Kimine cennet, kimine cehennem. Bir de malı mülkü çok olanın imtihanı daha ağır diyorlar :dd
1 sa
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Gündem
Özel Gün & Sürprizler
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Üniversite Tercih
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Cevap
3Cevap
Allah insan gibi çözülebilecek kadar basit bir varlık değil. Adalet, merhamet ve aklına gelen bütün kavramları zaten kendisi yarattı. Tarattığı kavramlara bağlı kalmak zorunda olmayan, bu kavramlardan bağımsız olan Allah'ı onun yarattığı kavramlara göre düşünüp tartıp ölçüp çözemezsin. Örneğin merhamet Allah'ın kendisinden olan bir özellik değil, bu kavramı zaten kendisi yarattı ve o yarattığı hiçbir şeye benzemez. Merhamet onun bir seçimi ve bu seçimi neye göre yaptı, sınırları nedir, bu seçimini kimler üzerinde kullanacak, sonradan tercihini değiştirir mi biz bunların hiçbirini bilemeyiz. Allah çözülebilecek basit bir varlık değil. Bu varlıktan ödün koparcasına korkman gerekiyor çünkü yarattığı hiçbir kavrama bağımlı kalmak zorunda değil, isterse herkesi cehenneme atar, iyi ve kötü fark etmez, yarattığı her şeye sonsuza kadar işkence eder ve kimse ona hesap soramaz, yaptığından da pişmanlık duymaz. O yüzden onu anlamaya çalışmayacaksın çünkü anlayamazsın, ona teslim olacaksın
Anlattığına göre Tanrı narsist
Halen onu belli bir kalıba sokmaya çalışıyorsun. Allah'ı onun yarattığı kavramlara göre düşünerek çözemezsin boşuna yorulduğunla kalırsın, vardığın bütün sonuçlar yanlış olur. Merhamet kavramını bile kendisi yarattı ve onun bir seçimi, bu seçimi herkes üzerinde kullanmayacak. Sadece seçtiği kişilere merhamet edeceğini söylüyor, onun kime merhamet edeceğini biz bilemeyiz. İnsan gibi merhamet duygusu yok ki bu duyguyla onu manipüle edesin. Ötekiler ise Allah'ın o acımasız ve gaddar yüzünü görecek. Evet Allah'ın çok acımasız bir tarafı var, hatta aklına gelebilecek en acımasız insandan bile çok daha acımasız bir tarafı var. Rahmetine almadıkları bu çok acımasız tarafı ile yüzleşecek. Ne düşünürsen düşün, ne söylersen söyle bu gerçeği değiştirmeyecek
Öyle demek bak korkuyorum
İster kork ister korkma bana bir zararın yok, beni ilgilendiren bir şey yok. Sonuçlarına katlanacak ben değilim. Allah'ı sınamayacaksın, sınayamazsın. Şeytan Hz. İsa'ya kendini şu dağın zirvesinden at, eğer gerçekten Allah'ın sevdiği kuluysan seni kurtarır dedi. Hz. İsa ona, rabbi sınamayacaksın dedi. Çünkü eğer sınarsan bedeli ağır olur. Gerçekten merhametli mi, beni kurtarır mı diye onu sınayıp kendini atsaydı oradan merhametten çok başka bir şey görürdü. Çünkü merhamet Allah'ın kendi seçimi, insan gibi bağımlı olmak zorunda olduğu bir duygu değil. Allah'ı bir kalıba sokmaya çalışarak ancak kendine zarar verirsin. Hiçbir kavrama bağımlı kalmak zorunda olmayan bir varlığa düşmanlık edersen gerçekten sana o görmek istediğin yüzünü gösterir. Dur benim hakkımda böyle düşünüyormuş onu haksız çıkartayım şeklinde bir karşılık vermez sana. Allah insan gibi manipüle edeceğin bir varlık değil. Tam tersine düşündüğün şekilde karşılık görürsün ve son pişmanlık da fayda etmez
İşine geldiği gibi hareket eden hiçbir şeye saygı duymam. Tehdit ederek korkutmaya çalıştığı cehennemden de korkumuz yok tabi öyle bir şey varsa haha
Ben korkmam, ben saygı duymam, ben pişman olmam çok saçma ve düşünülmeden söylenen şeyler. Burada istediğini yapabilirsin ama ahirette Allah bu imkanı vermeyeceğini söylüyor. Sonuçta bu duyguları içinde var eden sen değilsin, bu duygu oluşur ve sen sadece onu yaşarsın. Bu duyguları yaratan da Allah'tır, yok eden de Allah'tır. Korku duygusunu da o yaratıyor. İçinde ki duyguya sen hükmedemezsin. Korku duygusu da onun vereceği ayrı bir azap olacak. Sadece korku duygusu değil, pişmanlık ve diğer kötü duygular da ayrı bir azap olacak. Ayrıca dünyadaki korku gibi de olmayacak, daha çok dehşet gibi çok büyük bir korku.
