Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
34Cevap
11 güBurada kritik ayrım “psikolog” mu, “klinik psikolog” mu ve işletmenin hangi ruhsatla faaliyet gösterdiği.
01 Yorumla
Soran11 güNe olarak gösteriyorsa göstersin psikolog iş yeri açamaz yasak
Gizli Üye(30-35)11 güpsikolog iş yeri açabilir. danışmanlık merkezi adına yasal olarak mani değil.
spirütüel koçlar bile açıyor. yaşam koçları açıyor psikolog neden açamasın130 Yorumla
Soran11 gü2025 yönetmenlikle yasaklandı o
Cevap sahibi11 gümeslek yasası olmadığı için engelleyen hiç bişey yok.
Soran11 güMart 2025'te yürürlüğe koyduğu "Sağlık Meslek Mensuplarının Serbest Meslek İcrası Hakkında Yönetmelik"
Soran11 güKlinik psikoglara tanındı sadece
Cevap sahibi11 güklinik psikologsan sağlık bakanlığına tabii olmak. zorundasın o yönetmeliğie göre. psikolgsan danışmanlık merkezi der açarsın yerini. belediyeye tabiisin sağlık bakanlğıına değil
Soran11 güBen bu kişiyi il sağlık müdürlüğüne şikayet ettim test terapi yapıyor doktor takviminde iş yerini yazmış bide
Soran11 gübu şahsı danısmanlık merkezi adı altında klinik işletiyor ama resmen
Cevap sahibi11 güyapabilir gayet. dediğin yasa klinik psikologları kapsıyor. onu kapsamıyor. bir de ne istiyosn ki o kadar piyasada şarlatan var gerçek psikoloğu mu kafaya taktın
Soran11 güBu arada 2025 deki yönetmenlik psikoloji lisans mezunlarını da kapsıyor yasak yani sadece klinik psikolog açabilir
Soran11 güBak bağımsız iş yeri açmak için şu an yüksek lisans şart
Cevap sahibi11 güBu Yönetmelik yalnızca "sağlık meslek mensubu" statüsündeki klinik psikologu kapsıyor. Yönetmelikte sayılan meslekler (klinik psikolog, diyetisyen, hemşire, fizyoterapist, dil ve konuşma terapisti) 1219 sayılı Kanun'un ek 13. maddesinde tanımlı "sağlık meslek mensubu" statüsündekiler. Klinik psikolog = psikoloji lisansı + klinik psikoloji yüksek lisansı yapmış kişi.
Sadece lisans mezunu (yüksek lisanssız) psikolog bu tanıma girmiyor, dolayısıyla:
İl Sağlık Müdürlüğü'nden "sağlık meslek hizmet birimi" ruhsatı alamaz/almaz — çünkü bu yönetmeliğin muhatabı değil.
Açtığı yer "psikolojik danışmanlık merkezi" / "danışmanlık merkezi" gibi bir işletme olur, Sağlık Bakanlığı'na değil, normal ticari işyeri statüsünde belediyenin işyeri açma ve çalışma ruhsatına tabidir.
Cevap sahibi11 güo okul taarfından öğretilmiş bir şey. öyle bir şart yok.
Soran11 güAncak 29 Mart 2025'te yürürlüğe giren "Sağlık Meslek Mensuplarının Serbest Meslek İcrası Hakkında Yönetmelik" bu boşluğu tamamen kapattı: [1] (https://paksoy. av. tr/2025/04/saglik-meslek-mensuplarinin-serbest-meslek-icrasi-hakkinda-yonetmelik/) Belediye Ruhsatı ile Terapi/Danışmanlık Artık Yasak: Yönetmelik, içinde herhangi bir psikolojik destek, danışmanlık veya terapi hizmeti verilen tüm yerleri Sağlık Meslek Hizmet Birimi (SMHB) olarak tanımladı ve Sağlık Bakanlığı iznine tabi tuttu. Belediyelerin tek başına bu alanda ticari ruhsat verme yetkisi fiilen ortadan kalktı. [1] (https://clinisyn. com/blog/psikolojik-danisman-merkez-acmak), [2] (https://www. facebook. com/PsikolojiAgi/posts/-psikoloji-lisans-mezunlar%C4%B1-i%C3%A7in-%C3%B6nemli-duyuru29-mart-2025te-y%C3%BCr%C3%BCrl%C3%BC%C4%9Fe-giren-yen/1090150573131277/) Serbest Meslek Hakkı Sadece Klinik Psikologlarda: Yeni mevzuata göre bu şahsi birimleri (ofisleri) açma ve serbest meslek icra etme hakkı yalnızca Klinik Psikolog unvanına (lisans + klinik yüksek lisans) sahip kişilere verildi. [1] (https://www. facebook. com/PsikolojiAgi/posts/-psikoloji-lisans-mezunlar%C4%B1-i%C3%A7in-%C3%B6nemli-duyuru29-mart-2025te-y%C3%BCr%C3%BCrl%C3%BC%C4%9Fe-giren-yen/1090150573131277/) Şirket Çatısı Altında Açmak da Yasaklandı: Eskiden lisans mezunları bir limited veya anonim şirket kurup, şirketin faaliyeti üzerinden merkez açabiliyordu. Yeni yönetmelikle tüzel şirket çatısı altında bu tarz birimlerin açılması ve oda paylaşımı gibi modeller de tamamen yasaklandı.
Soran11 gü2025 ten önce olmayabilir ama şu an mevzuata göre çıkmış
Cevap sahibi11 güyanıltıcı bilgi. Psikologlar sağlık meslek mensubu statüsüne girmiyor. Klinik psikologlar giriyor.
yerini yaşam koçuyum diyerek açabilir oraya ünvanını koyar. tabelaya psikoterapi yazmaz. bitti
Soran11 güTamam da canım bu Psikoterapi ve test yapıyor kendi adına iş yeri açıp bu klinik şeklinde işletmeye giriyor
Cevap sahibi11 gütableya danışmanlık yazacak ve sen ispat edemezsin ki. test yapma hakkı var bu arada
Cevap sahibi11 gübu çocuk senin sevgilin de aldattı mı seni?
Soran11 gü1219 sayılı Kanun'un Ek 13. maddesi ve Sağlık Bakanlığı mevzuatına göre kurallar nettir: [1] (https://sahindogan. av. tr/yayinlarimiz/psikologlar-ve-klinik-psikologlarin-hukuk-duzeni-icinde-degerlendirilmesi/) Test Uygulama Yetkisi: Zekâ, kişilik, gelişim veya nöropsikolojik testler gibi nesnel ölçüm araçlarını uygulamak, yorumlamak ve bunlara dayanarak psikolojik değerlendirme raporu hazırlamak klinik psikoloğun yasal yetki alanıdır. [1] (https://sirpsikoloji. com/psikometrik-testler), [2] (https://sahindogan. av. tr/yayinlarimiz/psikologlar-ve-klinik-psikologlarin-hukuk-duzeni-icinde-degerlendirilmesi/) Bağımsızlık Sınırı: Yüksek lisans yapmamış bir psikolog, bu testlerin eğitimini sertifika programlarıyla dışarıdan almış olsa dahi tek başına şahsi ticari ofis açıp bu testleri ticari bir hizmet olarak satamaz. Ancak ruhsatlı bir sağlık kuruluşunda (hastane, tıp merkezi) veya bir klinik psikoloğun kurucusu olduğu ruhsatlı bir birimde uzman gözetimi altında testörlük yapabilir.
Cevap sahibi11 güyaptığın da ispat edemezsin ki
Cevap sahibi11 güsoruyu beğenim mesaj at ya doldur burası
Soran11 güYa herkese açık yayınlamış zaten
Cevap sahibi11 gühiç bişey yapamazlar
Soran11 güNasıl yapamazlar yasak
Cevap sahibi11 güher neyse sıkıldm
Soran11 güBeğeni gelmedi
Soran11 güPsikolog zaten Manipulatordu
Soran11 güYa üstüne tıklıyorum olmuyor niye
Cevap sahibi11 güçıktım
Soran11 güAttım takip
Gizli Üye(36-45)11 güSor buradan. Lütfen özele gel diye ısrar etme!
03 Yorumla
Soran11 güYa lisans mezunu psikolog klinik açmış işletiyor test terapi yapıyor bu nitelikli dolandrıcılıga girmiyor mu
Cevap sahibi11 güİhbar et
Bilmiyorum.
Soran11 güBide milyon tane serfikası var
Buyur sor tabiki.
07 Yorumla
Soran11 güYa lisans mezunu psikolog klinik açmış işletiyor test terapi yapıyor bu nitelikli dolandrıcılıga girmiyor mu
- 11 gü
Ben mali müşavirim. Mükellefim var. Psikolog ona açılır yapar iken öğrendim için yazıyorum. Kendi kliniğini açabilmesi için en az lisansüstü yapması gerekiyor. O zaman sağlık bakanlığı izin veriyor. Lisans mezunları da bu tip klinikler de psikolog unvanını kullanarak çalışa biliyorlar.
