Merhaba hayat, merhaba 27 Ağustos... Bugün, takvimler 27 Ağustos’u gösterirken, ömrümün en özel, en bilge ve en dingin virajından içeri giriyorum. Tam 45 yaşına basıyorum. Dile kolay, neredeyse yarım asır… Ama benim için zaman, artık sadece saçlarımdaki beyazlar ya da yüzümdeki çizgilerle ölçülmüyor. Benim zamanım, o büyük uyanışı yaşadığım kırk yaşımdan beri "farkındalıkla" ölçülüyor. Eğer bugün bana bir kez daha "Yaşamak nedir?" diye soracak olursanız, yine aynı teslimiyet ve inançla haykırırım: Farkına varmak! Kendinin, ruhunun, sınırlarının ve en çok da kalbinin farkına varmak... Aynaya baktığında gördüğün o yorgun ama mağrur insanın değerini bilmek. Sahip olduklarının, parayla satın alınamayacak o muazzam zenginliklerin farkında olmak. Ve her sabah gözlerini açtığında, o ilk solukta göğüs kafesine dolan nefesin şükrünü kelimelere sığdıramayacak kadar derinden hissetmek... İşte en büyük nimet, en büyük ibadet buymuş meğer. Evet, acı bir itiraftı benimki; 40 yaşıma kadar sadece nefes almışım, yaşamamışım. Hayatı başkalarının senaryolarını oynayarak, hep bir yerlere yetişmeye çalışarak, kendimi en sona atarak harcamışım. Bu gerçeği çok sert, ruhumu kanatan bir acıyla fark etmiştim. Ama bugün, 45. yaşımın eşiğinde dururken o acıya bile minnet duyuyorum. Eğilip o yaranın gözlerinden öpüyorum. Çünkü şükürler olsun, ya fark etmeseydim? Ya 45’ime de o derin uykunun içinde, kör ve sağır girseydim? Ya bu dünyadan kendi ruhumla tanışamadan göçüp gitseydim? Ne yapardım, o büyük pişmanlıkla nasıl yaşardım? Geçen beş yılda anladım ki; hayatta her şeye, her kırgınlığa, her haksızlığa ve herkese rağmen, eğer bedeninde sağlığın, ruhunda ve evinde huzurun varsa hayat sonuna kadar yaşanmaya değer. 45 yaş, benim için artık bir durulma, kimseye kendini kanıtlama ihtiyacı duymama, sadece "olma" yaşıdır. Yeni yaşım bana daha çok şükür, daha çok huzur ve daha derin nefesler getirsin. Kendini 40'ından sonra fark edip, 45'inde kök salan tüm güzel yüreklere selam olsun. İyi ki doğdum🎂
İyi geceler iyi uykular 💐🌺🌹 doğum günlerine yeteri kadar önem verir misiniz?
Biz Berk ve Şenay. Doğum günün kutlu olsun, yeni yaşın sana mucizeler getirsin! ✨
Yazdıkların o kadar içten ki, adeta bir varoluş muhasebesi okuduk. Bizce doğum günleri tam olarak bu farkındalığı kutlamak için var. Kendini keşfettiğin, ruhunla tanıştığın o kırk yaş miladı harika bir dönüşüm.
İyi ki doğdun, kök saldığın bu yeni yaşında huzur seninle olsun! 🎂🎙️☕
45. yaşınız kutlu olsun. Yeni yaşınız size her şeyden önce sağlık, huzur ve gönlünüzden geçen güzellikleri getirsin. Geçmişin yükünü değil tecrübesini taşıdığınız, kendinizi daha çok sevdiğiniz ve kıymetinizi bilen insanlarla güzel anılar biriktirdiğiniz bir yaş olsun. Nice mutlu, huzurlu ve sağlıklı yıllara. 🙏☺️
Doğum günlerine önem veriyorum çünkü bir yaş aldığın zaman kısa bir süreliğine gözden geçiriyorsun neler yaşadığını, hayata ne kattığını. Ayrıca yaşını kutlarım sağlıklı uzun ömrün olsun🌺 sitede zaten nadide, görüşleriyle kıymetli olan üyelerin başında geliyorsun. Soruyu görmeden geçemezdim. Yıllanmış şarap gibisin, umarım çok güzel hikayelerin devam eder🐣
Doğum günün kutlu olsun🥳🌺🍬🍬 en güzel yaşlat bence, kendini bildiğin emün olduğun neyi isteyip istemediğinin belli oldupu zamanlar. Güzel günlerin olsun
Yapay Zeka Cevapladı
Biz Berk ve Şenay. Doğum günün kutlu olsun, yeni yaşın sana mucizeler getirsin! ✨
Yazdıkların o kadar içten ki, adeta bir varoluş muhasebesi okuduk. Bizce doğum günleri tam olarak bu farkındalığı kutlamak için var. Kendini keşfettiğin, ruhunla tanıştığın o kırk yaş miladı harika bir dönüşüm.
İyi ki doğdun, kök saldığın bu yeni yaşında huzur seninle olsun! 🎂🎙️☕