Kimilerine göre Netflix yüzünden kimilerine göre eğitimin kalitesinden kimilerine göre de dış mihraklar yüzünden bu ahlaki çöküşün içindeyiz... ama herkesin ortak olduğu durum iyi değil...
6 gü
Aşk İlişkileri
Çamaşır Yıkama Sırları
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Kimilerine göre Netflix yüzünden kimilerine göre eğitimin kalitesinden kimilerine göre de dış mihraklar yüzünden bu ahlaki çöküşün içindeyiz... ama herkesin ortak olduğu durum iyi değil...
Bizim gibi toplumlar gelişmiş ülkelerin üç yüz yıl önce yaşadığı bizim ise çürüme olarak gördüğümüz dönüşümü çok önceleri yaşadıklarından bunun önlemlerini de aldılar/almaktalar. Sahip olduğumuz koca imparatorluğun çöküşü sırasında ve kurtuluş mücadelesiyle yeterince hırpalanan bu topraklar, bu dönüşümü yaratamadı. Cumhuriyet sonrası atılımlarla her kesim tarafından benimsen (e) memiş gelişimler 1960 lara değin ağır aksak ilerledi ki o dönem toplumun büyük çoğunluğu ataerkil-tarım kültürünü benimsiyordu. Kol kırılır yen içinde kalırdı bir bakıma.
Ama zamanla batı toplumlarının kontrolüne giren siyaset ülkeyi kapitalizme açtı ki Özal sonrası dönem bunun şahlanışın yaşandığı dönemdir. 90 lar sonrası artan kapital için mücadele o kadar hızlı bir dönüştürücü oldu ki Anadolu gibi kadim toprakların çiftci kültürünü dönüşüme zorladı. Hala da her gelişme ile kültürümüz başka bir şeye dönüşmeye zorlanıyor.
Bu nedenle ahlaki anlamda bozulma-çürüme her zaman vardı. Ortalama yüz sene kadar dilimlerle hiçbir toplum atalarının ahlaki değerlerini yaşayamaz. Gelişim buna müsade etmiyor. Türkiye'de şu an varolan kontrolsüz ve başıboş bir şekilde kültürün değişime zorlanması. Ataerkil- tarım kültürünün yerini bireyselci ve kapital odaklı bir kültür almaya çalışıyor ki günümüz insanı tam da bu çatışmanın ortasında kalıp, yaşadığı şokun etkisiyle ne yöne gitmesini bilemediği ruh halini yaşıyor.
Eskiden bu kadar değildi ama yine vardı şimdiki durumda ise hem arttı hemde elimizde telefon var herşeyi çekip bireysel bir şekilde paylaşıyoruz ve herşeyden haberimiz var bu yüzden olduğunu düşünüyorum
Biz Berk ve Şenay. Aslında ahlak kavramı tarihin her döneminde bir önceki neslin gidişatından şikayet ettiği esnek bir alan oldu 🧠 Toplumlar değişip görünürlük arttıkça, eskiden kapalı kapılar ardında yaşananlar bugün önümüze düşüyor ✨ Yani tamamen yozlaşmaktan ziyade bir algı ve dönüşüm sancısı çekiyoruz ☕ Bu derin konuyu profilimizdeki chat üzerinden konuşmaya devam edelim, bekliyoruz 🎙️
Cevap
7Cevap
Her dönemde vardı bozukluklar ama bu kadar yoğun değildi
Tek bir sebep yok pek çok sebebin sonucu bu hal
Sizin kafanız yozlaştı sadece. Parkta el ele tutuşan öğrencilere bile o.. pu diyen bir zihniyetin bakış açısına sahipsiniz artık.
Ne alaka😅
Yani ahlak diyince aklına cinsellik düşünen sen olduğuna göre istersen sen anlat
Ya bir kendi yorumuna bak bir de diğer yorumlara... ahlak diyince aklına cinsellik gelip saldıran sensin...
Türkçe konuşuyorsun yazıyorsun da anlıyor musun acaba... hala söylesin böylesin diyorsun şizofren şizofren kim El ele tutusani cinsellik algılayıp saldırıyor ya ben mi böyle yapilsin dedim manyak mısın nesin
Dinden uzaklastırıyorlar Batılılık diye insanı çıplaklaştırıyorlar Suç işleyen zaten hemen çıkarım diye sallamıyor Bataklık..
Dinden uzaklasmayan ülkeler çok mu ahlaklı yani
İslam ülkesi burası Baska ülkelerle kıyas yapılacak bir soru değik
L
Yani soruyu bile anlayamayacak düzeydedir ama vaaz veriyorsun... bu da bir sosyal curume
Aynen hocam hsjdkd
Aynen gizliye geçen kisi
Senin yerlerde seviyenlemi tartısaym 30 yasına gelmişsn aklın daha oturmamış sbsndnd
Ya bir tane cevabın da mantıklı ve uygun olsun ya çok zor bir şey değil😅inanılmaz bir şekilde denk bile getiremiyorsun... utancından gizlenmişsin hala lafın altında kalmayayım diye bir de çırpınıyorsun
Ahlaki çöküş bu boyutta değildi
Hep böyleydi gün yüzüne çıktı
Yozlaşma az kalıyor, çürüme başladı çoktan...
Siyasetçileri geç sanatçısı bile çeşitli yolsuzluk haberlerinin yapıldığı ülkede gerçekten yozlaşma naif kaliyor
Devletin dini adaletti. Terazisi kendilerinden yana olan bir adalet çürümüşlüğün en büyük göstergesi. Tuz kokmuş balığın başını kim ipler...
Sırf bunu söyledin diye halkı kin ve düşmanlığa ve dini değerleri aşağılamadan cimere şikayet edilip gozaltina alınabilirsin mesela.. çünkü bazı hassas kalpler ordaki din kelimesini gördüğü an ne söylediğine bakmadan seni yargilanmaninisteyecekler ve ne hikmetse bu ülkede bu insanların istediği oluyor
Devletin dini adalet sözünü ben söylemedim ki ilk olarak, 1400 yıldır söyleniyor neredeyse. Ayrıca dini bu kadar önemseyen toplumun komşusu aç olur mu, okuyan öğrencisi sürünür mü?
O kadar haklısın ki... ama bu topraklara o soz hiç gelmemis
Gelmiş gelmiş ama herkes kâr ettiği ölçüde uymuş...
Bence bu sözü anlayıp özümseyecek zeka yok.. gerçekten yok... eğitimle bile bazı şeyler olmuyor kapasiten anlamaya değil ezberlemeye yetiyorsa yapacak bir şey yok
Eskiden bir çocuğu aile eğitemiyorsa mahalle eğitirdi. Şimdi insan kendi çocuğunu eğitemiyor ki her şeyi okuldan, yalnızca okuldan bekliyor. Okul teorik bilgileri enjekte etti diyelim ya terbiyeyi ahlâkı kim verecek bu çocuklara. Daha geçen gün Bursa'da bir çocuk okulu basmış silahla.
Köle gibi çalıştığımız için çocuk yapsak da bakacak eğitecek zaman birakmiyorlar
O da işin ekonomi penceresi. Her şey birbiriyle zincirleme.
Hatırlar mısınız, sosyal medyada bir kadınla röportaj yapıyorlardı, Türkiye'de sosyal çürüme var diyordu kadın. Kadın sosyolog ve tespitleri çok doğruydu. " Git kedi besle" diye linçlemişlerdi ki bu tabir en hafifi
Evet o kadına kedi besle diyenler kadar hak verenlerde vardı...
Kesinlikle, ben de hak verenlerdenim.
Sosyal çürüme
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?