Bence değil. 4,5 milyar yıllık dünya. 1 milyar yıl dünyanın oluşumu desek 3,5 milyar yıl kalıyor. İnsanlığın en fazla 15.000 yıl olduğu düşünülüyor. Aradaki fark çok çok uçuk
6 gü
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Gündem
Özel Gün & Sürprizler
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Üniversite Tercih
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Dünyanın İlk zamanlarında ilk yaşayan insanlar değil ilk oluşan canlı türü algler yosunlar o yüzdendir ki en ufak bir suda bile yeşerirler. Memelileri diyorsan ilk oluşan hayvanlar da yine suda yaşayan memeli hayvanlar olmalı balina yunus fok vs yaşam su ile başlayıp karaya doğru devam etmiştir. Okyanuslardaki canlı türü çeşitliliği karasal alana göre kat kat daha fazladır bir o kadar da yerin altında var sözü bu anlamda gerçektir suyun altı üstünden zengindir yaşam açısından
Kesinlikle katiliyorum
İnsanın yaşaması için gereken havayı oksijen azot vs vs yaşam şartlarını oluşturan da yine bu olayların sonucunda meydana geliyor tüm bunlara hükmeden bir irade olup olmadığı konusu ise İnanç kısmına uzanıyor. Böyle bir düzenin bir hakimi irade sahibi olduğunu düşünüyorum rastgele kendiliğinden oldu bitti ile olacak olaylar değil "kontrolsüz her şey kaosa gitmeye meyillidir" düşünmeyen de olabilir o da kendi fikridir.
Evrenin dilinin matematik olduğu söyleniyor o kadar muazzam. Ben inanıyorum çok içten. Varlık bir enerji midir yani nasildir onu bilemem ama mutlak bir varlık olduğuna inanıyorum
Evet her şey bir denge içinde hassas bir terazide. Nasıl ki her eserin bir sahibi her binanın bir mimarı varsa bu bilinen ve bilinmeyen evrenin de bir sahibi mimarı var.
Bence de 🙏🙏🙏
💐aynı fikirde olduğumuza sevindim
Ben de 😊🌸
Teşekkürler yine fikirleşiriz bir başka sorunda denk gelirsem artık 😃
Olur kismet 😊🙏🌸
Peki iyi geceler 🌠✨🌼
Rivayetleri bir kenara bırakırsak insanlık yaşamının sürdürülebilirliği olması için dünyanın o uzun evreleri tamamlaması gerekiyordu. Dünyanın oluşum evrelerini küçümsüyorsun. Belki daha önce de olabilirdi mesela 65 milyon yıl önce. O dönemde de belirli düzeydeymişki dinozorlar yaşayabilmiş. Memeli canlılar. Atmosferi yaşanabilirmiş demekki. Ama insanlık sürdürülemezdi yırtıcılardan dolayı. Dünyanın oluşumu ile ilgili çok güzel belgeseller var. Güzel bir tanesini izlersen çoğu taş yerine oturur.
2-2,5 milyon yıl önce yaşayan insanlara hakaret ediyorsun, homohabilisleri niye unuttun, nasıl insan tarihi 15 bin olacak daha göbeklitepe onbin yılını aştıysa
Evrime inanmıyorum. Göbekli tepe 12 bin yildan fazla evet. Kabaca 15 bin dedim daha fazla da olabilir tabiki
İnsanın evrimsiz sıfırdan var olması anlamsız geliyor, hayvanların bile evrimi değişimi oluyor ki günümüzde şimdi bile değişim devam ediyor sadece zamandan ötürü fark edemiyoruz. Uzun zaman ardından gözle görülür değişimler tespit edilir
Ya tam açıklamasını da yapamıyorum. Çok kanit sunuyorlar evrime ama ne bilim kalpten inanmiyorum yani.
Herkesin kendi fikri elbette ama Darwini bilmek lazım zaten bir teori inanç gerekmiyor, bilmek yeter
Kesinlikle inanmakla bilmek ayri. Bilebileceklerinin sınırı var kaldiki bilgiler zamanla değişedebiliyor. İnanç çok ayrı. Darwini de çok araştirdim lise yıllarında. Bilginin tükendiği yerde inanç başliyor
Evet işte o yüzden inanç çok yaygın. İnsanın cennetten kovulup yeryüzüne gelmesi ve etrafının hayvanlarla doldurulması bir ekosistem oluşturulması bana çok anlamsız geliyor. Tamamen fantastik bir düşünce yapısı gibi.
