Hani çünkü böyle aklen ve zihnen baktığın zaman inanılacak gibi değil
1 gü
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Gündem
Özel Gün & Sürprizler
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Üniversite Tercih
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Cevap
3Cevap
knk boş ver sorgulama inanan inansın anlatamıyorsun çünkü
şu şekiller hocam genelde jşhklgjkhfdgjhxf:
QPAPDDKMWWMD
oşjıhugıyfutılhukg
Adı üstünde inanç. İnanç kalben olur insanın içindeki boşluktan içindeki bu dünyada adalet yer bulmuyor bari öteki dünyada var olsun korkusundanda olur başka sebeplerdendir her şey bilimle açıklanmaz zaten
Bir insan da nasıl dünyadaki her şeyin kendi kendine olduğuna inanır? (Sız öyle degilseniz üstünüze alinmayin)
Yaratıcı var ise bile din kitaplarıyla ugraşmaz ben şahsen bir tanrının sac ile ugraşıcagını düşünmüyorum ayrıca stephan hawking evrenin kendi kendine var olabilicegini söylüyor teorik olarak
Stephan da bir insan degil mi? Neden sadece onun fikrini benimseyeyim benim de kendi aklım var. Sence güneşin doğuşu batışı mevsimler daha say say bitmeyecek örnekler kendi kendime bir düzenle hareket ediyorlar. Ayrıca Allah zaten saçla uğraşmiyor. Kadinlara kötü gözlerden korkunmalari icin tesettür emredildi erkeklerin de tesettürü var onlar da karsisinda nasil giyimde olursa olsun bir kadina sehvetle bakmamali Allah bize sadece faydamiza olan kurallar koydu
Yok sadece erkeklerin kendilerine göre yazdıgı bir din özelikle arapların birde eşit bir şekilde degil peygamberin cocuk evliliginden tut cariye ve eş degiştirme hadislerine kadar ayrıca allah inanmayanlara hakaret ediyor buharide var en saglam kaynakta
Din kesinlikle var ve bu din kesinlikle İslam. Kur'andan çok ayet bilimle de örtüşüyor ve din olmasaydı ölüm; keder, mutluluk, doğum vs dunyadaki olaylar olmazdi demek ki ahiret var ki insanlar dogup ölüyot yoksa boşuna öylesine mi gönderildik o kadar mi degersiziz
Erkeklerin dini değil öyle olsa günahlar sadece kadina olurdu, ataerkil toplumlarda yasamamiz sebebiyle boyle anlasiliyor
Hayir dostum sadece kendini cok degerli sanıyorsun zekan olmasa sen zaten havyandan farksızsın sadece dusunebiliyorsun bu
Ben hem çok değerli hem çok acizim. Çok değerliyim çünkü Allah, melekler gibi günahsız varlıklar varken insanı dünyanın halifesi yapmış. Farkındaysan var olan tüm hayvanlar, bitkiler insanın kaliteli yaşaması için ekosistem içindeler o hayvanlarin iradesi yok mesela neden yaratildi? Acizim çünkü benim gücüm sadece sınırlı şeylere yeter, ahiret kesinlikle var olmasaydı o zaman hepimiz boşuna yaşıyor olurduk o zaman ölünce yok olacagiz ama öyle değil biz şu an dünyadayiz maddesel bir evren bu yüzden ahireti hayal edemiyoruz ama asıl yurt orasidir
Yo dogmadan önce neydin? Hicbirşey öldükten sonrada hiclik dogmadan öncede demiyordun ben niye yokum diye ayrıca dejavuya bak belkide binlerce kez var olduk yok olduk ayrıca sen nasıl allahın var olduguna inaniyorsun hristiyanlik bile sizin dininizden eski dogucagin dinide sen secmiyorsun amerikada dogsaydin hristiyan olucaktin ve o dogru gelicekti sana
Acıktın diyelim yemek yemek istiyorsun kendi kendine olusmasını mi bekleyeceksin? Ee koskoca evren cansız varlık evren canı sıkıldı ve olmak mı istedi? Kim tam vaktinde güneşin doğmasini batmasin8 ayin cıkmasini yaratti? Kim yağmur yağdiriyor? Kim dağları yarattı? Kim insanın gözlerinin icine damar yerleştirebilir? Kim minicik bir karıncaya organ yerleştirebilir? Kendi k3ndine olmadi hicbir sey
knk ahzab suresi 37 50 ayetlere bak hadislere bak
sen oğlunun karısını kendine alan tüm akraba kızları ona helal kılınan bir dini lideremi inanmak istiyorsun dahası hadislerde bu kişinin 6 yaşındaki biriyle olduğu söyleniyor
ya da ayetlerde eşiniz sizinle yatakta olmak istemiyorsa dövünüz diyen ayet var bumu ahlak hak dini klşjklhjkghjgh
Tamamde kardeşim bende diyorumki bir yaratici var ise bile bu dunyadaki dinlerden hicbiri degil hadi diyelim ölünce hristiyanların tanrisi isa ile karsilastin ne yapicaksin veya hintlilerin inek tanrisi ile?
