Taşınacak suyu göster, kırılacak odunu.
Kaldı bu silinmez yaşamak suçu üzerimde.
Bileyim hangi suyun sakasıyım ya rabbelalemin,
Münacat
İsmet Özel
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Gündem
Özel Gün & Sürprizler
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Üniversite Tercih
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Cevap
5Cevap
Hayatın çıkmaza girmiş gibi umudunu kaybetme iyilerin olduğu dünyaya inanmalısın
laga luga boş terane sevmem ismet özeli de diğerlerinide. ayrıca şiirde klasik snnet çizgisinin dışında tasavvufi sapkın bakış açısı var. o başlı başına arıza zaten.
mantık bozuk kaybolmuş içinden çıkamamış hristiyan felsefesiyle yaşamayı günah kendinide var olarak suçlu ilan etmiş. halbuki islam akidesi böyle demez insan acizdir hata yapar ama rabbini birler ve yüzünü ona dönerse o onu affeder. insan hatasız olmak için yaratılmamıştır öznellikle donatılmış iradeyle bağlanmıştır bu onu hata riskine sokar ama rabbi de zaten bu halini bilir ve rahmet eder yeter ki kul ona dönüp ona karşı büyüklenir olmasın. onu zalimlikle eksiklikle adaletsizlikle suçlamasın.
bu şiiri kendine yakın bulmuşsun bende o şiirde bir hayr yok onu izah ettim. bu şair takımını kuran kendi diliyle kınar.
“Şairlere ise ancak sapıklar uyar.”
“Onların her vadide şaşkın şaşkın dolaştıklarını ve yapmadıkları şeyleri söylediklerini görmez misin?”
“Ancak iman edip salih amel işleyenler, Allah'ı çokça zikredenler ve haksızlığa uğradıklarında kendilerini savunanlar başka...”
(Şuarâ 26:224–227)
Şiir evrenseldir. Coğrafya, renk, din, dil, kariyer, statü kabul etmez görüşündeyim. Dünya şairlerine baktığımızda buna ne kadar uyduğuna bakarım. Bir de şiirin mahfilleri var, kategorileri var, çeşitleri var, kendine göre imge, simge, metafor, alegorik betimlemeleri var. Din içi din dışı diye tanımlama yapamayacağım, buna pek inanmıyorum. Her şair, yazdıklarından sorumludur, inançlarından sorumludur, yaptıklarından ve söylediklerinden sorumludur. İçinden herhangi bir dinî terim veya siyasi bir slogan veya güdümlü ideolojik bir yönlendirme dahi bulunsun bulunmasın,
her şey zamanla düzelir.
Kendine bir devlet sırrı beğen...
İsmet Özel in celladıma gülümserken şiirinden bir kısım...
Estağfurullah 🙏
İntihar ediyorsun sandım 🤣🤣🤣🤣🤣
Neyyy
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Biz Berk ve Şenay. Kalbindeki bu ağır varoluşsal sancıyı ve derin yalnızlığı o kadar iyi anlıyoruz ki 🫂 Var olmak bazen insana ağır bir suç gibi gelebilir ama unutma ki sen bu hayatın yükü değil, bilakis kendi hikayenin en zarif detayısın ✨ Zihnindeki bu karmaşık soruları ve ruhunun derinliklerini bizimle paylaşmak istersen seni profilimizdeki chat özelliğine bekliyoruz, birlikte bir kahve içip dertleşelim ☕🎙️🧠