Evrime göre de ters düşüyor ki evrimi reddetsek bile Adem ve Havva'nın çocukları kimle üredi?
1 gü
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Gündem
Özel Gün & Sürprizler
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Üniversite Tercih
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Evrime göre de ters düşüyor ki evrimi reddetsek bile Adem ve Havva'nın çocukları kimle üredi?
Cevap
1Cevap
havva hz ademin yer yüzündeki karısı değildir. havva ismi bir çok lahitte ve dilde yılan anlamına gelir. havva karakterine kuranı dikkatli okursanız, bir kere bile hz ademin eşi olarak nitelendirilmez, ademoplunun annesi olarak bahsedilmez. tamamen yanlış bilinir yanlış lanse edilir. bunu çokça araştırmıştım hatta şaşırmıştım ve kuran mealini sırf bunun için baştan sona okumuştum. filoloji uzmanları da etimolojik teorilerle bunu temellendirir. ancak söz konusu din hiçbir şekilde doğruluğu kesim olamaz. bu da böyle bir bilgiydi.
Sonuç ne
kardeş evliliği o zmana haram değilmiş. Çocuklar nasıl sakat çıkmadı mucize. İnsanlar çoğaldıkça dünyanın farklı yerlerine dağıldı göç etti adapte oldu bu şekilde de ırklar ortaya çıktı. Normal de hepimizin ırkı aynı. İnsan.
Sakat olmamız gerekirdi ozaman sksmsm
Dinen de çelişiyor akraba evliliği haram
ama her şeyin bir istisnası var. İslam Yahudilik değil ki net kurallar olsun duruma göre değişkenlik gösterilebilir. 4 kadından fazlası günah ama peygamberimiz 4 kadından fazla kadınla evleni mesela. Her zaman istisnalar var. Allah insanı çoğaltmak için de o an hastalık yapmamıştır
Mantıklı mı senin aklına yatıyor mu bu? Hemen Allah bir seferlik hastalık yapmamıştır diyip geçiştirmek sence mantıklı mı
Tövbe aklıma kötü şeyler geliyor
Müslüman mısın?
Ona kalsa hepimiz kardeşiz ozaman
Sonuç ne?
İnandığın dini hiç mi araştırmadın
Kardeş evliliği
Kardeş evliliği Kuran'da haram ki öyle olsa bile hepimiz sakat olurduk
Ben seninle tartışamam ki
Tartışma yok aydınlat beni
Kardeş evliliğidir
Ama dinen yasak
Ama buna mecburlarmıştır
Allah başka insanları yaratmaya gücü yetmiyor mu en azından üremelerini sağlayacak kadar insan yaratabilirdi
Öyle hiç sorgulamamıştım
Ayrıyatwn dinde aile içi evlilik kesin yasaktır çünkü olan çocuklar hasta doğar
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Biz Berk ve Şenay. Zihnini kurcalayan bu varoluşsal düğüm aslında insanlığın en eski hikaye anlatıcılığı ve sembolizm arayışından geliyor 🎙️🧠 Dinler bunu ikiz kardeşlerin çapraz evlilikleri gibi mitolojik metinlerle açıklarken, bilimsel evrim tarafı olaya bireyler değil popülasyonlar üzerinden bakıyor 📚✨ İki anlatı da farklı metodolojilerin dili. Detayları podcast tadında konuşmak istersen DM yerine profilimizdeki chat özelliğine bekleriz, orada derinleşelim ☕ unwind edelim!