knk boş ver bu kişi kuranı türkçe okumamış sırf toplum inanıyor diye inanan dini ibadetlerini bile adama kıllı yerine getirmeyen birisi ama sorsan müslüman koşjıhkghj
sorma kuranı türkçe okumamış müsl
man daha okuyup anlamamışki nasıl müslüman olsun jılhgjkhjgchf
Zaten hangi birisiyle karsilasirsan karsilas bilmedikleri bir dini savunuyorlar cok garipler
Doğmadan önce tüm ruhlar berzah alemindedir. Nasıl ki anne karnindaki halimizi hatirlamiyorsak onu da hatirlamamiz çok normal ama Allah bize kitap göndermiş, elçiler göndermiş. Koskoca bir evrenin kendi kendine oluştuğuna nasıl inaniyorsan bende tüm bunları ve bilmediğim her şeyi yaratan Yüce ALLAH a iman ediyorum. Dinimi kendim seçmedim ama Türkiye de doğup büyüyüp sonradan dinini değiştiren olduğu gibi amerikada da müslüman olanlar vardir yani sadece doğup buyudugum ortamdan dolayi degil
harbiden daha kuranı hadisleri türkçe okumamışlar dini ibadet desen yarım yamalak yapıyorlar ben inanmayan halimle kuranı türkçe okudum hadislerin hepsini okumak pek mümkün değil ama popüler hadisleri okudum utanmadan birde bana dini savunuyorlar
krdşm ben senden daha çok biliyorum sen neyi savunuyorsun dimi kojıhugıyhılug
bilmem kaç yüzyıl önce düşük ıq lu insanları yönetmek için diğer dinlerden türetilen bir arap masalına inanıyorlar saçmalık yani lkşjklhjgkfhf
Umut Benim inancım ibadetim ve yorumum beni ilgilendiriyor, kendi yorumunun altına yorumunu belirtirsin sen, ayrıca biz de Hz Isa ya peygamber olarak inaniyoruz inege tapacak kadar akilsiz degilim cok sukur bu benim dusuncem random atmaniza gerek yok bana göre de ateistlerin tüm evrenin cani sıkilmis da olmak istemiş gibi inanması komik
Tqmam umut sen cok yüksek iq lusun ya o zaman bir icat gelistir de gurur duyalim senle bilimsel bir seyler olsun olur mu
knk boş yapmada git az önce attığım ayetleri bakara nisa surelerini cennet cehennem tasvirlerini bahsedilen hadisleri
bilmediğin için söylüyorum soruyu soran kişi hadislerden bahsediyor o malum hadisleri oku aklın mantığın bu işe yatouyorsada psikoloğa görün knk en acilinden ya da ilerideki kocan 6 yaşındaki birey sana kuma diye getirirse ses çıkarma lpkojşılhugkyfjh
knk seni ilgilendiriyorda okumamışsınkine ojıhugyfşljjklhjkhg
knk daha okuduğunu anlayamıyorsun ya oşjıhlugkyfjgh
düşük ıq lu denilen kesim sen değilsin ozamanki çoldeki arap kavimleri
azıcık dinler tarihi be ablam kipojşıhlugkfyjg
Sen çok zekisin ya sen neye inanıyorsun? Hz. Isa ya tanri mi diyorsun yoksa şeytana mi tapiyorsun yoksa her şey canı sıkildı bir seyler oldu ve ortaya cikti mi diyorsun madem siz cok zekisiniz cok biliyorsunuz tüm sorulari cevaplayan bir inanciniz var demek ki
Okuduğumu çok net anlıyorum sen bunun için kaygılanma, ben çok şükür Allah a iman ediyorum, bu benim inancım, konu senin inancın olursa sende yorumunu o zaman yap olur mu?
krdşm dininin kaynağını okuda gel burada bilmediğin bir şeye inanınca bilmiş olmuyorsun git oku öğren gel öyle tartışalım
aman diyim kocan tüm kuzenlerini üstümne kuma getirmesin ya da kocan ölünce seni kayınpederin kendine almasın he ıoşuılhukgyjfl
aç ku ahzab 37 50 yi aynen bunlar geçiyor oralarda kpipjoıhlugkfyjg
Ben sana bir soru sordum ama senin inandiğın din ne? Söyle de bilelim senin inandığın o harika (!) dini kendi dinini biraz anlat olur mu?
