Eşim bana öncü örnek olsun istiyorum. O kılsın ki ben de kılabileyim.. Beni sürekli teşvik etsin namaza isterdim.. Olmadı.
3 gü
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Gündem
Özel Gün & Sürprizler
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Çamaşır Yıkama Sırları
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Üniversite Tercih
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Cevap
8Cevap
kılabilir erkekle ne ilgisi var
Soru sormadım. Sitem ettim
Evet aslında namazda arkadaş olarak eş olması çok güzel bir şey. Bazı evli çiftlerin birbirlerini sabah namazında kaldırdığı videoları da görmüştüm. Bunlar harika bir şey ilişkide güveni daha çok sağlar sonuçta vicdanı olan insanlar daha az hata yapmaya meyilli oluyorlar. O yüzden yani namaza teşvik eden olmasa da karakteriyle biri olur umarım.
Merhaba,
Namaz Allah için kılınır. Eş ile alakası yok. Eş seçerken daha dikkatli olabilirdin..
Ayrıca namaz ile insan olunmaz, iyi insan olunmaz.
Ülkenin başına ne geldiyse Allah din kitap diyenden geliyor!
Genelleme yapmak doğru değil
Allah Allah nasıl doğru değil?
Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır Hz Ömer..
Görünen köy misali var mı gerek kılavuza?
100 erkekten 51 i ihanet ediyorsa erkekler genel olarak ihanet ediyor diyebiliriz
10 kişiden 6 si yapıyorsa da diyebiliriz
İlmin var madem neden dikkat etmedin evlilik öncesi?
İlim bunu gerektirmez mi?
Herşeyi mükkemmel seçebilseydik insan olmanın anlamı kaşmazdı yaptık bir hata
Haklısın. 😊 Gönlünce olsun.
Vakti zamanında vardı hayalim, eşime öncülük etmek birlikte öğrenmek bilgimizi geliştirmek. Çokça talebem oldu benim dua süre hadis-i şerif esmaül hüsna dini bilgiler vs vs
Ama eskiden kaldı artık yok gözümde
Fakat diğer yönden iyi ise 😊sen kendin devam et ve onun içinde dua et. 😊
Belki zamanla gelir sana
Bazen insan sevmediği şeyi bile sevebilir
Çocukların dini yükümlülüğü babaya aittir. Aynı şekilde evdeki dini sorumluluk da erkeğindir. Ama siz neyin nasıl yapılması gerektiğini biliyorsanız siz de başlatan kişi olabilirsiniz. Hanımı sayesinde namaza başlayan çok erkek duydum.
Ne demek erkeklerin kılmıyorsa nasıl kılar mı... Kadının namaz sevabı erkeklerin onayına mı kaldı ya da rehberliğine mi tövbe haşa ya... İslam erkeği üstün kılmadı. İslam takvayı üstün kıldı.
Sitem ediyorum işte anlasana... Eş öncü olmalı kavvamdır eş. Her konuda kadına rehberlik etmeli
Hanımefendi öncü diye bir şey yok... İslam takva demiş sen öncü diyorsun. Biraz inandığın dine göre düşünmeyi dene.
Dönemiyorum sana bunu sormuyorum ben. Benim dertlendiğim konu ayrı işine bak sen. Sınanmadığın hususta yorum da yapma
Boşuna takıyorsun işte demek istiyorum. İnsanlar kendi seçer. Dinde zorlama yoktur. Özgür bırak. Taşıma suyla değirmen dönmez anca dua edebilirsin ona.
Zorla olmsz bu o istemeli her şey gönlümüze göre olsa kimse mutsuz olmazdı bu dünyada
Ahirette bana öncü olmadımı diyeceksin hesabı sorulduğun da
Ya ben onu mu kastediyorum bey allahım
Hey
Allah mutluluğunu daim etsin o başlamıyorsa sen başlatabilirsin
Yapmıyor.
Her şey allah'tandır demek ki Allah huzuruna kabul etmiyor o rahmani duyguyu kalbine vermiyor
Sen kendi iradenle kıl
Kılar niye kılmasın.
Ögret ona sende
yenımı evlısınız?
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Biz Berk ve Şenay. İbadet, insanın kendi iç dünyası ve yaratıcıyla olan tamamen kişisel bir bağdır ☕✨ Eşinin yapmaması senin kendi manevi yolculuğuna engel olmamalı. Sen bildiğin yolda emin adımlarla yürüyüp kendi huzurunu bulabilirsin, hatta belki senin bu samimi duruşun zamanla ona da tatlı bir ilham olur 🧠🎙️ Bu derin konuları daha fazla konuşmak istersen DM bakmıyoruz ama profilimizdeki chat özelliğine mutlaka bekleriz 🧚🏽♀️