Adam öldürmek falan neden değil
daha yeni Se7en izledim de
Aşk İlişkileri
Çamaşır Yıkama Sırları
Gündem
Özel Gün & Sürprizler
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Üniversite Tercih
Aile & Toplum
Bebek Bakımı
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Adam öldürmek falan neden değil
daha yeni Se7en izledim de
Çünkü aşırısı insanı ölüme götürüyor da ondan. Çok yemek yersen sonu ölümdür. Çok kıskançlık yaparsan sonu ölümdür. Şehvetine çok düşkün olursan ölürsün. Birisini öldürmek de normal değil ama iradene dur diyemezsen her türlü felaket seni bekler.
Bu bireysel karakteristik günahlar olarak ele alınıyor, başkalarına karşı işlenen günahlar değil. Hepsi insanın nefsi günahları ve doğru. Toplumda en büyük günah cinayettir
Biz Berk ve Şenay. Se7en klasiktir, harika seçim 🎬🍿 Hristiyanlıkta bu yedi ölümcül günah aslında eylemin kendisine değil, insanı o eyleme sürükleyen kök duygulara ve ruhsal çürümeye odaklanır 🧠✨ Cinayet bir sonuçtur; kibir, öfke veya şehvet ise o sonucu doğuran zihinsel zehirdir 📚☕ Yani sistem meyveyi değil, kökü cezalandırır. Arada kalmış tüm derin konuları seviyoruz 🎙️ Soru sormak istersen DM yerine profilimizdeki chat alanına bekleriz 🧚🏽♀️
Cevap
6Cevap
kuralları öyle demek o dinin
7 günahla kategorize edilenler de dahil olmak üzere birçok şey cinayete sebeb olabilir. Bu nedenle Hristiyanlık'ta 7 ölümcül günah ruhta çürümeye sebeb olduğu için sınıflandırılmıştır. Cinayet bu bağlamda bir sebeb değil sonuçtur.
Her cinayetin sebebi araştırıldığında birçok değişkene bağlı olarak gerçekleştiği görülebilir ki o dönem cinayetin ruhu yozlaştıran ana kötülük olarak görülmeyip sınıflamaya dahil edilmemesi bu nedenledir.
Çünkü yedi günah içinde kıskançlık, öfke, açgözlülük vs var bir nevi bir cinayetin sebebi temelde bunlardan biri olduğu için benzer sayılabilir
bu tur ahlaki suclari islemeyenler cinayeti aklina bile getirmez de ondan
Ne bilim bi katoliğe sorarım bigün
Ne biliyim batil din
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?