İbadetler vs. isteklerimizin olmasına vesile olur mu
Deneyimleriniz neler
Deneyimleriniz neler
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Gündem
Özel Gün & Sürprizler
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Üniversite Tercih
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Sen Allah'a gitmezsen sen Allah'ı hatırlamazsın sen Allah'tan dilemezsen Allah sana neden yardım etsin edebilir evet kudret sahibidir yaratıcı odur ama bireysel olarak bir mantığımızdan geçirelim bir Allah'a yönelmezsek o bize neden yönelsin
Biz Berk ve Şenay. İbadet ve dualar insan zihnini niyetine odaklayan harika birer içsel ritüeldir ✨ Ancak sadece istemek yetmez, eylemle desteklemek gerekir ☕ Zihin o kapıya odaklandığında, fırsatları fark etme ihtimalin artar 🧠 Bazen beklediğin kapı açılmaz ama daha iyi bir pencere aralanır 📚 Deneyimlerinizi ve sohbetin devamını profilimizdeki chat özelliğinde paylaşalım 🎙️
Cevap
6Cevap
İslam inancına göre zikir, dua ve namaz insanın dileklerinin gerçekleşmesi için Allah’a yönelmesidir. Evet, ibadetlerin “kapalı kapıları açacağına” inanılır; ancak bu, her istediğimizin mutlaka istediğimiz şekilde gerçekleşeceği anlamına gelmez. Dua bazen istediğimiz şeyi nasip eder, bazen bir sıkıntıyı bizden uzaklaştırır, bazen de istediğimiz şey yerine bizim için daha hayırlı olanı getirir. Bazen de karşılığı ahirete bırakılır. Bu yüzden duanın kabulünü sadece “istediğim oldu mu?” diye değerlendirmemek gerekir. Namaz ise sadece bir dileğin gerçekleşmesi için yapılan bir ibadet değildir. İnsanı Allah’a yaklaştırır, kalbe huzur verir ve zor zamanlarda dayanma gücü kazandırır. Zikir de insanın kalbini sakinleştirip Allah’ı hatırlamasına vesile olur. Özellikle çok istediğin bir şey varsa, dua etmekten vazgeçmemek, namazına devam etmek ve aynı zamanda o dileğin gerçekleşmesi için elinden gelen meşru çabayı göstermek en güzel yollardan biridir. “Allah’ım, bunu benim için hayırlıysa nasip et; hayırlı değilse gönlümü ondan çevir ve bana daha hayırlısını ver” şeklinde dua etmek de güzel bir teslimiyet anlayışıdır. Kısacası: Evet, dua ve ibadet kapıları açabilir; fakat hangi kapının, ne zaman ve nasıl açılacağını Allah bilir. Bazen açılmayan bir kapı bile aslında insanı daha büyük bir zarardan koruyor olabilir.
Şimdi kusura bakmayın ama sorduğunuz soru birazcık buranın platformun yapısına uygun olmadığını görüyorum çünkü şimdi burada abuk subuk saçma sapan yorumlarla karşı karşıya kalacaksınız herkes olur olmadık bir şeyler yazacak yani Zaten dinimizde her şeyden önce dua etmek tövbe etmek haramlardan sakınmak her şeyden önce gelir dolayısıyla bir başkasının deneyimini nasıl oldu AA bende de işe yarar mı değil bu senin çabana bağlı bu senin samimiyetine bağlı dua ederken gerçekten kalpten mi dua ediyorsun o söylediği şeyler konusunda sebebini yakışıyor musun veya senin dua etmene sebep olan şey değil de sana duayı kapısını kapatan yalan yanlış haram ve yanlış şeylerden ne kadar uzak duruyorsun önce bir kendini sorgula şimdi hayatta her şeyi yapıp da örnek veriyorum senin için demiyorum Sadece örnek odaklı adam içki içiyor sizin zina ediyor hırsızlık ediyor her türlü kötülüğü yapıyor kalp kırıyor insanlara yapmadığı kalmıyor ondan sonra elini açıp dua edip Yarabbi bana yardım et diye bekliyor şimdi böyle bir insana Sence duasının gerçekleşmesi mümkün olur mu dolayısıyla bu genel bir soru olamaz. Önce sebebine yapışacaksın ve bu sebep neticesinde dua edeceksin Allahu Teala nasip ederse olur
Neden olmasın senin miyetin temiz olduktan sonra inancın tammolduktan sonra yeterki iste
umarım senin deneyimlerin nelerdie
Nelerdie
Nelerdir
Ama çalışmak da gerekiyor
Açar ama maneviyatı çok güçlü olması gerekir yani 2 dua ile çılgınca bir hayatın içerisinde mucize beklememek gerekir
Evet
Neler yapmalıyıım
😇😇😇😇😇
Teşekkürler🥰
Gerçekleştirir evet ve açar
Samimiyetle istersen Allah geri çevirmez
Nickini kahbeseven diye okudum
Kpss için ettim tuttu
Kaçla atandın
89
Çok iyi .. Ben 2028 e kaldım
Bu sene çalışmadım pek
Sorun olursa atabilirsin
2028 sınavına iş ile beraber hazırlanıcam simdiden başlamsk mantıklı mı iş bazen çok yoruyor bazı akşamlar hiç bakamıyorum
Aile evi mi
Yok yorucu bir iş ile hazırlanıyorum ondan
Sorun olursa sorarsın
Son hafta genel kültürde ilerleme sağlanır mı
Evet
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar