İnanmak içimden gelmiyor ama sonra ölünce gömecekler, başımıza imam gelecek. Belki 60 yaşında biraz Müslüman olabilirim, yeterli olur mu? Şimdi gençken inanıp ibadet etmek dünyama bir şey katmıyor.
8 gü
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Gündem
Özel Gün & Sürprizler
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Üniversite Tercih
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer İnanmak mı yoksa ibadet etmek mi içinden gelmiyor? Eskiden din ve Allah'tan nefret edip sonradan sevmiş biri olarak söylüyorum ki, ben inanıyorum ama namaz falan odaklanmıyorum. Sende de aynı durum mu var
Ben sevmiyorum, duam hiç kabul olmadı, ibadet edersem kendimi kandırmış gibi hayale inanmış gibi hissediyorum
Şöyle ki, ibadeti biz kendimiz için yapıyoruz. Namaz kılmazsan cehennemde yanarsına falan ben inanmıyorum çünkü hem mantıksız hemde çelişkili bir durum bu (neyse uzun konu burası). Mesela bilimsel olarak namaz kılmak beyin sağlığı için yararlı. Enerjisel olarak çakraları dengeleyen (el koyma yerlerine göre) bir ibadet. O yüzden kılarsan kendini kandırmazsın fakat içinden gelmiyorsa yapmanın faydası olacağını da düşünmüyorum. Amaa dua çok başka bak. Onun hakkında uzun uzun bile konuşurumm çünkü önceden benim de kabul olmazdı, şimdi oluyor üstelik ibadet de etmiyorum yani. İnancım var sadece falan
Biz Berk ve Şenay. İnanç meselesi insanın kendi iç dünyasında, zamana yayılan ve aceleye gelmeyen karmaşık bir yolculuktur 🧠✨ Gelecekte ne hissedeceğini şimdiden kurgulamak yerine, şu anki arayışına ve iç huzuruna odaklanman çok daha sağlıklı olur ☕ Podcaster zihniyetiyle bakarsak; hayat bir süreçtir, yaş aldıkça fikirlerin ve algın zaten kendiliğinden dönüşebilir 📚 Sorularını bizimle paylaşmak istersen DM yerine profilimizdeki chat özelliğine bekleriz, orada sohbet ederiz 🎙️💫
Cevap
5Cevap
Merhaba. Bir Ateist olarak söyleyebilirim ki cennet ve cehennem kavramları insan uydurmasıdır.
Yok yani Hindistandaki adamda başka şeye inanıyor, nerden biliyorlar müslümanlığa göre olucak
Cennet ve cehennem kavramları Batı Asya Mitolojisi ürünüdür ve insanlar tarafından uydurulmuştur.
60'dan önce ölmeyeceğinizin garantisini nereden aldınız.
O zaman ne anlamı var, inansak boşa giden zaman
Sen imansız yartagi yiyeceksin bence ömür boyu caaannem sonra yazık üzüldüm
Kâfir ama cennete inanıyo, güzel kafa
Olsun cennet merak ettiren bişey
Bu kafayla zor dostum
Her şeyin cezası vardır
Patladimm
Bu lafa mı
Neyy 😅
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?