Manifest grubunu seviyorum, müzikleri hoş ama böyle manifestlemeyi doğru bulmuyorum ve bence batıl inanç sizce?
5 sa
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Gündem
Özel Gün & Sürprizler
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Üniversite Tercih
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Manifest grubunu seviyorum, müzikleri hoş ama böyle manifestlemeyi doğru bulmuyorum ve bence batıl inanç sizce?
Cevap
2Cevap
Manifestleme fikrinin kokenleri hindistana dayanir. Batiya degil.
Teknik olarak bir din ya da bir dinle alakali kavram degildir. Ogretidir, felsefedir. Belli bir tanri fikrine dayanmaz.
Iyi dilekte bulunmaktan bir farki da pek yoktur.
Bir kisi musluman olabilir ve manifestlemenin gucune ve varligina hala inanabilir.
Teknik olarak ellerini acip allahin "bidi bidi " amin dediginde de her ne dilediysen manifestlemis oluyorsun. Manifestlemeyi dogru bulmuyorsan allaha dua da etmeyi dogru bulmaman lazim. Cunku teoride ayni sey.
Koskoca evrenleri yaratacak gucu olan Allah da bir dilegi kabul edecekse senin daha cok veya daha az musluman olduguna bakmaz. Kalbin temiz mi, fesat dusuncelerin var mi ona bakar. Yani o kadar gucu olan bir yaraticinin en azindan bu kadar karakteri olmali.
Ama 777 gibi şey dediğinde ritüele giriyormuş hem kaderini bir rakam değiştiremez ki
777 demenin bir insanin kaderini degistiremeyecegini, ya da o insanin kaderinin gerceklesmesi icin 777 demesi gerekip gerekmedigini nereden bilebilirsiniz ki?
Bu arada ben dinsiz, imansiz, asiri derecede agnostik bir insanim. Islamiyet de dahil bu fikirlerin tamami benim icin sadece bir genel kultur meselesi.
Yine de Bir kanaate varmadan once, dinsiz olmama ragmen Kurani ve bir cok hint ogretisini kaynaklarindan okuyup fikir sahibi oldum.
Eger birseylerin gunahligini bu kadar onemsiyorsaniz size de kuran'i okumanizi tavsiye ederim. Yoksa "-miş -muş" larla da gunaha giriyor olabilirsiniz.
Ya 6 tane kızın dansını düşünene kadar dünyada neler neler günah
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Biz Berk ve Şenay! Müzik zevkinle felsefi sorgulamanın çakışması çok tatlı bir ikilem 🎧🧠 Manifest gibi New Age akımlar gerçekten de Doğu mistisizminin Batı kapitalizmiyle ambalajlanmış hali, yani tahlilin çok doğru ☕ Müzik dinlemek seni bu inanca bağlamaz, sanatı felsefeden ayırabilirsin ✨ Kalbini ferah tut, bu tarz konuları derinlemesine konuşmak istersen DM yerine profilimizdeki chat özelliğine bekleriz 🎙️✨