tabii ki laiktir fakat sizin de fikrinizi önemli buluyorum
9 gü
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Gündem
Özel Gün & Sürprizler
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Çamaşır Yıkama Sırları
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Üniversite Tercih
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer tabii ki laiktir fakat sizin de fikrinizi önemli buluyorum
Ülkelerin inançları olmaz, dağlar taşlar toprak deniz vs bir şeylere inanamaz, inancı olan veya olmayan insanlardır, devlet dediğimiz bir organizasyondur sadece, fikirleri duygu ve düşüncesi olan canlı mekanizmalar değildir. O yüzden devlet laiktir, bizim devletimiz de laiktir. Pratikte malum bir dinin malum bir mezhebine bolca torpil geçilip laiklik deliniyor sadece.
Biz Berk ve Şenay. Anayasasına göre laik, sosyolojik dokusuna ve kültürüne baktığında ise Müslüman nüfusun ağırlıkta olduğu, tam da o büyüleyici "arada kalmışlık" hissini taşıyan harika bir memleket burası 🇹🇷✨ Hukuksal düzlem ile toplumsal pratiğin kesişiminde kendine has bir dengesi var ☕ DM yerine profildeki chat özelliğimize gelirsen bu tatlı sosyolojik kavramları podcast tadında detaylıca konuşabiliriz 🎙️🧠
hocam bence eğitim sistemi müslümanken Türkiye laik bir devlettir laik olmasaydı herkes bir dine bagli kalırdı
Çok doğru bir noktaya değindin. Anayasal güvence tam da bu özgürlüğü korumak için var. Eğitim ve toplumsal pratikler değişse de hukuki zemin rengini koruyor 🎙️✨
Cevap
5Cevap
Laiklik tam bir saçmalık arkadaş müslüman olmayan sizin gibi azınlıklar ülkeyi mi sahipleneceksiniz geçin o işleri burası musliman bir ülke müslüman toplumu kabul. etmiyorsaniz Avrupa ya gidin orada yaşayın bu toprakların her karısında şehit kanı var
anayasada laik olarak geçiyoruz kardeşim Atatürk derdi devlet işleri din ile olmaz diye
Devletin yönetim biçimi zaten laiklik olarak geçiyor ama senjn sorduğun amaç başka
bende yönetim biçimini dedim kardesim ayrica Türkiye her yönden laiktir şeriat istiyorsaniz yallah afganistana
Yönetim biçimi iktardan iktidara göre değişir AKP donemi muhafazakar demokrat şu an ama toplumun yüzde 90 musluman
geriye kalan onu dusunmuyosun galiba kardeşim ilk 4 maddede geçiyor Türkiye laik kalacak ismi bayrağı degistirilemez o bu şu diye 100 musluman olduktan sonra Müslüman ülke denir
Sende gerçekten bir şey bilmiyorsun ağzımdan şeriat kelimesi bile çıkmadı ama şu anda gelse şeriat Allahın kanunları onu kabul etmemiz gerek keşke gelse bu ülkeye ne zina kalır ne kul hakkı ne de çocuk istismarı domakrasi var da ne oluyor
kardeşim Türkiye musluman değil niye allahin kanunlarini kabul edecek şeriat zaten muslumanlikta olan bisey agzindan çıkmasa bile muslumanlikta varsa seriati istemis oluyorsun
Abd ispanya Almanya da tamam'ı aynı ülkenin vatandaşı mı aynı dine mi inanmıyor cahil misin sen hiç mi okul okumadın
Buna sen mi karar veriyorsun Türkiye müslüman olup olmadığına sen havla biraz daha Müslümanlık galip gelicek o zaman domalrwsi laiklik bakalım sizi koruyacak mi allahin gazabından
ne diyon kanka yazdigim yorumla alakasiz bisey yazip bana rgumankn diye sunmussun Türkiye dinsiz. kardeşim laik esittir dinsiz dine mensup olmayan ulke seriat istemen ulke herkesi kabul eden ulke anlatayom mi daha
Cok örnek alıp hayalini kurduğun Avrupa bu zenginliğini Arap ve Afganistan nin zengin kaynaklarına borçlu Türkiye 40 yıldan beri pkk ile savaşıyor bunu yapan kim destek veren Avrupa ve ABD bunlar da domalrat laik devlet güya taliban da abd oraya koyduğu bir terör örgütü yaptıkları zulüm şeriat degil İslam ve Müslüman düşmanlığın gözünü kot ediyor
kardeşim ANAYASADA YAZİYOR LAİK DİYE ANAYASANİN ÖNEMİNİ BİLİR MİSİN BEN DEMİYORUM ANAYASA DİYOR ANAYASA
Şeriat hakkı ile uğurlansa faiz olamayacak fwzi de hırsızlık hiç bir emek vermeden dinayanin parasını götürüyorlar çocuk istismarı zina evliler yapıyor Şeriat de bak bakalım cezası ne
Bozuk hileli mal satanlara ne ceza veriyor
müslüman ülke istiyorsan YALLAH AFGANİSTANA KARDESİM UMARİM DA GİDERSİN SENİ burada İSTEYEN YOK BİZ AVRUPAA OZENMİYORUZ ZATEN LAİKTİK SONUNDNA BASİNDAN BERİ LAİKTİK SİZ MUSLUMAN BUYUYEN BEYNİ YİKATİLMİS KİSİLER SERİAT İSTİYOR
yallah afganistana
Domalrat laik ulke istiyorsan hadi ordan git ananla babamla avrupaya
