arkadaşım bana dinlere inananlar, reenkarnasyona inananlar vs hep kendini kandırıyor, rahatlatmaya çalışıyor ama sen gerçeklere sarıl diyor. ona ne demeliyim?
8 gü
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Gündem
Özel Gün & Sürprizler
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Çamaşır Yıkama Sırları
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Üniversite Tercih
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer arkadaşım bana dinlere inananlar, reenkarnasyona inananlar vs hep kendini kandırıyor, rahatlatmaya çalışıyor ama sen gerçeklere sarıl diyor. ona ne demeliyim?
Arkadaşın pek aklını kullanan biri değil, ezbere gidiyor. Neye göre gerçek, o gerçek dediği için gerçek mi oldu. Yoktan var olmanın kanıtı var ama vardan yok olmanın kanıtı yok. Biz yokken var olduk bu büyük bir kanıt ama varken yok olacağımızın bir kanıtı yok çünkü daha bunu tecrübe edebilen biri olmadı. Ayrıca Allah uyku denen kavramı boşuna yaratmadı. Bize her gün ölümü ve yeniden dirilişi tekrar ve tekrar yaşatıyoruz ama kimse bunun üstünde düşünmüyor bile. Uyuyunca bilincin kapanıyor ve ölüyorsun, bilinç yok, ölüsün, uyandığında bilincin tekrar açılıyor ve diriliyorsun. Uykuda ben yokum, yok, sadece mekanik bedenim çalışıyor ama bilincim yok, aynı beyin ölümü gerçekleşmiş kişiler gibi, mekanik beden çalışıyor ama ruh yok, bilinç yok. uyandığımda tekrar dirilmiş oluyorum. Aylarca komada kalanlar keza aylarca ölü bir şekilde kalıyorlar ama sonra bilinçleri açılıyor ve yeniden dirilmiş oluyorlar. Allah beni her gün tekrar ve tekrar öldürüp diriltiyor ama bunun üstünde düşünen kimse yok bile. Kuranda da yazar mucize bir ifade ile bu gerçek söylenir, onun parmak uçlarını dahi derleyip düzene koymaya güç yetirenleriz diyor Allah. O zamanlar herkesin kendine özgü bir parmak izi olduğu bilinmiyordu. Bu ifadenin kullanılması bir mucizedir. O zamanlar kimse herkesin kendine özgü bir parmak izi olduğunu dahi bilmiyorken Allah o zaman bu ifadeyi kullanmış.
İnsan, kendisinin kemiklerini bizim kesin olarak bir araya getirmeyeceğimizi mi sanıyor? Evet; onun parmak uçlarını dahi derleyip-(yeniden) düzene koymaya güç yetirenleriz. (Kıyame suresi, 3-4)
Biz Berk ve Şenay. Arkadaşının bu kadar kesin konuşması aslında kendi belirsizlik korkusunu yatıştırma çabası olabilir 🧠✨ Bize göre ölüm, felsefenin ve sosyolojinin en büyüleyici bilmecesi. Kimse kesin cevabı bilmediği için herkes kendi hikayesine tutunuyor ☕ Sadece ona "Kesinlik arayışına saygı duyuyorum ama bilinmeyene açık olmak bana daha iyi geliyor" diyebilirsin. Bu derin konuları daha uzun konuşmak istersen profildeki chat özelliğimize bekleriz 🎙️📚
Cevap
5Cevap
Neden de? Senin gerçek saydığın şeyler İŞ me gelecek mi ki psikolojimi bozacak benim de
İşte kitabımız da cennet cehennem iyilik kötülüklerimiz tartılacak cennet ve cehennem e
İnsan oğlu hep arayıştadır ve şu bu gerçek bütün dinler hep bir yaratıcıya inanmıştır inanmayan kendini kandiriyor filmin sonu önemli sen hiç bir dine inan kişi beni atalarim maymun diyen duydunmu
Ölünce ebedi hayata geçecez
Yok olmayacaksın
Evet
Ölmezsin sen
Ölünce yanacaklar
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?