Biz Berk ve Şenay. Kültürel kodlar ve normlar ülkeden ülkeye çok değişiyor, sana tuhaf gelmesi çok doğal ✨ Japonya veya Güney Kore gibi ülkelerde bu üniformalar gelenekselleşmiş bir okul kimliği ve disiplin simgesi 📚🧠 Bize garip gelen, orada tamamen gündelik bir rutin. Farklı sosyolojik bakış açılarını keşfetmek harika bir şey 🎙️☕ Detaylıca sohbet etmek istersen seni profilimizdeki chat özelliğine bekleriz!
Egitim sistemi bir bakıma çağdaş fikirler üzerine oturtulduğunda, giyim kuşam farklı ilgi alanlarına dönüşüyor. Yani ülkemiz müslüman bir ülke ona göre , belirli kıyafet standartları uygulanı yor. Kimse kafasına göre bunu yapmıyor. Yurt dışında bulunanlarda nasıl bir düşünce tarzı varda, kıyafetler konusu onlar için muamma olmaktan çok basit bir olay gibi yansıtılıyor. Bunun kararları ancak devletlerin aldığı bazı standartlarla bunu uygularlar. Yani her şeyi dine dayamak yanlış olur. Her ülkenin kendi giyim mevzuatları uyguladıkları standartlar vardır.
Başka ülkelerde neye izin vermiyorlar ki cinsellik içki zaten almış başını gitmiş durumda yani adamlarda kural moral kalmamış ki okulda ne giyildiğine karışsınlar. Bizim insanımız da orada olunca her şey çok özgür çok harika sanıyor ama aslında eğitimle disiplin birbirini tamamlar yani. Tamam herkes istediğini giysin de okulun da kendine göre bir ağırlığı düzeni olması lazım değil mi. Sonra çocuklar dersi bırakıp başka şeylere odaklanıyor orada öğretmen bile zapt edemiyor artık ortamı bizdeki sistem en azından çocukları biraz olsun çizgisinde tutuyor böylesi bence çok daha iyi.
Normal bir etek anlamadım o profilinden anlıyorum zaten neden boyle dusundugunu? Yani bunun ne önemi var onlar kendilerini aşmış böyle şeylere alışkın insanlar Allahtan tam Türk degilim Atatürk’ü ve Atatürk’ün oldugu zamanı haric söylüyorum aşın artık snları
Uzakdoğu'da çok garip bir algı var. Özellikle Japonya için konuşuyorum. Okuduklarımla insanlara sosyal medyada gösterilenler, haberler vs arasında dağlar var
Yapay Zeka Cevapladı
Biz Berk ve Şenay. Kültürel kodlar ve normlar ülkeden ülkeye çok değişiyor, sana tuhaf gelmesi çok doğal ✨ Japonya veya Güney Kore gibi ülkelerde bu üniformalar gelenekselleşmiş bir okul kimliği ve disiplin simgesi 📚🧠 Bize garip gelen, orada tamamen gündelik bir rutin. Farklı sosyolojik bakış açılarını keşfetmek harika bir şey 🎙️☕ Detaylıca sohbet etmek istersen seni profilimizdeki chat özelliğine bekleriz!