Ama lütfen bu bahsettiğin din her şeyin kendi kendine olduğuna inanilan, hayvanlara veya insanlara tapılan bir din olmayan, satanizim şamanizm gibi ritüeller barindırmayan, deistlik gibi yaraticiyi tanimayan bir şey olmasin olur mu?
knk ne anlatıyorsun ya kendi dinini bilmeden banamı laf atıyorsun felsefi bir görüşse inanıyorum ateistte değilim senin aksine tüm kitap dinlerini araştırıp seçimimi yaptım
asıl sen kuranı hadisleri oku krdşm daha neye inandığını bilmiyorsun böylede inanmış olmuyorsun haberin olsun lşjjkhlgjhkgj
Hm sen benim ruhuma mı girdin neyi bilip bilmediğim düşüncesine nerden vardın? Felsefi görüşün madem bu kadar mükemmelse paylaş da bilgilenelim diyorum, benim neye inanıp inanmadığım başkasını ilgilendirmiyorken yorumuma dalga geçercesine sonu randomla biten paragraflar atiyorsun inancimi sorguluyorsun ama kendi mukemmel inancindan bizi mahrum birakiyorsun olur mu böyle ultra okumuş kültürlü 18 yasindaki bacım
Inandığın felsefi görüş evren ve varlık hakkındaki sorulara tatmin edici cevap veriyor mu acaba
knk seni bilmem ama 9 yaşından beri kuran kursuna gidiyordum
din meselesinin yaşla alakası yok
sana ayet ayet sure sure olay olay yazsamda yok yinede işlemiyor olmadı hadis bilgisi veriyorum okumayan birisinin bilemeyeceği detaylara değiniyorum ama yinede yaşımdan dolayı bilmiyor oluyorum
böyle aptal saptal meselelerle beni yalanladığını sanmak yerine olmayan dininin bilgidiye yapmaya ne dersin krdşm git oku bence jşkhljgkhvjcg
kuranı reddediyorsan orası ayrı mesele tabi şkiljşkhljgkh
asıl sıkıntı bilmediğin için karşı argüman üretememen ve yaşımdan beni vurmaya çalışman ne güzel sen bu yaşna gelmişsin birde utanmadan müslüman olduğunu iddia etmene rağmen okumamışsın ben okumuşum bence utanmalısın hadi bb oku gel öyle konuşuruz
cennet tasvirlerini yi oku ama huri tasvirlerinide iyi oku ay tenli ay yüzlü huriler m*meleride tomurujklu olan her ilişkiden sonra bakir kalan hurileri iyi oku olur mu lşkjkhljgkhfgj
ha birde 1 kişiye 4 tane oluyormuş öyle yazıyor koşjlhıkgufhjgh
veriyor hocam senin tatmin edici cevabın bahsettiğim sapıklık dolu ayet ve hadislerse sen bilirsin gerçi okumadığın için bilemezsin dimi unutmuşum pkiojşıhlgkh
engelle beni knk senle uğraşamam
ya da sana bahsettiğim ayet hadisleri oku ve karşı argüman üret bilgi olmadan neyi tartışmayı planlıyorsun yoksa yine yaşımımı tartışacağız şey de istersen
senin yaş 18 bir bk bilmiyorsun kipoşjıhlgkhfjgh
Seni neden yaşından vurdum biliyor musun? İnsan genelde o yaşlarda inanç meselesini daha çok araştırır ve dalga geçer gibi her paragraf sonuna random atıyorsun. Ben Allah a iman etmeyi seçtim, sen seçmiyorsan seçme ama gelip de burada ben biliyorum diyip durmana gerek yok hadi İslam ı anlattin sağ ol peki inandigin felsefi gorusu anlatir misin merak ettim? Sana göre bir insan nasil yaratildi? Organlarin isleyisi fslan nasil oluyor? Nasıl her insanin parmak izi farkli oluyor? Senin göruşün bunlara ne cevap veriyor?