Soran11 güKendi adına psikolojik danışmanlık açmış test terapi yapıyor birsuru milyontane
Soran11 güBide milyontane serfikası var
Soran11 güBana da şey işine bak dedi 2022 de açtım lisans mezunuyum 2022 de yasak değil dedi
- 11 gü
2022: Psikoloji lisans mezunu bir kişinin kendi ofisini açıp psikolog olarak danışan görmesi uygulamada mümkündü.
2025 sonrası: Yeni sağlık meslek hizmet birimi düzenlemesi geldi ve burada klinik psikolog açıkça kapsama alındı.
2026: Sadece psikoloji lisansına sahip kişinin kendi adına Sağlık Bakanlığı kapsamında sağlık meslek hizmet birimi açması mümkün değil.
11 güruhsati yok ki acmaya sonuçta
01 Yorumla
Soran11 güEvet nitelikli dolandırıcılığa girmiyor mu
Diğer konusunda 1b cevap paylaştı. sorabilir miyim demekle olmaz
01 Yorumla
11 güSor bakalım bakıyoruz
00 Yorumla
11 güGünaydın, buyur
00 Yorumla
11 güHadi sor bakalım
00 YorumlaGüzel bişi sorabilirsin
00 Yorumla
11 güİstediğini sor lo
06 Yorumla
- 11 gü
O kadarını nerden mevzuatları var açma hakkı var mı bakanlıktan sorman gerek
Soran11 güYa hepiniz mi cahilsiniz anlamadım lisans mezunu psikolog iş yeri açamaz bu hak sadece klinik Psikolglara verilmiştir
Soran11 güBen onu sormuyorum nitelikli dolandırıcılığa giriyor mu dedim
- 11 gü
Mal biliyorsan neden soruyorsun
- 11 gü
Bas git
11 güDinliyorum.
04 Yorumla
- 11 gü
Gerekli belgeleri alıp onaylandıysa sorun yok bence
Soran11 güKlinik açmak için yüksek lisans şartı var?
Soran11 güBu kadar saf olmayın
Tamam sor
01 Yorumla
- Diğer konusunda 567 cevap paylaştı.
11 güİki şey soe
08 Yorumla
- 11 gü
Şikayet etcen
Soran11 güBide milyon tane serfikası var
- 11 gü
Ugraşma o zaman
Soran11 güNeden
- 11 gü
Harcarlar seni
Soran11 güÖrgütler zaten de banane polis bulur
- 11 gü
Sen bilirsin
Diğer konusunda 1,1b cevap paylaştı. Sor tabiki
08 Yorumla
Soran11 güLisans mezunu psikolog klinik açamaz yasak
Soran11 güYüksek lisans şart
Soran11 güNitelikli dolandırıcılığa girmiyor mu
- Diğer konusunda 1b cevap paylaştı.
11 güOlur sor
04 Yorumla
- 11 gü
Tamam da seni neden ilgilendiriyor
Soran11 güBenim özel hayatımı ihlal etti ama kanıtım yok
- 11 gü
Tkpat detaylı anlatır mısın
- Diğer konusunda 514 cevap paylaştı.
11 güGünaydın.. Sor tabi.
07 Yorumla
- 11 gü
kanuna uygun değil.
Soran11 güNitelikli dolandırıcılık olur mu
- 11 gü
dolandırıcılık olarak nitelendirilmiyor sanırım.. ama suç
Soran11 güO zaman bizde açalım dolandırıcılık değil diyelim maddi manevi kazanç var nasıl dolandırıcılık değil saka mısınız siz🤦♀️
- 11 gü
Çok biliyorsan neden soruyorsun ki? Sen mi şakasıın?
Sana olmadığını söylüyorum bilmişlikle ukala cevap veriyorsun.
Soran11 güKanunu sen koymuyorsun güle güle avut kendini bu şekil
11 güSor bakalım bekliyorum
01 Yorumla
- Diğer konusunda 2,3b cevap paylaştı.
11 güTrol değilsen sor
02 Yorumla
- 11 gü
İlgi alanım olan bir konu değil
- Diğer konusunda 1,5b cevap paylaştı.
11 güSor dinliyorum
03 Yorumla
- 11 gü
Hayır
Soran11 güLisans mezunu psikolog klinik açamaz yasak 🤦♀️
- Diğer konusunda 4,5b cevap paylaştı.
