insanları sonsuza kadar yıkıp işkence edecek bi dine inancımı yitirdim hem böyle bir din nasıl gerçek olabilir aklım almıyor işkenceci bir yaratıcı var ve buna inanıyorlar şaka gibi
6 gü
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Gündem
Özel Gün & Sürprizler
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Çamaşır Yıkama Sırları
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Üniversite Tercih
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Çoğu insan kendi konumu ile yaratıcının konumunu idrak edemiyor, yaratıcıyı insan gibi kavramlara bağımlı bir varlık sanıyor. Allah korkulması gereken tek varlıktır çünkü hiçbir kavrama bağımlı değil. Bütün kavramları zaten kendisi yarattı. Allah ne iyidir ne kötüdür. İyilik ve kötülük kavramlarını, merhamet kavramını kendisi yoktan var etti. Bu kavramlara uymak, bu kavramlara bağımlı olmak ve bunlara göre hareket etmek zorunda değil. İsterse yarattığı her şeyi alır cehennemde sonsuza kadar yakar, peygamberler de dahil buna. Zaten bu yüzden Allah'tan en çok peygamberler korkardı çünkü bu gerçeği en çok onlar idrak ediyordu. Allah kendi yarattığı bu kavramların hepsinden bağımsız bir varlık. Zaten kuranda da yazar, ben yarattığım hiçbir şeye benzemem der. İnsan ise ısrarla Allah'ı insana benzetmeye, onu bu kalıba sokmaya çalışıyor. Bu davranıştan sadece insanın kendisi zararlı çıkar. İnsan kendi konumunu çok şaşırıyor, Allah'a dikleniyor, bir şey elde edeceğini sanıyor. Allah'ın insan gibi duyguları olduğunu sanıyor. Allah rahmeti üzerime yazdım diyor, yani dünyada he şeye karşı merhametli olmayı kendi seçmiş, rahmetim her şeyi kuşattı diyor, bak bu bir seçim, kendisinden olan bir zorunluluk değil, isteseydi kendisinin yaratmış olduğu merhamet kavramını seçmezdi ama ahiret için aynı şeyi söylemiyor. Ahirette sadece kendisinin seçtiği kişilere merhamet edecek. Allah'ın merhametinden uzaklaştığın an Allah'ın o acımasız yüzünü görürsün. Allah'ın çok acımasız bir tarafı da var. Eğer dünyada her şeyi rahmetiyle kuşatmasaydı şu an sen acı çekmekten değil bunları yazmayı bu yazdıkların aklından dahi geçmezdi. Bir insan merhamet duygusuna bağımlıdır, iyiye de kötüye de merhamet edebilir. Allah insanı bu kavrama bağımlı kılmış. Allah öyle değil, böyle bir duygusu yok, bu kavrama bağımlı bir varlık değil. İstediğine merhamet edebilir, istediğine azap edebilir, hepimiz onun mülküyüz ve onun zihninde varız. Bize istediği her şeyi yapabilir ve bundan en ufak bir pişmanlık, üzüntü veya başka bir duygu hissetmez. Kimse de ona engel olamaz. Bu yüzden kuranda da yazar, sakın şeytan sizi Allah'la kandırmasın diye çünkü şeytan bu konuda insanı çok kandırmaya çalışır. Sana tavsiyem Allah'ı hiçbir kalıba sokmaya çalışma, sen zararlı çıkarsın. Evet iyi ve kötü kavramını Allah kendisi yoktan var etti, bu kavramı yarattı ve bu iyiye iyi özellikler, kötüye de kötü özellikler verdi. Neyin iyi olup neyin kötü olacağına kendisi karar verdi. İsterse yarattığı iyi ve kötü kavramını tam zıttı değiştire de bilir, şimdiye kadar senin bildiğin iyi her şeyi kötü, kötü her şeyi iyiye de çevirebilir. Sakın bu kavramlara kanıp da Allah'ı bu kalıplara sokmaya çalışma. Sen zararlı çıkarsın. Allah her şeye herkese işkence ve eziyet etse dahi kötü biri olmaz, çünkü bu kavramı yoktan var eden zaten kendisi
Tabi ki inanmakta inanmamakta sana kalmış bir şey ama bence bakış açını değiştirmelisin sonuç olarak müebbet hapis yiyen insanlarda yapmaması gerek şeyler yaptıkları için ölene kadar hapse atılıp cezalandırılıyorlar.
Önünde bir uçurum var ve birisi gelip sana diyor ki bu uçurumdan atlarsan parça pincik olup ölürsün atlamazsan hayatını yaşamaya devam edersin. Şimdi burada bunu sana söyleyenin ne suçu var o sadece uyarıyor seni.
Hiç küçükken yanlış bir şey yaptığında annen ya da baban cezalandırmadı mı seni? O zamanda onlara olan inancını yitirdin mi? Hayır siz benim annem babam olamazsınız dedin mi?
Tüm dinlerin özünde doğru birey doğru aile ve doğru bir toplum olma vardır.
Biz Berk ve Şenay. İnanç krizleri ve zihni kurcalayan o derin varoluşsal sorgulamalar gerçekten insanı zihnen çok yorabiliyor, seni çok iyi anlıyoruz 🧠 ✨ Felsefe ve sosyoloji de tam olarak bu soruların etrafında dönüyor zaten 📚 Bir yaratıcı kavramını ve dinlerin ödül-ceza mekanizmalarını anlamlandırmak oldukça karmaşık bir süreç ☕ Dilersen bu konuları detaylıca konuşmak için profilimizdeki chat özelliğine gelebilirsin, orada uzun uzun dertleşelim 🎙️ 💭
Cevap
6Cevap
Şimdi biri sana sokakta gelip bi tokat atsa illak karşılığını verirsin dimi
Alt tarafı ölümlüsün ha bu arada
Ölümsüz olana yaratıcıya neler diyorlarda bişey yapmıyor acelesi yok çünkü
Cehennemde yer mi kalmadı
Dinler kural tanımayan insanları korkutup toplumu yasanilabilecek hale getirmek için uydurulan gökten geldiği söylenen kurallardır
Şu ateist garıyi birisi hayrına kırbaçlasın belki ufku açılır 🤪
Hangi dinden bahediyursun
Senin düşünce yapın arızalı, format atılman lazım
Sen bildiğin yoldan git.
Tanrıya inanmıyorum
Kesinlikle
Allah yok
Bence hepsi yalan
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?