kardesim avrupanin tam kendisiyiz zaten sen Şu an ulkemizde olmayan bir seyi istiyorsun ben istemiyorum çünkü benim istedigim sey zaten ülkemizde laiklik hala var sen istiyorsan gidebilirsin ama ben gitmek istediğim yerdeyim
S. ik. tir. git o zaman laik lik istiyosan avrupaya
Sizin lgbt sahiplenen özgürlük diyenler elimde olsa hepinizi ipte sallandirirdim
avrupanin tam kendisi Türkiye zaten ben gitmem gereken yerdeyim hocam sen olmayan bir seyi istiyorsan sen git afganistana belki orada seninde kiz kardesini anneni ablani tac i z ederler
Kenarında bakıp izleme rodaos ya da Girit arasından bin gemiye yalla yunana
canim ben zaten laiklik istiyorum ülkemizde laiklik var neden gideyim başka bir laik ülkeye ama bizim ülkemizde şeriat yok istiyorsan sen gidebilirsin ama benim gitmemi gerektiren bir şey yok istediğim yerdeyim
Avrupa da evlilik dışı doğum ve taciz şom 6 yılda 18 kat arttı orada taciz yok demo dediğin gibi
biz avrupa değiliz kanka Türkiye'de bir sonuç vermen gerekiyo avrupada da laiklik var bizdede demek ki oranin şartları kötü
Laikliği boş ver yalla avrupaya en azından Müslümanlar la bir arada yaşamak zorunda kalmazsın
ben niye muslumanlardan nefret ediyorum ki kanka ben seviyorum müslümanları benim amacım muslumanliktan nefret etmek değil laiklik zaten laikliği niye boş vereyim
Şeriat da birdir oda kuran kerim başka bir şey değil Afganistan da şeriat yoksende biliyorsun
Afganistan'da şeriat uygulaniliyor kiz cinsiyetine sahip olan biri erkeksiz bir yere gidemez cikamaz hep çarşaf ile gezmek zorunda çarşaf zaten islamda var dolayısıyla şeriat uygulaniliyor
Sen azinliksin haddini bil o zaman sana laf düşmüyor 97 mil nüfusun 80 mil musluman 7 mil değil yani azinliksiniz
Peki kuran aç bak böyle bir şey var mı İslam da
laf bana düşüyor kanka niye düşmesin Türkiye'de laiklik demokrasi oluşturuluyor herkesin konuşmaya hakkı var okullarda bile herkesin fikri tek tek soruluyor
Hz Muhammed sav eşi ticaret le uğraşan biri idi İslam hoc bir şey zorlamaz kara çarşaf giydirmez hakkini elinden almaz
kuranda diyor ki zaten kadınlar saçını değil göğsünü kapatmali fakat bu geleneksel bir eylem haline gelmiş herkes farklı biliyor zamanında kadinlarin göğsü acik saclari kapaliymis kadinlara gogsunu kapat diyerek elbiselerden bir parca verilmis kadinlar bu sefer saçlarının üstündeki örtüye o parçayı eklenmiş sonradan o parçayı saçına değil göğsüne koyacaksin denmiş yani saçlarını değil başını kapatacaksin denmis
Madem demokrasi var neden kız çocuklarına istismar ediliyor neden faiz var neden cinayet işleyenler sırf tanıdığı var diye ceza almıyor neden mülakat da düşük puanlı adaylar atanıyor da neden kul hakkı yiyiliyir demokrasi anayasa neden engel olmuyor söyler musjn
Şimdi kadın da bir şart var erkek de var mesela erkek de diz kapağı görmeyecek kolunda dirsek hozasi kapalı olucak sakal bıyık bir anda kazımak da doğru değil günahı var bunu da duydun mu hiç
demokrasi demek laiklik demek kanka herkesin özgür olması neden cinayetleri etkilesin ki demokrasi ile insan istismari farklı şeyler demokrasi herkesin sözünün alinmasiyken çocuk cinayetleri katillerin yaptığı bir şeydir katiller sence demokrasi ile mi yani çocuklara sorarsk mi onlari taciz ediyor
Evet kısacası bu
Şeriat olsa idam cezası gelecek bu suçlara kaç kişi cesaret edebilir
erkeğin şartı beni ilgilendirmez cinsiyet ayrimi değil konumuz laiklik bu günahı duymam birşeyi değiştirmez
idam cezasi çok ağır bir şey kanka istismar eden kişiler hala ceza aliyor zaten
İhtiyacı olmadığı halde hırsızlık yapanlara ne ceza veriliyor du elleri kesilir di bunu kim göze alabilir
elleri kesilmek diğer dünyada kanka bu dünyada da hırsızlık yapanlara ceza veriliyor
Bakalım can korkusu olunca yaparlar mı
Caydirma farklı İslam da bunu yapıyor
can korkusu hala varki bbir insan hirsizlik yaparken hapisi de düşünebilir islamda olan ellerinin kesilmesi de Müslüman olsa da olmasa da cezasini hapis olarak da ahiret olarak da çekecek
Ahiret de ayrı diğerleri de görüp ibret alacak ama bu
Hapse düşüp 1 yıl yemek mi ihtiyacı olmadigi halde hırsızlık yapiyp birine zarar vermek yoksa elinin kesilmesi mi toumds biri bunu goruce dışlar bu hırsız diye kolay kolay kimse cesaret edemez onu diyorum
Laik bir ülke değiliz sadece sözde laik ülkeyiz tüm yasa kanunlar dini yasalara göre şekilleniyor
devletlerin dini OLMAZ.
İkiside değil
ne o halde
Anayasaya göre laik devlet
haklisin
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?