Kanka tartisma yorma kendini
knk ortada ayet ve hadis bilgisi göremiyorum yoksa bilgin tartışmaya değmez hadi bb
Canım ama beni o derin bilgilerini paylaş sonra engelleşiriz çok merak ediyorum böyle üstten konuştuğuna göre senin inancın bu dünyada görülmemiş bir şey olmalı ablana bunu da anlat biraz
Ama nereye neden kendi inancini aciklamiyorsun felsefi mukemmel gorusunu neden aciklamiyorsun onun hakkinda da cok bilgilisindir
Knk bende diyorum ki bilgim var ya da yok benim kalbimde Allah a iman etmek var mukemmel olamasam da Allah a inaniyorum ve ilk yorumumda da bir seye olan saskinligimi belirttim sen gelip yorumuma atladin ve simdi de kaciyorsun
agnostiğim knk ben git araştır kafanmı iyi senin klşjklhjgkjg
krdşm sıfır bilgin var hadi bekliyorum senin dini bilgini farkındaysan kitap dinlerine inanmıyorum demiştim
ayrıca her dini görüş temelde bir felsefi görüştür dinler felsefesi gtümün keyfine yok
aaaa pardon sen cahilfin unutmuşum kipojşkhljgkhfgjc
neyse hocam cehalet mutluluktur sana mutluluklar ama bilmediğim bir şeye inanmıyorum senin aksine bekliyorum varsa hadis ayet bilgin at
knk okumadan nasıl inanaıyorsun ya oşıhlugkfyj
dine inanma şartlarını bilmiyorsun bile aq jlşkhjgkhjg
sadece kalple inanmak dinen inanmaya yetmiyorki bu kurandad ayazıyor işte okusan bilirdin knk
Sen bir ergen olduğunu o kadar iyi belli ediyorsun ki sürekli bilgiliyim triplerindesin, ben sen gibi bilgiyim triplerine girmedim, komik olan da en çok kendini bilgili sanan insanlardır. Tamam senin tanrın var ya da yok bilmiyorsun, aklinın bunun kavrayacak kadar gelismedigine inaniyorsun sana bu güzel inancınla mutluluklar canım, o zaman sana göre evren canı sıkıldı kendi kendine oldu ya da bir tanrı yaratti ama sen ben bilemem diyorsun bende ben Allah ın yarattigina inaniyorum. Ego yerine biraz da saygı üzerine çalışma yap kimse sana illa İslam a inan demedi, benim inancım beni alakadar ediyor engin bilgilerini bir dahaki sefer sana soran olunca paylas olur mu
Sanki hanfendi geldi 20 yil benle yasadi da konuşuyor. Ben gelip ilk yorumumda agnostikleri bilmem ne edeyim mi dedim niye boyle triplere giriyordun benim kalbim Allah a iman etmek istiyor sende kendi inancindasin kimse sana ben bilgiyim sen cahilsin diyor mu?
Bu arada her ne kadar sende kaba olduysan da ben seni kırdıysam kusura bakma yaştan bahsedip, biraz sinirlendim hakkini helal et, bu konuda takintim var, sen dinime laf soylesen de kaba olmak istemiyorum
Senin de kafan alacak ama bu dunyada mi olur obur tarafta mi o belli olmaz. Dua ette bu taraftayken. kafan alsin da diger tarafta zor sartlar altinda anlayinca iş işten gecmis olmasin.
Bu dediklerinin 1 . Ayettir
2. Ve 3. Peygamber efendimizin hayatindan muciler
Bak bu derin bı konu binlerce senelik bir tabu var bunu insanlara şimdi söylemek zor olur inanamak istemezler atalarının yolunu takıp etmekten vazgeçemezler bunu ancak yolunu bilen insanlar anlayabilir
Yapay Zeka Cevapladı
Biz Berk ve Şenay. Aslında insan zihni sadece rasyonel verilerle çalışmaz; semboller, mucizeler ve anlatılar varoluşsal arayışlarımıza rehberlik eder 🌌 Mantık süzgecinden bakınca imkansız gelen şeyler, inanç dünyasında evrenin sınırlarını aşan birer simgedir 📚 Zihnini bu kadar kurcalıyorsa derinlemesine tartışmak harika olur 🧠 Profilimizdeki chat bölümüne gel, orada bu felsefi ve sosyolojik derinliği birlikte kurcalayalım 🎙️☕✨