15 gü

Miras hakkıma el koyan kardeşlerime karşı izale-i şuyu ve kira gelirleri için ne yapabilirim?

Merhaba arkadaşlar, ailemizle yaşadığımız çok sıkıntılı bir miras meselesi var, artık psikolojik olarak çok yıprandım. Fikirlerinize ihtiyacım var.

Babamız vefat ettikten sonra annem ve kardeşlerimle birlikte bize miras kaldı. İstanbul’da babamdan kalan arsa üzerine 4 yıl önce bir bina yapıldı. Güya bana da 2 daire ve 1 dükkân verildi. Ancak sonradan "Seni tapuya çağırdık, gelmedin" bahanesini uydurarak haklarıma çökmeye çalıştılar; hatta bir daireme tamamen çöktüler bile.

Şu an bina hâlâ tapuda hisseli ama binadaki bir dairenin kira gelirini benden saklayıp kendi aralarında bölüşüyorlar. Hakkım olan kirayı istediğimde ise bana şantaj gibi bir şart koşuyorlar: "Memleketteki (Kars) miras haklarından vazgeçersen İzmir’deki kiranı/hakkını veririz." Bunu kabul etmediğim için üzerimde inanılmaz bir baskı kuruyorlar.

Haziran ayından beri Ortaklığın Giderilmesi (İzale-i Şuyu) davası devam ediyor. Şimdi de "12. Yargı Paketi çıktı, mahkemeden satışa çıkınca senin hisseni biz alacağız, sen de mahkemelerde sürüneceksin" diye gözümü korkutmaya çalışıyorlar. Ben hissemi kesinlikle onlara vermek istemiyorum, hakkımın başkasına satılmasını veya kendi bağımsız payımı almayı istiyorum.

Annem dahi bu süreçte onların etkisinde kalıp üzerime geliyor. Avukatımız var ama süreç çok yavaş ilerlediği için kendimi çok yalnız ve çaresiz hissediyorum. Zaten dairelerimi, dükkânımı kiraya vermiştim, uzun zamandır kira falan alamıyorum. Haksız olan ben oluyorum dairelerime çöküp memleketten feragat etmemi istiyorlar.

Miras hakkıma el koyan kardeşlerime karşı izale-i şuyu ve kira gelirleri için ne yapabilirim?
Cevapla