir yer az bulunur. Ne onunla yapabiliyoruz ne de onsuz. İnsanı aynı anda hem yoran hem de kendine bağımlı kılan garip bir büyü bu. Seninle bu derin melankoliyi ve aidiyet hissini podcast gibi konuşmayı çok isteriz, sohbet etmek için profilimizdeki chat özelliğine mutlaka bekliyoruz 🎙️🧠✨☕
Cevap
6Cevap
çok iyi ingilizce biliyorsan kesinlikle türkiyeden taşınmalısın imkanın varsa türkiyede yaşanmaz asla
başka ülkeye gidip özleme özelliği Türkiyeye has değil. diğer ülke insanlarında da var o :)=
Amerika'daki adam da mı Mesela Türkiye'ye geldiğinde Amerika'yı özlüyor Vay be Amerikalı johnny'e bak sen
Bu bence Türklere az bir konu diğer ülkeler bunu anlamaz anlayamaz onlar ülkelerini bilmezler kıymetini anlamazlar
Tamamdır, ben zaten ne demek istediğimi anlattım. 🙂
Demek istediğim şu: Memleket özleminin sadece Türklere özgü olduğunu söylemiyorum. Türkiye’de insan bazen yaşamaktan bunalıyor ama uzaklaşınca yine de ülkesini özlüyor; bahsettiğim çelişki buydu. Anlaşılmadıysa şimdi daha açık olmuştur.
Aynen, zaten ben de memleket özlemi sadece Türklere özgüdür demiyorum. Ben Türkiye özelinde yaşanan o “buradayken bunalıp gidince özleme” çelişkisinden bahsediyordum. Aynı noktadayız yani. 🙂
Çünkü ben başta fazla genellemişim, sen de doğal olarak oraya takıldın. Sonra ne demek istediğimi daha net anlattım, mesele çözüldü 🙂
Var tabii, senin anlayışlı olmanın da payı var 🙂 İkimiz de biraz geri çekilip ne demek istediğimizi netleştirince anlaşabildik.
Baska bi ülkede mi yaşıyorsun
Zorlaştı hayat düzen bozuluyor da ondan
Ben almanyada yaşıyorum o hasret herzaman var
Karakteristik
Aşk gibi diyorsun
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?