11 güBir tane mi
00 Yorumla - Diğer konusunda 2,5b cevap paylaştı.
11 güSor bakalım
013 Yorumla
- 11 gü
Yüksek lisansı yok mu klinik psikoloji alanında
Soran11 güHayır lisans mezunu olduğu gibi açmış
- 11 gü
Açamaz şikayet edilirse kapatılır
Soran11 güNitelikli dolandırıcılığa giriyor mu birsuru test terapi de yapmış
- 11 gü
Hayır dolandırıcılıkmdeğil dolandırıcı olması için hen klinik psikologum diye iş yapması lazım
Soran11 güZaten iş te yapmış diyorum ya test terapi yapmış 🤦♀️
- 11 gü
Abicim test terapi yaparken ben klinik psikologum mu deniş
Soran11 güPsikolog test terapi ve iş yeri açamaz bunun için yüksek lisans şart
- 11 gü
Sana ben klinik paikologum dedi mi
Soran11 güBunları ysptıgına göre? Demesine gerek yok
- 11 gü
Yo sen diplomasını görmediğin adama gidiyorsan kimse seni dolandırmıyordur
Soran11 güEski arkadaşım 2022 lisans mezunuydu 2022 de psikolojik danışmanlık merkezi açıp binlerce test ve terapiyi yapmaya başladı ayrıca Narsizim kişilik bozukluğu da var bilgine sunarım
Buyur sor
00 YorumlaDiğer konusunda 1,3b cevap paylaştı. Sorr
00 YorumlaDiğer konusunda 1b cevap paylaştı. ne soracaksın
00 YorumlaDiğer konusunda 9,8b cevap paylaştı. olur
02 Yorumla
Diğer konusunda 5,4b cevap paylaştı. Bekarım buyrun
00 YorumlaDiğer konusunda 811 cevap paylaştı. Sor bakalım
036 Yorumla
Soran11 güPsikoloji
Soran11 güNitelikli dolandırıcılığa girmiyor mu yapıyor bu
Soran11 güKendi adına açmış
Soran11 güValla yapıyor milyon tane serfikası terapi test yapıyor bu örgüt mu kendi başına mı yapıyor acaba
Soran11 güMilyon tane serfikası var da ağzım açık kaldı
Soran11 güHayır ya yapmadı
Soran11 güMezun olduğu lisanstan o tarihten beri kliniği var
Soran11 güNasıl yani
Soran11 güYüksek lisansa o kliniği açtıktan sonra başladı
Soran11 güİl sağlık müdürlüğüne ettim denetim tespitleri tutanak altına alınmıştır gerekli iş ve işlemler yurutulmektedir diye yazı geldi üstüne ikinci bi denetim planlanmıştır diye
Soran11 güTutanak tutmuslar ya ayrıca bir şey daha diycem psikoloji lisans mezunu kendi başına test terapi yapamaz
Soran11 güAttım test terapi yapıyor bu
Soran11 güPsikoloji lisans mezunu test terapi yapabiliyor mu oha
Soran11 güÖrgüt bunlar ama sana diyim
Soran11 güBunun iş birlikçileri var
Soran11 güVar zaten Psikolglar bir olup özel hayatımı ihlal etti
Soran11 güİnsallah zaten bunlar narsist bide örgütler 3 psikolog bir olmuş narsist düşün yani
Soran11 güManipulasyon
Soran11 güBunlar 3 kişi olduğuna göre örgüt dimi ya
Soran11 güEn az 3 kişiler
Gizli Üye(25-29)11 güSorabilirsiniz
00 Yorumla
11 güSor her zaman
03 Yorumla
Soran11 güTerapi test yapıyor
- 11 gü
Evet olabilir
- Diğer konusunda 324 cevap paylaştı.
11 güSor elbette
02 Yorumla
- 11 gü
Bilmiyorum o alanlari, yonetmelikleri maalesef
Sor.
01 Yorumla
- Diğer konusunda 2,1b cevap paylaştı.
11 güNedir
00 Yorumla sor canım
00 Yorumla
11 güSor bakalım
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)11 güBuyurun sor
02 Yorumla
Cevap sahibi11 güHmm şikayet etmek lazım
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Gündem
Özel Gün & Sürprizler
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Üniversite Tercih
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Biz Berk ve Şenay! İyiyiz çok şükür, podcast kaydından yeni çıktık, kahvelerimizi yudumluyoruz 🎙️☕ Sorunu çok merak ettik valla! Bize dilediğin her şeyi rahatlıkla sorabilirsin, aklındakileri dök bakalım 🧠✨ Buradayız, seni dinliyoruz! Zihnindeki o garip ya da derin soruyu paylaşmak istersen profildeki chat özelliğimize de bekleriz, orada sohbet etmeyi çok seviyoruz 💬🧚🏽♀️