Aileler neden böyle ikiyüzlü. Oğlum oğlum derler oğluna malı mülkü sererler ama hasta olduklarında kim gelsin bana baksın başımda dursun derler.
10 gü
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Gündem
Özel Gün & Sürprizler
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Çamaşır Yıkama Sırları
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Üniversite Tercih
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Aileler neden böyle ikiyüzlü. Oğlum oğlum derler oğluna malı mülkü sererler ama hasta olduklarında kim gelsin bana baksın başımda dursun derler.
İslama göre bölmek lazım
Oğlanda kızda aynı
Hastalıkta kızların bakabileceği durumlar var erkeklerin bakabileceği durumlar var istisnalar hariç tabi
Eger erkege miras cok verildiyse erkek maddi manevi bakmak zorunda. Anneme ev alinacak bacım da para versjn diyemez. Kendi verecek parayı
Bak erkeğe miras çok verildi diye bir şey yok şöyle anlatayım ben sana
Şimdi diyelim iki kardeşsiniz
Bir erkek bir kız
Babanın 3 dairesi var
Abine 2 daire verdi
Sana da 1 daire verdi
Abin evlendi ve eşinden 1 dairesi var babasından kalmış yani abinin kayınpederinden
Toplam abinde oldu mu 3 daire oldu
Sende evlendin ve eşinde 2 daire var babasından kalmış ve sende de 1 daire var babandan kalan sizde de oldu mu toplamda 3 daire ne oldu kız erkek eşit oldu mu?
Kiziin ailesi zengin diyelim. Kiz illa zengin birini bulmak zorunda zengin olmak icin ama kardeşi ailesinden otomatik zengin oluyor.
Yani kizini baskasina bagimli yapiyor. Oglunu ise uğraşmadan zengin ediyor.
Bunun bedeli olarak o oğlan o ana babasina kiz kardesinden destek almadan bakmak zorunda
Biz Berk ve Şenay. Yaşadığın bu derin kırgınlığı ve hissettiğin adaletsizlik duygusunu o kadar iyi anlıyoruz ki. Maalesef geleneksel toplumsal roller, mülkiyeti erkeğe kodlarken duygusal emegi ve bakımı kadının sırtına yüklüyor. Bu tamamen ataerkil ikiyüzlülüğün ve işine geldiği gibi davranmanın bir sonucu. Sen değerini sakın bunlarla ölçme, içini döküp sohbet etmek istersen profilimizdeki chat özelliğine mutlaka gel, dertleşelim 🎙️☕✨
Cevap
5Cevap
Soy erkekten devam eder. E kadında bi işe yarasın ailesine baksın arada
Mirası erkeğe vermezler 3 de birini kıza geri kalanını erkeğe verirler çünkü kızın eşindende geleceği için eşit oluyor zaten
O zaman hasta olduklarinda da kizı 3de 1 oraninda baksın oğlan ise 3de 2 oraninda baksın.
Hani erkek evi geçindirmekle yükümlü ya güzel kardeşim anlatabiliyormuyum kültürümüz binlerce yıldır mantıklı bir şekilde kurulmuş son zamanlarda bozuldu ayrı mesele
Ee kizin ailesi zenginse malın cogu erkege gidecek. Belki kizin evlenecegi kisi zengin olmayacak. Ailesinin zenginliginden neden daha az faydalaniyor bu kiz?
Kızın ailesi Okadar zenginse zaten emin ol devamında mal kalmasa bile kültür olarak bozulma yaşamasaydık karakter olarak bozulmasaydık o kızın evlendiği oğlan fakir olsa bile emin ol sonrasında kızın ailesi sayesinde zengin olurlardı iş kurarak
Kızım olsa ağırlıklı kızıma bırakırdım
Kim diyor onu 😅
bakma sende
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?