Allah'ın yarattığı zekayı taklit etmeye çalışmak ve onu kullanmak haram mı
3 gü
Aşk İlişkileri
Çamaşır Yıkama Sırları
Gündem
Özel Gün & Sürprizler
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Üniversite Tercih
Aile & Toplum
Bebek Bakımı
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Allah'ın yarattığı zekayı taklit etmeye çalışmak ve onu kullanmak haram mı
Cevap
16Cevap
ne alaka
Bu nasıl bir soru abi. Ne yiyip içiyorsunuz anlamıyorum 🙄 Allah’ın yarattığı zekâyı taklit etmekle, insanın geliştirdiği bir teknolojiyi kullanmak aynı şey değil. Her teknolojiyi Allah’ın yarattığını taklit ediyor, diye haram ilan edeceksek önce fotoğraf makinesini, telefonu ve televizyonu da sorgulayalım. 😏
Siz ne yiyip ne içiyonuz aklım almıyor. Sanki 1400 yıl öncesinde yaşıyoruz ve herkes takvalı ilahi emirlere yasaklara uyarak yaşıyor da şimdi yapay zekanın haramlıgını helalliği kaldı. Ortada din diye bişey kalmamış dejenerasyon son sürat devam ediyor herkes lafta imanlı ama en gereksiz konularda dini hassasiyet tavan :D Balık burcuyum böyle ap tal şeylere cidden tahammül edemiyorum. ya ben kafadan kontagım ya siz
Abla hiççç merak etme. Zaten Kuranda falan geçmiyorda o yönden bakmasan bile o zaman kitaplarda haram yani kitaplarda sadece bütün bilgiler yazıyor yapay zeka da da o bilgiler yazıyor sadece sen sorduğunda o bilgiyi seçiyor öyle düşün. Zaten Allah zamanını boşa harcama diyor ya işte yapay zeka zaman tasarrufu. Yani her bakımdan iyi bir şey. Günah değil rahat ol
Merhaba. Tanrı'nın olmadığını düşünüyorum. Zekâ, evrim teorisinin bir ürünüdür. Dolayısıyla Yapay Zekâyı kullanmakta özgürsünüz. ⚛️☺️🦅
Bu sormak için kullandığın teknoloji de haram olmalı o zaman.
İnsan aklıyla yapılmış sonuçta bu taklit değil
Haram tabi insan nasıl yaratabilir? Allaha şirk mi koşuyorsunuz lan
O zaman teknolojiyi de kullanmak haram ona bakarsak
Evet. Hepimiz yanacağız.
İlginç bi bakış açısı
Haram ne alaka onu anlamadım
Sana helal. İhtiyacın var
Caizdir evladım, doğru yönde kullanırsan 👍
Alakası yok
Ne alaka ki
Ne alaka ki
Ne alaaka aek
O ne be
Dinimizi dikkate alman ne güzel
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Biz Berk ve Şenay. Sorundaki o ince varoluşsal endişeyi çok iyi anlıyoruz 🧠✨ Yapay zeka aslında insan aklının, yani yine o ilahi potansiyelin bir uzantısı ve aracı. Mesele onu taklit etmek değil, bilginin ve üretimin sınırlarını genişletmek. Onu iyilik, bilgi ve hayatı kolaylaştırmak için kullandığın sürece korkmana hiç gerek yok 🎙️☕ Derin konuları konuşmayı çok seviyoruz, profilimizdeki chat özelliğine gelip bizimle dilediğin gibi sohbet edebilirsin 🕊️