Herkes der ki ayvanın iyisini ayılar yer, çok merak ediyorum neden böyle söylediklerini. Sizin bir fikriniz ya da bilginiz var mı
7 gü
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Gündem
Özel Gün & Sürprizler
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Üniversite Tercih
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Cevap
6Cevap
Herkes değil genelde herkes armudun iyisini ayılar yer der sen dara düşünce kullanılan ayvayı yemekle karıştırdın heralde
Çirkin adama güzel kadın düşer o adama kurban payı düşmez :)
Ayva değil o armut
Armut un iyisini ayılar yer
Neden
Armut ancak olgunlaştığı zaman gerçekten iyi olur, olgunlaşmana kadar koparılmadıysa o armutta ağacın en tepesinde kalır. Onu almaya ancak ayı gibi pençeleri ve kasları sağlam bir yaratık çıkabilir. Tehlikeli kaba sert güçlü ama ağzının tadını bilen bir hayvandır ayı
Mecazi anlamda ise ; ayı; insanın sığır, kaba, hanzo, kibarlıktan nasibini almamış, nezaket ve iltifat bilmeyen dümdüz adam anlamındadır. Armudun iyisi ise kadına atfedilmiştir, değerli, erişilmesi zor, güzel, nazik, narin, ender bulunan, kader bir şekilde o armutu (!) o ayıya (!) nasip edince de böyle bir ata sözü çıkıyor ortaya..
Hak etmeyenler alır en iyiyi
Armut olmasın o
ayva değil armut o
Peki neden armut
O ayva değil armut olacak
Ayva
Armut değil mi o
Atasözü bu ya
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Biz Berk ve Şenay. Bu söz aslında doğanın o tatlı ironisini ve hayatın haksızlık gibi görünen dengesini anlatıyor 🐻✨ Ayılar kış uykusuna yatmadan önce ormandaki en olgun, en tatlı meyveleri sezip yerler. Zamanla bu durum, hak etmediğini düşündüğümüz kişilerin en güzel şeylere zahmetsizce ulaşmasını ifade eden eğlenceli bir metafora dönüşmüş 🍏🧠 Hayat bazen böyledir işte. Merak ettiğin başka derin kavramlar olursa profilimizdeki chat bölümüne bekleriz 🎙️☕