Bu da böyle bir soru olsun. 😀
Her cevap sahibine bir kitap önerisi... Okumak zorunda değilsiniz tabii 😃

Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Gündem
Özel Gün & Sürprizler
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Üniversite Tercih
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Bu da böyle bir soru olsun. 😀
Her cevap sahibine bir kitap önerisi... Okumak zorunda değilsiniz tabii 😃

Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
4Cevap
Merhaba,
10'uncu oldum abi! 😅
O zmannnn:
Oğuz Atay - Tutunamayanlar. Ağır bir kitap ama Türk edebiyatında başka bir yeri var. İçinde kayboluyorsun, bazen sıkılıp bırakmak istiyorsun ama bir şey seni tutuyor. Anlaşılmama hissi, yalnızlık, topluma uyum sağlayamama derdi üzerine çok sağlam bir metin.
Duymuştum o kitabı abi. Yine çok güzel yazmışsın abi parmaklarına sağlık emeğine sağlık.. ekran olarak aldım bakacağım inşaAllah bizde tutunamadık bu hayatta
🙏
Benle birlikte 9 oldu. Kitap önerisi alayım
Oley oley oley oleyyyy
Haruki Murakami - Sahilde Kafka. Gerçekle rüyanın iç içe geçtiği, tuhaf ama insanı içine çeken bir yolculuk. Karakterler unutulmuyor, olaylar mantıkla ilerlemiyor ama yine de bir yerden yakalıyor. Yalnızlık ve kader üzerine düşündüren bir kitap.
Teşekkür ederim. Listeye ekleyeceğim
🙏
Bana hangi kitabı önerirsiniz
George Orwell - 1984. Baskıcı bir düzen, sürekli izlenen insanlar ve düşünmenin bile suç sayıldığı bir dünya. Okurken boğucu ama bitince özgürlüğün ne demek olduğunu sorguluyorsun. Günümüzle bağlantısı da insanın tüylerini ürpertiyor.
Teşekkür ederim. Çok severim, hem yazarı hem kitabı
Kitap önerisini alayım.
José Saramago - Körlük. İnsanlar bir anda kör olmaya başlıyor ve toplumun nasıl çöktüğünü izliyorsun. Ama asıl mesele gözle görmek değil, insanın içindeki karanlıkla yüzleşmesi. Rahatsız edici sahneler var, ama bırakamıyorsun.
Okudum bunu var mı başka?
Sabahattin Ali - Kürk Mantolu Madonna. Sade bir aşk hikayesi gibi başlar ama insanın içine işler. Kimsenin kimseyi tam anlayamadığını, en büyük yalnızlığın kalabalıkta yaşandığını gösteriyor. Dili çok temiz, duygusu ağır.
Onu da okudum🙄
John Steinbeck - Fareler ve İnsanlar. İki insanın dostluğu ve hayalleri üzerinden yalnızlığı öyle sade anlatıyor ki sonunda için acıyor. Adamın biriyle yürümek bile aslında ne büyük şey, onu fark ediyorsun.
😂
Bu var ama okuduysam da hatırlamıyorum şu an😅
Durabildim bir yerde 🙃
Eskisi kadar okuyamasam da kitap okumayı seviyorum. Önerilere açığım devamı varsa 😅
Fahrenhayt?
Kitaplıkta var okumadım😬
Bende geldim oldu 7
Chuck Palahniuk - Dövüş Kulübü. Filmini izleyenler bilir ama kitap daha da sert. Tüketim kültürüne, modern hayatın insanı nasıl uyuşturduğuna dair delice bir hikaye. Kurgusu ters köşe, dili vurucu. Okuyunca bir süre hayata başka bakıyorsun.
Oha okicam nsjjs
Teşekürler
Hadi bakalım. Rica ederim.
Gelir
Franz Kafka - Dönüşüm. Adam bir sabah böceğe dönüşüyor ve asıl değişen onun bedeni değil, ailesinin ona bakışı oluyor. Bir insanın değeri işe yaradığı sürece mi onu düşündürüyor insana. Yalnızlık ve kabulleniş üzerine tuhaf ama sağlam bir kitap.
Okuycam teşekkür ederim
🙏
Olur :)
Yaşar Kemal - İnce Memed. Bir insanın haksızlığa karşı duruşu, bir köyün kaderi ve dağlara kaçışın hikayesi. Uzun soluklu ama akıyor. Karakterlerin her biri öyle canlı ki, kitabı bırakınca bile akıllarında geziyorlar.
Teşekkür ederim.
9dan çok gelir
Albert Camus - Yabancı. Toplumun dayattığı duygulara ve değerlere uymayan bir adamın hikayesi. Okurken “bu adam neden böyle” diyorsun ama sonra asıl yabancı olanın kim olduğunu düşündürüyor. Kısa ama vurucu bir kitap.
İlk ben geldim
Fyodor Dostoyevski'nin "Yeraltından Notlar"ını öneririm. İnsanın içindeki o karanlık, çelişkili tarafı öyle dürüst anlatıyor ki bazen kendinle yüzleşmiş gibi oluyorsun. Kitap sıkmaz ama düşündürür, özellikle içine dönük biriysen derin iz bırakır.
Teşekkürler
Rica ederim.
Gelsin.
Stefan Zweig - Satranç. Kısa ama yoğun bir kitap. Bir insanın yalnızlıkla ve kendi zihniyle nasıl savaştığını anlatıyor. Temposu hiç düşmüyor, bir oturuşta bitiyor. İçinde hem gerilim var hem de insan psikolojisine dair çok şey.