Duyar kasmayın pls, soruyu nasıl anlıyorsanız öyle cevaplayın. Bakayım benim penceremden bakabilecekler var mı
5 gü
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Gündem
Özel Gün & Sürprizler
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Üniversite Tercih
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Duyar kasmayın pls, soruyu nasıl anlıyorsanız öyle cevaplayın. Bakayım benim penceremden bakabilecekler var mı
Şeytan daha çok günümüzde yapılan kötülüklere kılıf bulmak için bir günah keçisi gibi, yaptım diyen yok hep şeytana uydum diyorlar şeytan dile gelse Allahtan korkun der 😀
Evet demek istediğim tam olarak buydu
İnsandan ala şeytan mı var eheh
%200 katılıyom
Dinsiz olarak mı yorumlim dini perspektif ile mi karar veremedim. İslamda esasında kötü değildir, yaratıcının yarattığına saygı duymadığından ötürü sadece itaatsizdir. Kendini insanlardan üstün görür, onların aklını çelip kendine "itaat" ettirebileceğini iddia eder.
İnsanoğlu içinde kötü bir tarafın varlığını benimsemek istemez, hep onu şeytan figürü ile eleştirir. Günahı işleyen insan değildir ama işleten şeytandır. Bu yüzden biraz üst perdeden bakacak olursak şeytan kötü değildir, insan öyle olmasını ister.
Benim bakış açıma değimicem, benim şeytanım o şeytanı döver xd
Senin bakış açını daha çok merak ediyom
Tam hatırlayamıyom, birazcık çıtlatıversen
Şeytan diye bir yaratım yok, o bir kavram. Tanrı gibi.
Canlı olmak hayatta kalmak gereği kötülük gerektirir. İnsan da bilinci gereği yaşayanların en kötüsüdür. Kimisi bu kötülüğe sahip çıkamaz, dışarıdan gelen bir kötülük gibi görmek ister onu. Buna şeytan der çünkü realist olacak kadar güçlü değildir. Kimisi kötülüğünü de sever, bazen tiksinir kendi bedeninden bile. İnsan olmaktan tiksinir.
Gel de eic seçme
E yani, antihümanistim biliyon
İnsan sürekli ister sahip olmak ister üstün gelmek ister ve bunların peşinden giderken çoğu zaman başkasına zarar verir insan kendi seçimlerinin sonuclariyla yüzleşmek yerine yaptigi kötülüğe bir fail bulmak daha kolay gelir insan ben suçluyum demez şeytana uydum der şeytan doldurur der falan filan djdjd ufak çaplı vicdan temizliği
Biri de çıkıp silah için "şeytana gerek yok, ben doldurdum np" demiyo ksdlfis
Cevap
1Cevap
haksızlık yapıldı şeytana hani nerede özgürlük hür irade
Şeytan da zeki he
döödldlsmsm meyve veren ağaç taşlanır şeytan taşlamanın anlamı
Şeytana düşmüş melek denir yani tanrı tarafından kandırıldı
Şeytan Melek kalır be insanların yanında ajdjdj
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?