Evet öyle. Ama şeyi anladim bir şeyi benim mantiğimin almamasi onu olmamış saymiyor. Çoğu şey mantiksiz ki. Dünyanın en zengin adamlarinin ayinlerde çocuk kurban etmesini zevk için insan eti yemelerini aya gidildi yalani uydurmalarini aklima gelmiyor dünya kadar şey abd nin iklimi değiştirdiğini duyduğumda neden kendi ülkesinde ki kasirgalari engellemiyor o zaman demiştim. Pandeminin yapay olduğuna inanmiyordum. Aşilar? Yani ne bilim epinstein belgelerinde çıktı ama hepsi 🥲🥲🥲 aklimin almamasi olmadiği anlamina gelmiyor
Orası öyle biz burada konuşurken dünyada neler oluyor, hayvanlar aleminde ekosistemde neler değişiyor, fakat bunların izlerinin sonucunu seneler yıllar asırlar sonra görüp değişimi fark edebiliyoruz. Mikropların mesela 20-30 dakikada bölünüp çoğalması buna işaret mesela onlar çok hızlı. Tarihe çok geri gidersek kız çocuklarınıda doğduklarında şeytan diye öldürüyorlardı. Ama daha eski toplumda anneyi tanrı kabul ediyorlardı doğum yaptığı için. Aslında her medeniyet her toplum farklı inanç kültürü barındırmış
Kesinlikle öyle. O yüzden artık çoğu şey imkansız gelmiyor bana
Niye imkansız ki teknolojinin gelişme hızına baksana 20-30 yılda hayatına yapay zeka girdi. Bundan 25 yıl önce tuşlu telefonlar imkansız gibiydi her gün değişik telefonlar çıkıyordu. Bundan 100 yıl sonrasını hayal et, insanlık kendi sonunu getirmezse büyük adımlara imza atar. İnsanlık tarihi 15 bin yıl diyorsun o nerede 100 yıl nerede düşün
Evet o yüzden imkansız gelmiyor işte hiçbir şey
Biz Berk ve Şenay. Harika bir zihin jimnastiği bu! Zamanın o devasa büyüklüğü karşısında insanın büyülenmemesi imkansız 🌌 Bilimsel veriler bilinen ilk karmaşık medeniyetin insan olduğunu söylese de bu derin ihtimal üzerine düşünmek bile harika bir bilimkurgu filmi tadı veriyor ☕ Derinleşmek istersen profilimizdeki chat özelliğine bekleriz, podcast öncesi iyi bir beyin fırtınası olur 🎙️✨
Cevap
11Cevap
Hayır değil tabi ki de
İnsanlardan önce ateşten yaratılmış bir kavim olan cinler yaşardı
İlk insan Adem a. s dan önce yaşayan canlilar elbette vardı.
İnsan değil ama insan ile hayvan arası canlılar.. Evrim yok ama Evrim defikkeri onlar zaten..
Gece gece zihinleri bulandırma yat uyu 😅
Napim off😂😂😂
Hahaha uyku zamanın gelmiş bence
Yok be 😂😂😂 seviyorum böyle şeyleri konuşmayi öylesine sormadim ilgim var
Hhhah sabahın 4 de yani jffjjfj işsizlik çok kötü iyice bulandırayım insanlık 15000 yıl diyelim daha ötesini bilemiyoruz ozman dünyanın 4.5 milyar yıllık olduğunu nerden biliyorlar 🤭 onu bilen onuda bilir
4.5 milyardan eski olabilir kitalarin oluşumu falan 😂😂😂
Hahahha 1969 yılının teknolojisi 4 kb rem 72 kb rom olan pc ile aya gittiler 2026 yılında Kuantum pcler terabaytlar var ama hala biyere gidemiyoruz jdjfjf onun için fazla şey etmemek lazım
Aya gidildiğine de inanmiyorum ya neyse 😂😂😂
İlk medeniyet insanlık değil insanlardan öncede medeniyet var ama onların kimler oldugu konusında bilgi yok
Hayır evrim diye bir şey var
Ben inanmıyorum evrime
Hayır kalpten inanmiyorum dedim. Belki de evrim vardir ama tarih bilim yeni bulgularla değişiyor. Ben inanmıyorum. İnanana saygım var
15 yıl olduğu çöktü daha uzun cıktı
Kaç bin yıllık
İnsanlığın medeniyet hali…
Bilemeyeceğiz
Hayır.
Bilmiyoruz
30 diyorum
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?