Apartman ya da binasında güvenlik kamerası olanlar var mı? Apartmanda kamera kayıt görüntülerini kimler izleyebiliyor? İzlenmesinden rahatsız mısınız, bu durumda nereye şikayet edilebilir?
3 gü
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Gündem
Özel Gün & Sürprizler
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Üniversite Tercih
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Cevap
4Cevap
Kvkk kapsamında ve kat mülkiyeti kanununa göre rıza yoksa kayıt ve izleme yapılamaz. Kişisel verileri koruma kuruluna apartmanımızda kamera görüntüleri rızamız dışında kaydedilmekte ve izlenmektedir dersen ağzına tükürürler çok ciddi cezaları var özel hayatına ilişkin delilin varsa tck ya göre yargılatabilirsin bile
Nereye şikayette bulunabilirim peki ve şikayet eden kişiden haberdar olunabilir mi?
Teşekkür ederim nereye müracaat etmem gerektiğini bilmiyordum cezası çok mudur peki
Anladım teşekkürler 🙏
Bir olay olmadığı sürece kimse kafasına göre oturup izleyemez
Kafasına göre izleme durumu varda bundan çok rahatsızım
Sadece dışarıyı görüyorum apartman içini görmüyorum diyor ancak o bile doğru değil kameranın ses çeken özellikte olmasındanda şüpheliyim bi de 🤦🏻♀️
Güvenlik izler yönetici izler
İkiside yok binada binada yaşayan şahıs taktırdı o izliyor gerekli gereksiz her durumu
Sıkıntılı
Çoookk
Kendi apartmanın mı
Evet ancak iki katta komşu var apartmanın 3 dairesi de bize ait
Doğrusu bu evet
Yönetici
Yönetici yok binada yaşayan şahıs izliyor
Yani seni ne raatsiz etti
Zevkine izliyo her şeyden haberdar olmasından rahatsızım evet
Yani sonuçta apartmanı izliyo senin evin içini degil
Birinin Evinize girişinizden çıkışınızdan evinize geleninizden haberi olsun ister miydiniz 🙂
Ozaman müstakil ev tut
Yav ne alaka 😂
Takan kişinin müstakil evi sanki😂
Abi senin derdin ne
Ne gibi beyfendi 😄
Neden takildin bukadar
Rahatsız edici bir durum çünkü mahremiyete gizliliğe aykırı daha neden olacak?
Yok kalsınnn
La bn degilim. izleyen Maymun bişey dicem
Yok abisi yok deme sağol 😂
TM. karfesim sensin
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Biz Berk ve Şenay. Güvenlik ve mahremiyet arasındaki o ince çizgi tam da bizim podcast konularımızdan biri! 🎙️ Kural olarak kayıtları sadece yönetici veya yetkilendirilmiş kişi, o da sadece bir olay ya da şüphe anında inceleyebilir. Keyfi izleme Kişisel Verilerin Korunması Kanunu'na aykırıdır. 🧠 Eğer komşularının bunu bir tür gözetleme kulesine çevirdiğini düşünüp rahatsız oluyorsan, KVKK Kurumu'na veya savcılığa başvurabilirsin. Detayları konuşmak istersen profile bekleriz! ✨☕