6 gü

Kasa yasadığım olay?

Çocuk 200 TL’lik bir şey aldı, pos cihazına okuttu, onaylıyordu, belge bitir dedim, e-fişteydi, birden e-fatura kesti oraya geçti ekran. Normalde kasada TC kimlik/vergi numarası istediğinde rastgele bir numara girdiğimde sistem kabul ediyordu. Bu sefer müşteri kartını okuttuktan sonra ben işlemi bitirmeye çalışırken ekranda bir anda fatura/vergi numarası kısmı çıktı dediğim gibi. Ben de fiş çıkacak mı diye kontrol ederken numara girmeyi denedim ama kabul etmedi. Müşteri o sırada kasadan gitti, ben de hemen arkasından gittim. Sonra işlemi geri dönüp düzeltmek istedim ama müşteri gitmişti. Daha önce de fişin yarım çıkması gibi bir sorun yaşamıştım ve özellikle buna çok dikkat etmeye başladım. Bu olayda da gerçekten bilerek yaptığım bir şey yok. Ayrıca bu bir kasa açığı da değil. Maks kasa açığı 100 TL, verdim onu da ödedim. Buna rağmen müdürüm hemen ‘kendini savunma, bu bir suç, daha önce de oldu’ gibi konuşup azar çekti. Ben de olayın direkt benim hatam olmadığını düşündüğüm için neden böyle değerlendirildiğini anlamadım. Sizce burada gerçekten benim yaptığım bir hata mı var, yoksa kasada/sistemde yaşanan bir durum olabilir mi? Bıktım ya bir an önce çıkayım sanki mağaza müdürü değil şirket CEO’su aw

Kasa yasadığım olay?