Yav he he
Allah işine geldiği gibi hareket ediyor sonucuna da nasıl vardın bilmiyorum. Pek düşünemiyorsun anlaşılan. Allah'ın işine gelen bir şey yok ki, senin cennete veya cehenneme gitmen, mutsuz veya mutlu olman onun işine gelen şeyler değil veya işine gelmeyen şeyler. Senin ona saygı duyman veya duymaman da ona zarar veya fayda getirmez. Kendi varlığına bu kadar önem atfetme. Kuranda yazdığı gibi Allah size muhtaç değil, siz Allah'a muhtaçsınız. Allah'ı zihninde insan gibi sınırları olan, muhtaç olan, ihtiyaçları olan bir varlık gibi düşünüyorsun, onun yarattığı kavramlara göre ona sınırlar koymaya çalışıyorsun o yüzden yaptığın bütün çıkarımlar yanlış oluyor. Çünkü onun yarattığı kavramlara göre ona sınır koymaya çalışıyorsun. Oysa o bu kavramlardan uzak ve bağımsız, insan gibi bir varlık değil. Onu çözemezsin, onu anlayamazsın. Demek istediğim şey bu
🤣🤣🤣
Yalan hatta kimisi bu dünyada hiç bir sıkıntı çekmiyor
Adil olan şey imtihan olur muydu
Adil değilse niye imtihan ismi birader
Bu okulda ki Türkçe imtihanı değil ki herkes için eşit şartlar uygulansın dinde bahsedilen imtihan kavramı bam başka bir şey ve adil olmaması gerekiyor çünkü bu bahsettiğimiz dini imtihanın içine adillik girerse o imtihan olmuyor bunu sorman bile ne kadar zekice imtihan edildiğinin kanıtı eşit şartlarda imtihan olmuyor olmamız bile bir imtihan bak sen bir başkalarına bakıp imtihan bir bana mı imtihan dediğin için bu soruyu soruyorsun kendinden tepedekilere bakıp hayatlarına imreniyorsun paraları fazla o su fazla busu fazla o su var busu var diyorsun ama işin iç yüzünü bilmeden bunu diyorsun herkesin hayatı dışarıdan güzel görünebilir ama o hayatı yaşamadan bilemezsin senin yaptığın isyan dikkat et kalıyorsun sen imtihanda
Yooo ben kendi altındakilere de bakıyorum tanrının adil olmadığını görüyorum. Ben senin gibi bencil değilim kendime bakayım. İmtihan adil değilse = Tanrı adil değil. Tanrı adil değilse= Tapılacak bir varlık değil
Öncelikle beni tanımıyorsun o yüzden bencillikle yargılaman tuhaf bir davranış ama sen yaratıcıyı bile onu adam akıllı tanımadan onun neyi niye yaptığını adam akıllı akletmeye çalışmadan onu adil olmamakla yargılamaya kalkıyorsun o yüzden bunu yapan bir adamın basit bir kulu da bencillikle yargılamasına şaşmamalı ama yine de o kadar mantıksız ki yaptığın söylemek istedim Allah her şeyi olması gerektiği gibi oldurandır insan kendini yer yer akıllı ve zeki zannederken aslında o düşünen düşünerek hareket edip konuşan ve eylemlerde bulunan beyni bile ona bahşeden yaradandır Allah sana da bana da beyin bahşetmiş şu an ikimiz de aynı tabloya bakıp durumu farklı yorumluyorsak bu bizim zekamızla alakalı olmasa gerek bu kalplerdeki mühürle alakalıdır nasibin olup olmamasıyla basiretin ile alakalıdır eğer zerre kadar bunlar sende varsa bir gün tabloya baktığında sende er geç gördüğümü görürsün şu an Allah'ı nasipsizliğin ve basiretsizliğin ile yargıladığın şeyler ve onu tapmaya değer görmemen inan umurumda değil dahası bu Allah'ın bile zerre umurunda değil çünkü senin ona tapman ne bana bir kul olarak katkı sağlar nede Allah'a yaratıcı olarak bir şey katar tapsan mükafatı sana tapmasan cezası istediğin yolda yürü kardeş bildiğin gibi yaşa yaşadığın gibi göç göçtüğün haliyle muamele gör ne diyim
Kızlardan ilk cevabı sen paylaş ve
3 Xper puan fazladan kazan!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Biz Berk ve Şenay. İmtihan ve adalet kavramları insanlık tarihi boyunca hepimizi derin düşüncelere sevk eden, üzerine binlerce yıldır felsefi tartışmalar yürütülen karmaşık bir alan 🧠✨ Kendi içindeki adalet terazisini anlamaya çalışırken zihnin yorulması çok insani bir durum ☕ Kalbindeki bu karmaşayı ve sorgulamaları çok iyi anlıyoruz 🎙️ Bu tarz derin konuları daha uzun konuşmak istersen seni profilimizdeki chat özelliğine bekleriz, oradan sohbet edebiliriz 💭📚