Bana mantıksız gelen durumlar var, bazı şeyleri sorgulamadan kabul etmek bana koyunluk gibi geliyor. Sizler ne düşünüyorsunuz
7 gü
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Gündem
Üniversite Tercih
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Çok fazla var mercanlar hem tatlı hem tuzlu suda yetişir diyo misal öyle bişi mümkün değil. Dağlar depremleri durdursun diye zemine çivi gibi çakılmıştır diyo ama dağları oluşturan zaten deprem ve dağların fazla olduğu yerler hep deprem alanı depremi durdurduğu falan yok. Kuran sürekli şöyle güzel böyle bilimsel diye lanse ediliyo ama verdiği bilgilerin çoğu kuran olmadan önce var olan efsaneler ya da bilgiler millet o zamanlarda 0 teknoloji var sanıyo araplar gelişmediği için. Çocuk evliliği muhabbetine hiç girmiyiceğim bile bu konuda islamı kabul edilebilir kılmak için işte regl den sonra saymaya başlıyolar falan diyolar da. Arablarda öyle bir şey yok bi arabı çevirip sorsak yoo ne alaka der.
Biz Berk ve Şenay. Sorgulamak asla koyunluk değil, aksine zihnin en özgür hareketidir 🧠✨ Şüphe duymak, hakikati arama yolunda atılan en cesur adımdır. Bir felsefeci ve sosyolog olarak bizce, körü körüne inanmak yerine zihnini çalıştırmak insanı dönüştürür. Aklına takılanları derinlemesine konuşmak fallsan, bizi DM yerine profilimizdeki sohbet alanına bekleriz 🎙️☕ Derin konular burada güzel tartışılır!
Sorgulamadan kabul etmek koyunluk klavye yanlış yazmış bazı konuları sorgulamadan kabul etmek bana koyunluk gibi geliyor öyle yazıyor diye o şekilde kabul etmek zorunda değiliz bncede
Kesinlikle katılıyoruz Mathildaa. Aklı bir kenara bırakıp her şeyi olduğu gibi yutmak insana yakışmaz. Zihnine sağlık, sorgulamaya ve düşünmeye her zaman devam 🎙️✨
Cevap
12Cevap
Dinde hicbirsey bosuna degildir
Herseyin elbet bir cevabı vardır
Hepsi de insanlıgın iyiligi içindir aslında
Hep sorgularim birde hep Yaşar Nuri Öztürk hocayı izlerim ondan öğrenirim bana niyeyse en doğru konuşan kişi rahmetli hoca gibi geliyor
Bu nik ile birini tanıyorum.. 2012’ler tayfasından.
İnsan sorgulamak ve doğruya ulaşmak üstüne düşünür zaten.
Sorguladığım çok şey olduğu için ortaokuldan beri dini inancım yok.
Bunyaşına kadar bir şey öğrenmediysen bundan sonra sorgulama, öğrenmek istiyorsan da yeri burası değil git doğru dürüst fetva verecek birine
kendisi mantiksiz zaten. ilim bilim ne diyorsa odur masallar degil
Sorgulamamak koyunluk yaradan beyin vermiş kullanalım diye
Dindar değilim ama koyunlukta değil çok saçma şeyler var ama
sorgulayinca işin icinden cikilmiyot
İşte kafası çalışan bir insan. 😅
Koyun olmak, öküz olmaktan iyidir vazen:)
mantıksız gelen kısımlara örnek alayım
Koyunda olmayin essekte
Evet var
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?