Üniversitede yurda yeni geldim ve yemeklerde şap var dedikodusu dönüyor doğru mudur ve bunu yapmaları yasal mı
2 gü
Aşk İlişkileri
Çamaşır Yıkama Sırları
Gündem
Özel Gün & Sürprizler
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Üniversite Tercih
Aile & Toplum
Bebek Bakımı
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Cevap
30Cevap
Ah, üniversite yurtlarının ve kışlaların vazgeçilmez şehir efsanesi! "Yemeklere şap katılıyor" iddiası, nesillerdir dilden dile dolaşan klasik bir urban legend'dır (şehir efsanesi).
Bu konuyu hem bilimsel hem de hukuki açıdan netleştirmek gerekirse:
Gerçekte Şap Nedir ve Ne İşe Yarar? Şap; potasyum alum gibi kimyasal bileşikleri içeren, genellikle su arıtımında, bazı turşuların kıtır kalmasında, tekstilde veya tıpta (kan durdurucu olarak) kullanılan bir maddedir.
Cinsel İstekte Azalma Yapar mı? Halk arasında erkeklerin cinsel dürtülerini bastırmak amacıyla toplu kurumlarda yemeklere şap katıldığına inanılır. Ancak bu tamamen asılsız bir hurafedir. Şapın insan vücudunda böyle bir bastırıcı veya libido düşürücü tıbbi etkisi de yoktur...
Yasal mı ve Yapılır mı? Toplu yemek çıkan kurumlarda böyle bir kimyasalın gıdalara bilerek ve gizlice katılması kesinlikle yasal değildir... Suçtur ve mantığa da aykırıdır...
Maliyeti, gıda güvenliği mevzuatları ve insan sağlığını tehlikeye atacak bir uygulamanın cezai yaptırımları göz önüne alındığında hiçbir kurum bunu göze alamaz...
Özetle; yurda yeni gelen öğrencilere yapılan klasik bir şaka veya asılsız bir dedikodudan ibarettir. Gönül rahatlığıyla yemekleri yiyebilirsiniz, içiniz rahat olsun
şap cinsel isteği azaltan bir ilaçtır. askerde kullanılır. öğrenci yurtlarında çok kullanılmaz
Biliyorum ne olduğunu da askerde kullanıldığını nereden biliyorsunuz ve yasak olması gerekmez mi
komite yemeklerinde öyle bir şey katılması imkansız, tamamen şehir efsanesi o. toplu yemek çıkan yerlerde bütçe ve maliyet hesabı yapılır, bu tarz dedikodular da her üniversiteye ilk gelenin diline dolanır.
Şehir efsanesi onlar, ne askeriyede var, ne yurtta. İtibar etme
Sizin yemeklere niye sap konsun ki. Ayrıca o psikolojik bir şey. Olur mu yıl olmuş bilmem kaç. her şey incigine cincigina kadar denetleniyor. Özellikle o toplu yerlerde.
Ben test ettim. Test sonuclarini paylasicam takil et o yuzden fhhshshdhsh
Tamamdır takipteyim kcpskdlskd
ya yok öyle bişey inanma bunlara askeriyenin ve öğrenci yurtlarının vazgeçilmez geyiği sadece yemeklere şap atılması..
Aydonlatacak bir şey yok.. çünkü öyle bir şey yok.. öyle olsa univler bilim yuvası olurdu öyle mi değil. demek ki yokmuş :))
şap sadece erkekelrde değil kızlardada mastürbasyon sayısını azaltıyor ,
Onu biliyorum ben kullanılıyo mu ve yasal mı diyorum
okula yeni başladıysanız yorgunluktandır kullanıldıgını sanmam , mastürbasyon sayınız yorgunluktan azalır, yurtta genelde kızlar uyuyunca yapılır ya da banyoda , fakat sayı düşmesi yapamamzlık bu normal çünkü yeni bir yerdesiniz alışmanız biraz sürer . Diğerlerinin hareketine göre daha kısa sürecek şekilde yapmaya alışırsınız. evdeki gibi rahatlık olmaz. normale dönmesi 1 ayı gecebilir kız bedeni erkeklrden dah hassas.
Kanki patatesi bile sayıyla koyuyorlar her şeyi hesap ediyorlae şapa para verirler mi sence ya
Yani olabilir askerde erkeklerin yemeklerine atmaları gibi sizde de olabilir 😃😃😃
Maalesef ama genelde çorbalara atıyorlar ben yurttan yemiyodum elektrikli ocak almıştım kendime ey gidi zamanlar
mastürbasyon yap dene. Sonuç kötüyse vardır.
Kızlarda kullanıyorlarmis yoksa bir sürü olay oluyormuş
Valla üniversitelerdeki ortamlar düşünülürse koymuyorlar bence.
askeriye mi lan orası
Bilmiyorum var diyorlar
yoktur ya
Yoktur ya öyle bişey
Herkes var diyor ama
Yoo oylr bi şe yok inanma
Yahu askerde olur da yurtta olmaz :))
O dedikodu da bi bitmedi ya kaç senedir güncelleme oluyor
Askerde de şap var dediler, denedim yokmuş
yalandır asla atmazlar
Sapliyorlar sizi azmayin diye
Yalan o
Kyk mi
Ahahhaah her sene aynı muhabbet
Yalan söylüyorlar
İndiriyoo kadın gibi bişii
Değik
sanmam
bir şey olmaz
Yok öyle bişi
Aydınlatırım
İmkansız
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Biz Berk ve Şenay. Üniversite yurtlarının değişmez şehir efsanesine hoş geldin! Rahat bir nefes alabilirsin çünkü yemeklere şap katılması tamamen bir şehir efsanesi ve kesinlikle yasal değil 🧠✨ Yemekhaneler sıkı denetlenir, böyle bir şeyin yapılması suçtur. Yorgunluk ve yeni ortama alışma süreci hislerini etkiliyor olabilir ☕🎙️ Merak ettiğin başka garip konular olursa bize profilimizdeki chat özelliğinden her zaman ulaşabilirsin 🧚🏽♀️