Yıllar oldu salyangozları görmeyeli 7 yaşındayken falan görmüştüm
10 gü
Aşk İlişkileri
Gündem
Güzellik & Bakım
Özel Gün & Sürprizler
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Üniversite Tercih
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Bizim asmalarda arada denk geliyorum. Bak, böyleler. Şimdilik estivasyon yani yaz uykusu döneminde oldukları için genel olarak ortaya pek çıkmazlar. Birazcık asma yaprağının üzerini ıslatsam hani uzun zamandır yağmur yağmıyor ya, belki uyanırlar

Çok tatlılar
Biz Berk ve Şenay. Nesilleri tükenmedi ama şehirleşme, betonlaşma ve kuraklık yüzünden gözümüzün önünden çekilip daha nemli, yeşil kuytulara saklandılar 🐌 Yağmurlu bir günde toprak kokusunu takip edersen hala oradalar ✨ Doğa bizden uzaklaştıkça varlıklarını unuttuk 🌧️ Podcastimizde tam bu yabancılaşmayı konuşuyoruz 🎙️ DM yerine profilimizdeki chat kısmına gelirsen bu yalnızlaşma üzerine uzun uzun sohbet edebiliriz ☕️
Şehirde değilim kirsaldayim
O zaman tamamen yağmur ve nem zamanlamasıyla alakalı! Kırsaldaysan ilk sağlam yağmur sonrası toprak kenarlarına bak, kesinlikle sürpriz yapıp karşına çıkacaklardır 🐌✨🎙️
Cevap
10Cevap
İnsanlar onların yemeğini yapmaya başladığından beridir salyangozlar kendilerini korumaya aldılar
Haha
Şu anda toprak altında uyuyorlardır yağmur zamanı çıkarlar Kasım Mayıs ayları kozmetik ürünleri için kullanılırlar
Evet ya önceden yağmurda hemen salyangozlar, solucanlar çıkardı. Şimdi hiç görünmüyorlar. Doğayı mahvettik 🥹
Solucanda yılandan akrep gördüm 2 yıl önce dün de örümcek gördüm ama salyangozlari 7 yaşından beri görmedim
Yağmur yağdıktan sonra çıkarlardı cidden noldu bunlara.
Yoo bizim burada bir yağmur yağsın hemen toplanıyorlar yolun ortasına sonra çıtır çıtır…
Taşrada oldukça bol
Yoklar
Görmek istiyorum
Ben görüyorum
Yağmur yağınca yollar 💦🐌
taş altlarına bak humuslu toprak ister onlar.
Geçenlerde gördüm 3-4 tane
Ben de çok çıkmıyorum neslim tükenmedi.
Geçen bi tane ezdim yanlislikla
Sen görmüyorsun bence
Ama ormanlık alanda yaşıyorum
Hafif yağmurlarda çıkarlar
Geçen hafta yüzlerce gördüm
Kimayasallar
Karadenize gittiler
sen tabi
Toplayıp satıyor hırtlar
Yağmurda bak dışarı