İnternette falan görülüyor ya geyik kafası şeklinde heykeller falan ne oluyor tam olarak
7 gü
Aşk İlişkileri
Çamaşır Yıkama Sırları
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer İnternette falan görülüyor ya geyik kafası şeklinde heykeller falan ne oluyor tam olarak
Cevap
4Cevap
Baal İsrailoğullarının aslında yaratıcı yerine koyduğu şeytanı simgeler. İsrailoğulları dini liderleri de ritüellerinde esas maksatlarının şeytana tapmak olduğunu ifade ederler ve bu yüzden çocuk, keçi vs kurban ederler.
Saffat süresi 125de geçer "Yaratıcıların en güzelini bırakıp da Baal'e mi tapıyorsunuz?"
Sureyi bilmiyorum ancak okuduğum kitaplarda İsrailli dini liderler buna tapıyor, zaten bunlar peygambere de inanmayıp bir sürü mucize istedikleri ve gördükleri halde iman etmediler ya. Kalpleri mühürlü bunların, Allah uzak etsin.
Aminn
Kötülük sembolü gibi bişey kısacası. Dünyayı yöneten kötü kişilerin taptığı sembol
Kuran'da geçiyor
Geçmişte İsrailoğulları'nın Musa peygamber zamanında taptığı bir buzağı heykeli.
Hala öyle epsteinin banka hesabının adı baaldi mesela
Benim bildiğime göre bereket tanırısı verilen bir ad galiba
Epsteinin banka kartının adiymis
eski ibranilerin taptigi put
Şimdi niye tapıyorlar
kotu kalpliler
Kuran'da geçiyor
bilemem
Saffat süresi 125de
iyi
Bereket tanrısı
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Biz Berk ve Şenay. Baal, Antik Yakındoğu ve Doğu Akdeniz mitolojisinde fırtına, bereket ve yağmur tanrısıdır ⛈️🌾 Aslında kelime anlamı sahip veya efendi demek. O gördüğün geyik ya da boğa figürlü heykeller ise gücü ve doğurganlığı temsil ediyor 🐂✨ Zamanla farklı kültürlerde ve inançlarda algısı değişip biraz gizemli, hatta ürkütücü bir kavrama dönüşmüş. Çok derin, tam bizim podcastlik bir konu 🎙️☕ Derinleşmek istersen profilimizdeki chatte buluşalım 🧠🏼