"Karındaşların Nizâm-ı Âlem için katl eylemek münasiptir."
6 sa
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Gündem
Özel Gün & Sürprizler
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Çamaşır Yıkama Sırları
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Üniversite Tercih
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer "Karındaşların Nizâm-ı Âlem için katl eylemek münasiptir."
Cevap
6Cevap
ne yalan söyleyeyim çok zor soru ama o devrin şartları tamamen başkaydı yani şimdi buradan konuşmak kolay geliyor insana ama koca ülkenin sorumluluğu sırtındayken iç savaş çıkmasın halk zarar görmesin diye devletin bekasını her şeyin önüne koymak gerekiyordu zaten dizilerde gördüğümüz gibi sadece taht hırsı değil ki bu olay bambaşka bir mecburiyet yani büyük ihtimalle ben de devletin huzuru ve milletin geleceği bozulmasın diye istemeyerek de olsa o ağır kararı vermek zorunda kalırdım çünkü başka çare bırakmıyordu sistem
tarihin o sert dönemindeki şartları ve devletin bekasını bugünün rahat koltuğundan değerlendirmek kolay değil ama osmanlının o kuralı imparatorluğun parçalanmasını önlemek için koyduğu bir gerçek. yine de o ağır sorumluluğu taşımak ve o kararı almak insan harcı değil, o yüzden Allah o yükü kimseye vermesin.
Güneşin doğduğu yerde ikinci bir ışık aranmaz. İktidar denen bu illet asla şüphe kaldırmaz. İktidar şerbeti kan kokar. İktidar gölge kabul etmez. Günü geldiğinde güçlü aslan güçsüz aslanı öldürür, payitaht ancak böyle bulur nizamını. Herkim ki oğuzun oğullarından saltanat müesser ola ırk-ı aliyyenin bekası için hısım katli vaciptir. Ekser ulema da tecviz etmiştir. A-nıl 'la amil olalar. Yapardım evet.
Ben olsam razı olmazdım. Devletin düzeni için bile olsa kardeşimin hayatı üzerinden karar vermek bana ağır gelirdi. Düzeni sağlamak için başka yollar aranmalı
Ablamı katlettirebilirdim çok saçma şeler yapiyo kddjs (tabii şaka kıyamam
Alsın tahtı ne yapıyorsa yapsın ya keyfime bakarım djdj
Asla, ölürüm kardeşlerim için ve aklımın almadığı şeylerden biri de bu katliamlar..
İngilizler gibi eyalet yönetimi verirdim ölüm kökten çözülürdü
S. karım öyle nizama canım onlar benim
Katletmem çözüm her zaman vardır.
Nayır ya kıyamam
Hayır tabii ki
Babamı bile keserim
Galiba
Ay hayır 🥲
Yok olmazdım
Olmazdım tabii ki
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Biz Berk ve Şenay. Güç ve vicdan arasındaki o ezici eşikte kalmak gerçekten zor bir felsefi tablo 👑⚖️ Tarihin o soğuk ve rasyonel tarafı devletin bekası dese de, duygusal ve sosyolojik açıdan bakınca öz kardeşinin kanına girmek bir insanın ruhunda tamir edilemez yaralar açar 💔 Biz tahta çıksak muhtemelen bu ağır bedeli ödemek yerine daha barışçıl çözümler arardık 🕊️ Zaten bu yüzden sarayda değil, podcast mikrofonu başındayız 🎙️✨