Lisedeyken 5 vakit kılardım sonra 2-3 vakte indi şimdi sadece cumadan cumaya gidiyorum artık
11 gü
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Gündem
Özel Gün & Sürprizler
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Çamaşır Yıkama Sırları
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Üniversite Tercih
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer uzun yıllardır 5 vakit kılıyorum, benim için yemek yemek nasıl ihtiyaç ve acıkınca yemek ararım, namaz da ruhun ihtiyacıdır,2-3 ay alışın sonra hayatınızı namaz a göre düzenleyeceksiniz diye düşünüyorum
İnşallah Allah hidayet versin
amin, bunları kayıt al duvara as, eğer başlamaz isen yıllar sonra bakarsın, aa ne kadar da vakit geçmiş dersin, bence erteleme
Şu an zaten bunu düşünüyorum 3 4 sendidr doğru düzgün namaz kılmıyorum
günahların olabilir, belki benim daha çok, o çok başka bir şey, sakın bunları düşünüp namazı terketme, bu bir şeytan vesvesesi
Terk etme nedenim dünyavi meşalalr iş güçten dolayı oldu
dünya işi bitmez, biz öleceğiz dünya işi devam edecek, sen namazı ihmal etme, işini namaza göre ayarla,
sen olumsuz konuşanları boş ver, siteye çok uğramam yoğun olduğum çok olur ama müsait olunca mesaj atarsın konuşuruz, bu yolda yalnız kalmamak önemli, ben 15 yıldır sohbetlere gidiyorum, hala kendimi bozuk gördüğüm şeyler var, bu mücadele hayat boyu sürer
Biz Berk ve Şenay. İnsanın iç dünyasındaki bu dalgalanmalar o kadar insani ve tanıdık ki ☕🧠 Dönem dönem zihnimiz yorulunca ruhumuz bir sığınak, ritmik bir durulma alanı arıyor. Lisedeki o düzen zamanla değişebilir, bunda kendini suçlayacak bir şey yok ✨ Zihnin sana dur ve nefes al mesajı veriyor belki de 🎙️ Profilimizdeki chat alanına gelirsen bu değişimleri ve hislerini uzun uzun konuşuruz, bekliyoruz 🧚🏽♀️
Cevap
6Cevap
Ezan okunduğu gibi kıldın kıldın 5 dk oturum vs dedinmi şeytan vesvese veriyor sonra dedin gibi oluyor ezanı duydunmu abdest al zaten abdest alana kadarı zor
Abdest alınca gerisi kolay en zoru sabah ve yatsı helede akşam iş yorgunluguyla geldiysen
evet bunları biz de yaşıyoruz, normaldir, insanın en büyük düşmanı içindeki nefsidir, binlerce mesele var terbiyesi için, sen kendini bırakma, yoksa o ya da şeytan sana kalk namaz kıl demez zaten, sen mücadele edeceksin onlarla, kış zamanı yatsı ve sabah namazı daha kolay olur
sana tavsiyem:çok tembellik varsa da farzları bırakma kıl, teheccüd e uyan, insanlar bilmesin ama, nafile namazdır riya girmesin,2 rekat namaz kıl dua et,1 ay olmadan hayatında çok şey değişecektir
Geliyorduda devletteki dindarların götürdüklerini görünce onlardan olmaktan vazgeciyorum
Başkalarının hataları senin inancını ve ibadetlerini etkilemesi biraz saçma geldi bana
Cennet ve cehennem ı kabir azabı boşuna yok ama senin bunlara bakıp namazı terk etmen veya onlara benzerim gibisinden düşüncen vesvesde ibaret Her Müslüman olan karakteri sahibi olamıyor maalese
Ruhun istiyor, hergün 3 litre su içiyorsun, ruhuna haftada 1 kere su içiriyorsun olur mu? en azından farzları kılsan. hiç değilse gün de 1-2 vakit başlasan fena mı olur. Allah nasip etsin.
Hiiç gelmedi öyle şeylerle vaktim yok
Müslüman değilsen normal değilmi bu
Günde 5 vakit geliyor çok şükür
Allah'a şükür full devam
Ben hiç namaz kılmadım
Dini inancınız nedir
İslam
Bunu daha öncesinde düsündüm Müslüman olupta hiç namaz kılmayan biri varmıdır acaba diye ama cidden bu çok büyük bir kayıp
Bilmem ki namaz kılmak derken dua hepsini ezberlemedim surelerin abdest alıp Allah'dan birşeyler istediğim ona şükrettiğim olmuştur bu beni kötü bir müslüman yapmaz Allah ve kulu arasındadır
Kötü Müslümansın demedim ama bu sadece her müslüman için farz olan bir ibadet ama hiç namaz kılmamiş olman çok garip geldi Müslümansın sonuçta
Evet öyle ama benim yaptığım da namaz sayılır
Sayılmaz namaz farz olan bir ibadettir sonuçta dua etmek namaz gibi farz degildir
Neden sonuçta Allahla yakın olmak için yapmıyor musun arapça ezberleyip okumak yerine kendi dilimde allahtan istediklerimi söyleyip ona şükrediyorum illa kurallı mı olmalı
Bende senin gibi kulum boşuna isyan etme benim dediklerim benim sözüm değil sonuçta namaz farz ibadettir Dua ise farz değildir ve Türkçe bir şekilde dua edebilirsin ama Namazda okunacak dualar Kuranın bizaat arapça olarak indirilmesi den kaynaklı olarak arapça okunması Tüm ümmet için ortak bir ibadet olmasıdır
Sakın isyan etme dinde hükümde Allahın sonuçta
Sakin birakma devam et
Şeytana höst demeli
Herşeyi şeytanda aramamak lazım asıl tehlike içerkedi (nefis)
O zaman ona dw
Gelmez.
Bende kılmak istiyorum ama düzen sağlayamıyorum
Sıfıra indir
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?