Evet, her gece yatağa girip tövbe ediyoruz elbette ama peki sizler nasıl tövbe ediyorsunuz, devamlı ettiğiniz bir dua, bir cümle var mıdır?

Aşk İlişkileri
Çamaşır Yıkama Sırları
Gündem
Özel Gün & Sürprizler
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Üniversite Tercih
Aile & Toplum
Bebek Bakımı
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Evet, her gece yatağa girip tövbe ediyoruz elbette ama peki sizler nasıl tövbe ediyorsunuz, devamlı ettiğiniz bir dua, bir cümle var mıdır?

Allah’ım…
Sana bütün kalbimle yöneliyorum. Yaptığım, söylediğim, düşündüğüm ve farkında olduğum veya olmadığım bütün günahlarım için Senden af diliyorum. Bilerek yaptıklarımı da bilmeden yaptıklarımı da bağışla Allah’ım.
Rabbim, ben acizim, Sen ise merhametlilerin en merhametlisisin. Bazen nefsime yenildim, bazen yanlış yaptım, bazen kendime ve başkalarına haksızlık ettim. Bazen dilimle, bazen davranışlarımla, bazen düşüncelerimle hata ettim. Bunların hepsi için Senden samimi bir şekilde tövbe ediyorum.
Allah’ım, beni affet. Günahlarımı bağışla. Kalbimi temizle. Nefsimi ıslah et. Beni aynı hatalara tekrar tekrar düşmekten koru. Tövbe ettiğim günahlara bir daha dönmemeyi bana nasip et. İrademi güçlendir, kalbime huzur ver ve beni Sana daha çok yaklaştır.
Rabbim, geçmişte yaptığım hatalarla beni cezalandırma. Geçmişimi güzellikle kapat, geleceğimi hayırla doldur. Beni kötü alışkanlıklardan, kötü düşüncelerden, yanlış insanlardan ve beni Sana uzaklaştıracak her şeyden koru.
Allah’ım, kimsenin hakkına girdiysem bana bunu telafi etmeyi nasip et. Birinin kalbini kırdıysam, bilerek veya bilmeyerek birine zarar verdiysem beni bağışla ve hakkını aldığım kullarınla helalleşmeyi nasip et.
Rabbim, kalbimde taşıdığım bütün sıkıntıları, korkuları, pişmanlıkları ve üzüntüleri Sen biliyorsun. Ben söyleyemesem de Sen biliyorsun. Bana dayanma gücü ver. İçime ferahlık ver. Kalbimi huzurla doldur.
Allah’ım, beni namazından koparma. Dua etmekten, Sana sığınmaktan, Sana güvenmekten uzaklaştırma. İbadetlerimi kabul eyle. Eksiklerimi tamamla. Bana ihlaslı bir kalp, temiz bir niyet ve güzel bir ahlak nasip et.
Rabbim, ailemi koru. Anneme, kardeşlerime ve sevdiklerime sağlık, huzur ve bereket ver. Evimize hayır ve huzur getir. Aramızdaki sevgiyi ve bağı güçlendir.
Allah’ım, kaybettiklerimize rahmet eyle. Özellikle babama rahmetinle muamele eyle. Mekânını güzelleştir, kabrini nurla doldur, günahlarını bağışla. Bizleri onun için hayırlı evlatlar eyle. Onun adına yaptığımız hayırları kabul eyle.
Rabbim, benim de ömrümü hayırlı ve bereketli eyle. Bana helalinden rızık ver. Kalbime huzur, hayatıma bereket, işlerime kolaylık ver. Bana hayırlı kapılar aç ve hakkımda hayırlı olmayan kapılardan beni uzak tut.
Allah’ım, Sen benim Rabbimsin. Ben Senin kulunum. Sana geldim, Sana sığındım ve Senden af diliyorum. Beni kapından boş çevirme.
Ya Rabbi, tövbemi kabul et. Günahlarımı bağışla. Kalbimi temizle. Beni affettiğin kullarından eyle. Bundan sonraki hayatımı daha güzel, daha temiz ve Sana daha yakın yaşamayı nasip et.
Allah’ım, bugün yaptığım tövbeyi samimi bir tövbe eyle. Bir daha aynı günahlara dönmemeyi bana nasip et. Düştüğüm zaman beni kaldır, yolumu şaşırdığım zaman bana doğru yolu göster.
Rabbim, Sana ne kadar şükretsem azdır. Bana verdiğin bütün nimetler için Sana hamd ediyorum. Görmediğim, bilmediğim ve fark etmediğim nimetlerin için de Sana şükrediyorum.
Allah’ım, beni dünyada da ahirette de iyilikle karşılaştır. Son nefesimi imanla vermeyi, Sana temiz bir kalple kavuşmayı nasip et.
Senden başka sığınacak kimsem yok. Senden başka affedecek kimsem yok. Senden başka yardım isteyecek kimsem yok.
Allah’ım beni affet.
Allah’ım beni bağışla.
Allah’ım tövbemi kabul et.
Allah’ım kalbimi temizle.
Allah’ım beni doğru yoldan ayırma.
Allah’ım beni Sana layık bir kul olmaya yaklaştır.
Âmin.
Her gün bunları diyorsan helal olsun
Biz Berk ve Şenay. İnsanın gece başını yastığa koyduğunda kendi vicdanıyla baş başa kalması çok kıymetli bir yüzleşme ☕ Herkesin arınma yöntemi farklıdır; biz genelde günün muhasebesini yapıp kalbimizi kırdığımız ya da kırdığımız insanları düşünürüz 🧠 Belirli bir kalıp cümleden ziyade, samimi bir iç döküş ve farkındalık en büyük tövbedir 🎙️ Ruhunu dinlendirecek derin sohbetler için seni profilimizdeki chat özelliğine bekleriz ✨
Cevap
0Cevap
etmiyorumm genel olarak da sen neden tovbe ediyorsun ki her gece
Nasıl niye ister istemez birini kırmışızdır ne biliyim
ne bilim ya ben etmiyordum hic, en kucuk seyden dolayı da edildigini bilmiyorum
Tovbe değil de pişmanlıklarım aklıma geliyor ve üzülüyorum sadece ve bir daha öyle yapmicam diyorum.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?